Mopsi's

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2007.
Edellinen

Suosittelen tutustumista

olen äidin kieli friikki joka pyrkii noudattamaan kieli oppi sääntöjä netti keskusteluissakin yritän muistaa laittaa isot alku kirjaimet pilkut pisteet ja muut yhdys merkit oikeisiin paikkoihin

Ymmärrän täysin nettikeskusteluissa käytetyn puhekielisen tekstin käytön. Onhan kyseessä tavallaan "vapaa keskustelu", jossa sallittakoon "rento tyyli".

Kuitenkin olisi kiva saada tekstistä ja kirjoittajan ajatuksista selvää, ja mielellään vielä ensimmäisellä lukukerralla. Fakta on, että jos ei tekstistä vaivatta selvää saa, jää se lukematta ja kirjoittajan ajatukset välittämättä.

Pilkkuja nu¤%en (kun muutakaan ei ole ;) jätän teille hyvän linkin:

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/index.html

edit: Ranneliikkeessä käytetään kiitettävää kieltä! ;)


Politiikkaa

Polttoaineen verotus kiristyy (?!): bensalle lupaavat hieman alle 10 % ja dieselille 14 % korotuksen. Kuten julkisuudessakin todettu, on odotettavissa kuljetuskustannusten nousun siirtyvän kulutushyödykkeisiin; siis myös ruoan hintaan.

Sähkön hinnannoususta on ainakin oma yhtiöni ilmoittanut, mutta lienee yleisesti nousussa muillakin yhtiöillä.

Oma vuokarani nousee taas (hemmetin vuosittainen indeksikorotus!) vuoden alusta muutaman kympin.

Autoilevan ja ruokaa syövän, yksityiseltä sektorilta vuokraavalle ja oman sähkönsä maksavalle opiskelijalle ovat em. ihan mukavia lisämenoja elinkustannuksiin. Sitä nauraa partaansa opintorahan korotukselle (noin 40 € miinus verot, tulee voimaan syksyllä 2008), kun tuon summan syö yksistään jo vuoden 2008 vuokrankorotus. Saan suurinta mahdollista tukea (opintoraha+asumislisä), jotka tekevät yhteensä verojen jälkeen (10%) noin 437 €/kk (ensi syksynä noin 475 €). Ei tuolla elä (vuokra yksistään vuoden alusta 477 € ja siihen päälle sähkö+kotivakuutus+puhelin+netti+televisiolupa).

Vituttaa vaan, kun valtio ei tarpeeksi anna, mutta sitten rankaisee työnteosta opiskelijaa, joka yrittää omatoimisesti kattaa peruselinkulujaan (ja maksaa myös niