Mopsi's

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2010.
Edellinen

tomato, tomeito - turkulaisuus, vittumaisuus

Asunnossani on hieman viileää näin talvisin. En ole asiaa sen enempää ajatellut.

Tulimme kämpälleni lauantaina. Oli hieman viileää, jopa minun mielestäni, vaikka olen pieneen koleuteen tottunut. Mussukka kokeili pattereita ja totesi ne kylmiksi. Ainahan ne ovat koleat vaikka täysillä ovatkin, totesin. Sain viileän katseen tyyliin "niiden ehkä pitäisi olla lämpimät, kun ovat täysille säädetty..."

Mittari näytti 15 astetta. No, myönnän että on hieman alhainen lämpötila asunnolle. Ja ei, kyse ei ole purkirikosta, vaan patterit ovat olleet toimimattomia jo koko talven, enemmän tai vähemmän.

Miss M.:"Nyt soitat sitten huoltomiehelle."

Mopsi: "En mä nyt viitti, en jaksa, en haluu, onko pakko, ollaan lähössä kuitenkin, en mää..."

Hetkeä myöhemmin...

Miss M.: "Nii soitatko huoltomiehille?"

No, minähän sitten siinä, että pakko se kai sitten on, periaatteestakin. Virhe sekin sitten oli, koska...

Mopsi: "Hei, osoitteessa X, asunnossa X patterit eivät lämpene ja täällä on 15 astetta lämmintä."

Huolto: "Jaa, niin mikäs osoite, juu, asia hoidetaan, joku tulee katsomaan kyllä."

Hetksien kuluttua soi puhelin...

"Terve [meteliä taustalla], soitit hetki sitten huollon päivystykseen. Patterit ei toimi vai mitä, ei lämpene vaiko?"

Mopsi: "Kyllä, patterit ovat korkeintaan kädenlämpöiset ja asunossa on 15 astetta lämmintä."

Huolto: "Niin, mites se lämpötila, ootteko ollu poissa, ku ei se päivässä noin laske alas."

Mopsi: "Olen ollut pari päivää poissa, mutta patterit eivät ole toimineet kunnolla koko talvena."

Huolto: "Jaahas, pitäisikö niitä sitten tulla katsomaan. Olettekos kotona vai mitä. Outoa kyllä ei pitäisi lämpötilan sillee laskea? Onkos muut asukkaat valittaneet mitään?"

Mopsi: "Kylmä täällä on. Asun vuokralla, en tiedä tai tunne muita."

Huolto: "Juu, uskon kyllä että on kylmä. Olettekos te nyt kotona sitten?"

Mopsi, kyrpä jo nousemassa otsaan: "Kyllä nyt olen kotona, mutta lähdössä ulos. Saa tulla sisään yleisavaimella"

Huolto: "Juu, no, nii no kai sitten täytyy tulla käymään."

Mopsi: "Kiitos, hei!"

*

Pääsemme illanviettopaikkaamme ja kas, puhelin soi toisen kerran.

Huolto: "Niin, ajattelin tässä että kun olitte pois lähdössä, että olettekos te takaisin tulossa ennen maanantaita? Ku tulee kato sitte kustannuksia jos lauantaina lähtee katsomaan ja sillee, että nii oottekos te poissa kauankin?"

Mopsi, kyrpiintyneenä: "Kotiin olen tänään palaamassa. Sovitaan nyt sitten niin, että soitan sunnuntaina jos vielä on tarvetta, muuten maanantaina uudestaan, ok?"

Huolto, helpottuneena: "Juu, se sopiii, hei"

Vitun huolto, joku päivystäjä, jolle MAKSETAAN SIITÄ, ETTÄ ISTUU PUHELIMEN VIERESSÄ JA LÄHTEE KORJAAMAAN, OLI LAUANTAI TAI EI. Kustannukset eivät kuulu minulle. Minua ei myöskään kiinnosta, jos kaveri saa kuun vika päivä palkan siitä, että tekee hommansa. Ei ole mun vika, että joku voi sitten lauantaina soittaa, että asunto on jäätymässä. Voi vittu!

Olen liian kiltti. Mussukka vähän katsoi ja sanoi, että mitäs sä noin helpolla periksi annat. Käskin olla hiljaa asiasta, jos haluaa, että ilta jatkuu mukavasti.

Ärsyttää turkulainen mentaliteetti. Kaverille maksetaan työstä. Miksi ihmeessä soittelee perään, kun ei huvita lähteä töihin. Selvästi keksi, että kas, asukas mainitsi olevansa pois, ehkä ei tarvitsekaan käydä katsomassa.

Maanantaina soitan, ja samalla valitan parista muustakin epäkohdasta. Laitan herrat ruuvailemaan yhden ruuvinkin, jonka varsin hyvin saisin itsekin, mutta en "uskalla" kiinteitä kalusteita vuokrakämpässä hääriä itse kasaan. Prkl.

Samaan turkulaiseen asenteeseen mene Stockmanin myyjä. Lähdimme perjantaina skumppalasiostoksille. Täytyyhän kupliva nyt juoda kunnon laseista, homot ja periaatteet ja sillee.

No, kysäisin sitten myyjältä, ystävällisesti ja asiallisesti, tiettyyn lasisoon päädyttyämme, että: "Niin, onkohan näitä saatavilla pidempäänkin, vai onko tämä vain tietty erä, joka tällä hetkellä myynnissä, jos joskus haluaa lisää näitä laseja [ostimme kuuden kpln laatikon]?"

Myyjä tähän: "Niin, no, kuinka paljon oikein tarvitsisitte, näitä olisi noin kolmisen sataa tuolla varastossa, että eiköhän siitä riitä [virnistys]."

...oliko tuon tarkoitus olla hauskaa, vittuilla asiakkaalle päin naamaa, vai kenties epäonnistunut vitsi?

Mussukka huomautti, että tuo on vain turkulaista. Niin se kai on, en ole ennen huomannutkaan. Olen itse hieman vittuileva, ehkä sitten sovin joukkoon.

Kylmässä asunnossa asiakkaana sen sijaan en jaksa kuunnella sitä :S


Homoseksuaalinen mies, vol 7

”Mitä on sanottava miesten vaate- ja hiusmuodin uusista virtauksista? Ovatko kaikki uutta muotia seuraavat miehet transvestiitteja [jotenkin hypättiin nyt homomiehistä transvestiitteihin…]?

Eivät. Sosiaaliset tavat ja kulttuurimuodot eivät sinänsä johda emotionaalisiin ongelmiin [???]. jos pitkä tukka ja pulisongit ovat sosiaalisesti hyväksytty maskuliinisiksi, kuten ne nykyään ovat, transvestiittien on etsittävä muualta tyydytystään. Jos kaikki miehet meidän yhteiskunnassamme voivat käyttää kirkkaanvärisiä silkkipaitoja ja seksikkäitä vaatteita herättämättä arvostelua, niin transvestiitti ei ole kiinnostunut tästä muodista.

Miksi?

Transvestiitit tuntevat voimakasta emotionaalista kiinnostusta naisten vaatteisiin. Naisellisen sävyiset miesten vaatteet eivät kiinnosta heitä. Eivät myöskään naisten varusteet, joissa on maskuliinisia vivahteita – transvestiitit saavat harvoin nautintoa esimerkiksi naisten sukkahousujen pitämisestä. He etsivät nimenomaan naisellisuuden vertauskuvia.

Skotlannissa kiltti, eräs hameen muunnos, hyväksytään miesten vaatteeksi. Se ei houkuttele skotlantilaisia transvestiitteja. He haluavat pukeutua tyttöjen tavoin, ja mitä aidompi heidän vaatevarastonsa on, sitä parempi. Toinen tärkeä aines on kielletyn hedelmän houkutus. Suuri osa transvestiitin ilosta tulee siitä salaisesta nautinnosta – kuten eräs heistä sanoi, - jota he tuntevat tietäessään rikkovansa yhteiskunnan sääntöjä.

Kun uusi vapaa muoti nyt on suosiossa, niin miten se vaikuttaa transvestiitteihin?

Se pakottaa heidät pukeutumaan entistä uskaliaammin. He saattavat pukeutua vaatteisiin, jotka ovat sosiaalisen hyväksyttävyyden äärimmäisillä rajoilla. Röyhelöpaita, joka on melkein pusero, saattaa houkutella heitä. Miesten kölnivesi, jossa on selvästi naisellinen tuoksu, on heidän tuoksunsa.

Paradoksaalisesti muodissa yleisesti ilmenevä uusi vapautuneisuus saattaa ajaa jotkut transvestiitit entistä enemmän maan alle. Se, mikä aikoinaan oli jännittävää, on muuttunut jokapäiväiseksi. Jotkut käyttävät sukkaunauhavöitä vaatteidensa alla – lihavat transvestiitit pitävät korsetteja parempana. Jockey-tyylisten alushousujen sijasta he käyttävät pitsihousuja alusasuna. Jotkut menevät niin pitkälle, että pitävät asiallisen kaupunkipuvun alla täydellistä naisten vaatetusta minihameineen. Jos nämä transvestiitit sattuvat loukkaantumaan auto-onnettomuudessa, he herättävät sensaation sairaalassa, kun heidät riisutaan hoito varten [mitä vitun merkitystä tällä nyt on seksin kanssa?].”


Hihihihiii :P

Laitoin eräälle pikkukunnan koululle tiedustelun 3 kk sijaisuudesta. Tunteja olis nii,, että tulis 3 kkdelta 1200 euroo peruspalkan lisäksi, plus vähän lisiä yhdysluokasta (3.-6.-luokkalaiset samas :/ )

Jos opetus ei sisällä kohtuuttomia määriä teknistä tai muita taitoaineita, saatan harkitakin hakemista. 100 km säde Turusta ja lyhyempikin matka Ukiin ja Raumalle ei veisi meikäläistä kauas kotoa.

Asuminen olisi varmaan halpaa, jos saisi vuokrattua joltakulta huoneen jostain, tai vaikka pienen yksiönkin. Halvempaa kuin ajaminen joka tapauksessa olisi.

Voisi olla pieni seikkailu :P

Aikaa pohtia ainakin väikkäriä, vaikka kyllä menisi kaikki aika opetuksen suunnitteluun (miten ihmeessä riittää aika neljälle eri ikäpolvelle? en muista tarkkaan, mutta lienee niin, että opetussuunnitelma ei koske yhdysluokkia, ainakaan niin tiukasti...vai oliko kyse tietyistä erityisluokista, ei muista).


Työpaikkailmoituksia mol.fi

"Etsimme kaihdinalalla toimivalle asiakkaallemme Myyntipäällikköä Turun alueelle.

Sinun tulisi olla mielellään jo myyntityössä kannuksesi ansainnut, kaihdinalan sekä Turun alueen tunteva myyntitykki. Kaihdinalan pitäisi olla joka tapauksessa tuttu ja myyntihenkisyys jo äidin maidossa tullutta. Et myöskään säikähdä kovaa työtahtia ja tulokseen sidottua palkkausta.

Jos hallitset kokonaisvaltaisesti kaihdinalan, myynnistä asennukseen olet meidän etsimämme henkilö."

-> niin siis, jäi epäselväksi, etsitäänkö jotakuta joka hallitsee kaihtimet?

* * *
"Tule töihin trendikkäälle alalle johtavaan mediatehtaaseen!

Klikkaa Internetpalvelut Finland Oy on Suomalainen konserniyhtiö, joka toimii mm. vakuutussäästämisen, design kalusteiden, sekä uusmedian aloilla. Nyt etsimme asiakaspalvelijaa uusmediatuotteiden parissa työskentelemään.

Koulutuksellasi tai työkokemuksellasi ei ole väliä, sillä annamme täyden koulutuksen tehtäviisi.

Tarjoamme sinulle:
- Arvostetun palkallisen koulutusohjelmamme, josta hyödyt koko työurallasi
- Alan uusimman, juuri sinulle räätälöidyn tekniikan käyttöösi varmistamaan menestyksesi
- Haastavan ja palkitsevan työn
- Lomamatkan Etelä-Eurooppaan ensi kesänä
- Hyvän ansiotason (kuukausipalkka + reilut palkkiot), keskimääräinen palkka esim. 1500 - 3500 euroa.
- Alan parhaat tuotteet
- Säännöllisen työajan (arkisin 8-16)
- Mukavimmat työkaverit, jotka takaavat viihtymisen työpaikallasi
- Nopeasti kasvavalla muodikkaalla alalla hyvät etenemismahdollisuudet Suomessa ja halutessasi ulkomaillakin
- Mahdollisuus myöhemmin työskentelyyn Tallinnassa tai Espanjan aurinkorannikolla olevissa konttoreissamme

Olet oikea henkilö työhön mikäli:
- Puhut suomen kieltä
- Haluat kehittyä työssäsi, ja oppia uuttakin
- Olet rehti ja reipas
- Olet aktiivinen
- Viihdyt myös puhelintyössä "

-> aurinkorannan kalat tuoksuvat, miten jotenkin näen tuon työn tekijän tuossa linnankadulla jonkin '70-luvulla rakennetun kerrostalon alakerrassa myymässä "uusmediaa"...tai jotain...

Ainakin osaavat mediaihmisinä markkinoida!

* * *
"
Etsimme Turun Crocs Storeen iloista, oma-aloitteista, asiakaslähtöistä ja joustavaa tarvittaessa töihin kutsuttavaa myyjää."

->Ihme vaatimuksia, haluavat sinun olevan aina käytettävissä, mutta ei mitään takeita, että olisi töitä...käytännössä myyt itsesi siis jokaiseksi päiväksi (kiitos kauppojen aukiolojen vapautuksen), muttet voi suunnitella päivääkään elämääsi eteenpäin.

* * *

"kaupan lähetti, Servea Oy, Turku:
kaupanlähetti elintarvike kuljetuksiin."

"haemme luotettavaa, reipasta, oma-aloiteista ja suomen kielen taitoista henkilöä siivoustyöhön palvelutaloon Turkuun"

-> Oikeinkirjoituksessa on monin kohdin toivottavaa. Jos ei ole yhdyssanat edes noin vähän sinne päin oikein, niin en kyllä oleta palkankaan tulevan ajallaan...

* * *

Eniten pistää silmään se, että valtion työnvälitys toimii niin huonosti, että suurimman osan töistä välittävät yksityiset firmat, toki vieden oman siivun välistä. Haluammeko todella sitä, että työmarkkinoille muodostuu välikäsi, uusi sektorit, joka vie siivun pois työntekijän palkasta? Toki se tarjoaa joillain aloilla, joillekin työkohteille mahdollisuuden luoda uusi työpaikka, koska työntekijästä on mahdollista päästä helposti eroon, mutta enemmänkin se vain tuhoaa työntekijöiden jaksamisen.

Olemme siis todellakin muuttuneet korvattaviksi pattereiksi, jotka voidaan vaihtaa kun burnout iskee. Työnvälitysfirmalle vaan soitto ja kas, uusi duunari on tulossa.

Ketään ei oikein kiinnosta se, että hyvinvoiva työntekijä, jolle ajan kanssa kertyy arvokasta hiljaista osaamista omasta työstään ja oman organisaationsa tuntemusta, olisi tehokkaampi ja tuottavampi kuin vaihtuvat duunarit.

Sitä paitsi, vituttaisi ainkin itseä se, että teen työtä ja verottajan lisäksi joku muukin on höyläämässä pienestä palkasta rahaa pois. Onneksi opettajien keikka- ja vakituisetkin työt ovat vielä tämän sektorin ulottumattomissa - toistaiseksi.


Sähkölasku ja sähkösopimukset - kertokaapa viisaammat...

Asun vuokralla kerrostaloyksiössä. Vuosikulutus on noin 3000 kWh. Muuttaessani sain selville, sähkösopimusta tehdessäni, että taloyhtiö on yhtiönä kilpailuttanut ja valinnut sähköntuottajan. Kaikki asukkaat siis saavat sähkönsä samasta firmasta, ilman mahdollisuutta kilpailuttaa omaa sähköntuottajaansa.

Sähkölaskuni siirtoineen ja veroineen tekee vuodessa noin 350 €. Yksikköhinnaksi ilmoitetaan 0,07951. Sen lisäksi, asunto-osakeyhtiön oman laskun mukaan (en saa laskua sähköyhtiöltä vaan asunto-osakeyhtiöltä, 4 kk välein, mittarilukemien perusteella) perusmaksu on 14,23. Kummassakaan yksikkö- tai perusmaksussa ei ole muuten mitään yksiköitä perässä. Oletan ne euroiksi...

Eli

a) maksanko kalliista sähköstä ja
b) voinko vuokralaisena edes asiasta tapella?

Tiedustelen asiaa isännöintitoimistosta. Ainakin kiinnostaisi tietää, mistä sähkö ostetaan ja kuinka usein se kilpailutetaan. Halvempaakin sähköä kun olisi (noin 0,0605 snt hintaan kiWh, jos oikein luin hintavertailua + siirtomaksut). Jos tuollainenkin hinta olisi saatavilla, miksi ihmeessä taloyhtiö haluaa kalliimman sähkön? Mikä oma lehmä ojassa voi olla maksattaa itsellään (paljon omistusasuntoja) noin 20 % kalliimpaa sähköä?

Köyhänä sitä aktivoituu. 350 eurosta 20 % on 70 euroa vuodessa. Syön tolla kuukauden hyvin...


Käytöksestä, lapset, te osaatte, aikuiset eivät aina...

En ole aina ollut parhaalla käytökselläni (anteeksi anglismi) ranneliikkeessä. Olen sanonut hermostuksissani vähän liiankin suoraan asioita. Pettää hermo välillä, ihmisiin tai ihmisiin heistä riippumatta. Toivoakseni en kauhean vastakarvaan ole ketään turhalti liiaksi hinkannut. Anteeksipyydeltävää ei liene siis.

Miksi nyt tästä sitten alan kirjoittaa. No, kirjoitan tänne, koska en halua mennä keskustelualueelle.

Ranneliike on valtava hiekkalaatikko. Osoitus minulle siitä, että lasten keskustelukulttuuri on monesti vähintäänkin yhtä hyvällä tasolla kuin aikuistenkin, toisinaan jopa paremmalla ja rakentavammalla tasolla.

poris ja juhaniv, voi vittu, kasvakaa aikuisiksi. Pilaatte hyvätkin keskustelut nokittelullanne. Onko NIIIIN vaikeaa vain ignoorata toinen?!

Get a room.

Mutta, tässä näin, anteeksipyytelemättä, huudan hiljaa: grow up kids!


Homoseksuaalinen mies, vol 6

En itse oikein pysy perässä, millä logiikalla nämä kappaleet toisiaan kirjassa seuraavat. Mutta tämä jatkuu suoraan postista tilattavien tekovaginoiden jälkeen...

”Entä maskuliiniset homoseksuaaliset?

Homoseksuaalisilla on taipumusta liioitteluun. Yksikään mies ei ole maskuliinisempi kuin miehen osan omaksunut homoseksuaalinen. Nämä miehet tuntevat suurta vetoa sellaisiin miehekkäisiin varusteisiin kuin nahkaisiin moottoripyöräilijän jakkuihin, karheasta kankaasta valmistettuihin tiukkoihin housuihin, supermiehekkäisiin paitoihin [millaisiahan nämä sitten ovat?], raskaisiin saappaisiin ja muihin miesten vaatteiden äärimmäisilmiöihin. Useimmissa suurissa kaupungeissa on myymälöitä, jotka huolehtivat miehen osan omaksuneiden homoseksuaalisten vaatteiden myynnistä. Maalla asuvat voivat taas tilata sopivia asuja erilaisten postitilausliikkeiden kautta.

Eivätkö monet heteroseksuaaliset miehet nykyään pukeudu samalla tavalla?

Kyllä ja ei. Koska miestä esittävien homoseksuaalisten miesten [häh, miestä esittävien, ovatko homot siis naisia noin yleensä?!] vaatteet ovat vain tavallisia miesten vaatteita äärimmäisyyteen vietyinä, niin niiden välillä on luonnollisesti yhtäläisyyksiä. Mutta juuri liioittelu paljastaa homoseksuaalisen. Kaksi miestä voi käyttää pinnallisesti katsoen samanlaista paitaa; homoseksuaalisen paita on juuri hiukan tiukempi, hiukan räikeämpi, hiukan pitemmälle viety [gotta love näitä yleistyksiä; mies kun lihoo vähän ja paita puristaa, tulee hänestä sitten homo :D].

Hiljattain homoseksuaaliset ovat alkaneet suosita työvaatteita. Hyvänä esimerkkinä ovat veturinkuljettajan housut. Valkoisia farmarikankaisia housuja, joissa on pystysuorat siniset raidat, ovat jo kauan käyttäneet veturinkuljettajat ja palomiehet, eivät juuri muut. Homoseksuaaliset ovat keksineet, että tällaiset työt ovat hyvin sopivia miehekkäille homoilla, ja niinpä he ovat omaksuneet tämän univormun – siihen kuuluvat tiukat raidalliset housut ja kirkkaanpunainen huivi kaulan ympärillä. Homoseksuaaliset suunnittelijat ja muutkin muotitaiteilijat ovat ottaneet tämän suuntauksen huomioon suunnittelussaan ja nyt sillä on sijansa miesten muodissa

Erilaiset tyylit kuten Nehru-tyyli, kasakkatyyli ja nahkatyyli ovat saaneet alkunsa homoseksuaalisten piirissä. Monet heteroseksuaaliset miehet löytävät nykyään harmikseen vain vähän muuntyyppisiä vaatteita vaatekaupoista

Homoseksuaalisten miesten onnettomuudeksi vaatteet eivät tee miestä [huokaus]. Tämä pitää erityisesti paikkansa alusvaatteista. Kuorikaa päällimmäinen kerros ja alta löytyy ”sisko”. Miehen osaa esittävien homoseksuaalien alusvaatteet ovat todella hämmästyttäviä. Jotkut heistä käyttävät niin tiukasti istuvia shortsityyppisiä alushousuja , että niihin hädin tuskin mahtuu se, minkä niihin on mahduttava. Toiset valitsevat niin pienet bikinialushousut, että on melkein sama kuin niitä ei olisikaan. Useimmiten näiden miesten alushousut ovat yhtä pienet kuin urheilijoiden käyttämät tuet. Ja äärimmäismuotona ovatkin urheilijain siitintuet – kaksi hihnaa ja pussi, jotka on kiinnitetty ylitiukan paidan hepeneisiin. Tämä asu toimii hienosti – paita on aina kasattu pussin sisään, sukuelimet pysyvät kiinteästi paikallaan. Ainoa ongelma on se, että miesparka ei pysty kumartumaan.

Miksi homoseksuaaliset toimivat näin?

Pääasiallinen syy alusvaatteiden suuren merkitykseen on homoseksuaalisen halua näytellä sukuelimiään. Ne ovat hänen kauppatavaraansa ja hän haluaa esitellä ne mahdollisimman edullisessa valossa. Hyvät alushousut merkitsevät homoseksuaaliselle samaa kuin hyvät rintaliivit prostituoidulle naiselle [hyvää tukea?]. korkealle eteenpäin nostettuina ja selvästi melkein sietämättömän tiukkojen pitkien housujen alta piirtyvinä homoseksuaalisten sukuelimet ovat kaikkien (samanmielisten) nähtävissä. Tämä kuuluu osana homoseksuaaliseen flirttiin ja paikoissa, joissa homoseksuaaliset käyvät, heidän vaatteissaan on todella näkemistä.

Jotkut nojailevat taloja vasten – he ovat tarjolla – toiset kuljeskelevat vetelästi katuja pitkin – he ovat metsästämässä. Kummankin ryhmän jäsenet mittailevat toisiaan huomiota herättämättä mutta terävästi. Mielissään he mittaavat toistensa siittimen pituuden, yrittävät arvailla toistensa erikoisharrastusta, nyrpistävät nenäänsä tyypeille, joista eivät pidä. Metsästämässä on aina myös sadomasokistisia homoseksuaaleja, jotka etsivät saalista, sekä jännityksen lisäämiseksi myös yksi tai kakasi salapoliisia valmiina suorittamaan pidätyksen [mites tää nyt kovasti tykkää rinnastaa homoseksuaalisuuden prostituutioon, metsästämiseen ja laittomuuteen?]."

Ensi jaksossa jatkamme muodista, mutta jostain syystä keskustelu siirtyy yhtäkkiä transuihin. Ilmeisesti nämä ovat jotenkin automaattisesti myös homoja?! Siitä lisää ensi kerralla, lapset.

____

"David R. Reuben (b. November 29, 1933) is a California psychiatrist, sex expert, and author of several books, such as Any Woman Can! and How to Get More out of Sex. He is most famous for his book Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask), published in 1969."

enkkuwikistä tommonen...

ja cnn-artikkeli hepusta, joka vieläkin julkaisee tätä kirjasarjaa, päivitettynä ilmeisesti. olisi kiva tietää, mitä homoista sanotaan uusimmassa :S

http://www.cnn.com/books/news/9902/11/sex/Sosiaaliviidakko - liaanit suostutellaan puhumalla sivuun, ei machetella

Huokaus

Asumistuki, yleinen työmarkkinatuki, sosiaalitoimi...

Täytyy sanoa, että valtavan monimutkaista täytellä noita papereita. Ohjeistus kaipaisi pientä pedagogista otetta myös laatijoiltaan.

Jos pyydetään ilmoittamaaan palkkatulot ja miltä ajalta, ilmoittamatta MISTÄ LÄHTIEN, voipi olla vähän tuskastuttavaa täytellä koko elämän aikana kertyneet tulot. Ehkä tarkoitetaan hakemuksen lähettämisen aikana/alusta saadut...ei voi tietää kun ei MISSÄÄN LUE. Ei edes ohjeeseen ole kirjoitettu.

Muutenkin outoa, että eri tukia haetaan miljoonalla eri lomakkeella, mutta sitten eri tukimuodot ovat kuitenkin toisiinsa yhteydessä ja kaikki on interconnected. Kansalaispalkka alkaa kuulostaa sittenkin byrokratisesti halvemmalta saati inhimillisemmältä kansalaisia kohtaan :)

Alan ymmärtää mitä tarkoitetaan niillä ihmisillä, jotka osaavat "navigoida sosiaaliviidakossa". Etuja ja avustuksia saa varmasti helposti, kun tietää miten nälkäinen byrokraatti tyydytetään. Sitä ennen olet vain hankala asiakas, joka ei osaa täyttää lomaketta JT7823 ja lähettää tarvittavaa rekkakuormallista liitteitä.

Ja kuriositeettina kysyttäköön, jos vaikka nyt sitten hakisin rahattomuuteeni toimeentulotukea (ja vakavasti harkitsen hakematta jättämistä, sillä en sitä todellakaan saa) ja he vaativat liitteitä, kuten talonkirjaote ja virkatodistus, jotka ovat maksullisia, voinkohan laittaa laskun menemään perässä; ette maksais näitä ku ei oo rahaa, sitä varten mä tänne alunperinkin tulin!

Ärsyttää vain se, että todennäköisesti annan väärää tietoa Kelalla (=laitonta), koska en tajua mitä halutaan ohjeistuksen puutteellisuuden takia. Miten ihmeessä, toistan tämän taas, joku kansakoulusta siivoojaksi ja nyt työttömäksi jäänyt täysin kouluttamaton virkakieleen ja -elämään tottumaton täyttää tämän viidakon lomakkeet?! Kyllä kyykyttyy kansalainen luukkujen edessä...


Ei mitään

"mitäs, kuulin että sullakin on joku seuralainen"
"joo, yksi semmonen tyttö, sairaanhoitaja"
"jaahas, missäs te tapasitte" jne.

Keskustelu kummisetäni ja serkkuni välillä. Minulta kukaan ei kysynyt, että mitenkäs minun parisuhde-elämäni kulkee. Homolta ei kukaan kysy.

Olen muutenkin jotenkin, hmm, etääntynyt äitini sisaruksista, tädeistäni ja sedistäni. Kun puhun suvusta, tarkoitan äitini puolen sukua. Olemme paljon tekemisissä sukujuhlien merkeissä. Olen todennut, että Turkuusessa viettämä aikani ja piirit joissa pyörin arkisin, ovat toooodella kaukana siitä keskiluokkaisesta heteroilusta, mitä sukuni harrastaa. Pukeudunkin vähän räikeästi joukkoon sopivaksi :S

Olen ihan tervetullut joukkoon, ei siinä mitään, mutta on vähän ugly duckling -olo. Toisaalta serkusten kesken pidämme paljonkin yhteyttä netitse, joten heitä on mukava nähdä livenäkin.

Mummu oli päässyt sairaalasta parin tunnin lomalle juhliin. Tekee perkeleen hyvää naiselle, joka joutuu viettämään aikaa sairaalasängyssä samassa sairaalassa, jossa yksi siskoista on kuollut taannoin, päästä pois laitoksesta; nähdä, että ei sinne olla sittenkään jäämässä vaan vain ollaan hetki toipumassa. Pirteäkin oli mummo, vaikkakin väsyi nopeasti.

Sosiaaliset kontaktit pitävät aivot vetreinä.

___

Olen koko viikonlopun viettänyt dekadentin pitkiä aamuja sängyssä paksun peiton alla. Tänään piiiitkän aamuherätyksen jälkeen vietimme päivän parin elokuvan ja karkkikilon seurassa.

Uusin startrek, omg, mitä shaissea. Sen lisäksi, että elokuva itsenäisenä teoksena oli shaissea, oli raiskattu koko saagan juoni ja tarinat ja historia ja kaikki. Outoa.

Naisten etsivätoimisto oli yllättävän mukava ja iloinen elokuva. Ei mitään maata mullistavaa, mutta kevyt kiva elokuva hyvillä näyttelijöillä.

Karkki oli makoisaa kanssa!

___

Mulla oli joku järkeväkin aihe, mutta en nyt muista mikä se oli

___

Ostin sarvikuonon. Semmonen muovinen sarvi, johon laitetaan lämmintä vettä ja merisuolaa. Sillä voi huuhdella nenäonteloista rään ja pölyn pois. Eka käyttö ei oikein vakuuttanut, mutta luulen kyseessä ollaan käyttäjän ekakertalaisuus :)

Parempi joka tapauksessa kuin nenäsuihkeet, jotka ärsyttävät omaa nenääni ainakin aika paljon.

___

Miksiköhän mulla ei nyt oo mitään järkevää sanottavaa. Ärsyttää, kun en kirjoita ajatuksiani ylös. Jotain pohdittavaa oli ihan varmasti :)

No olkoon...

Edellinen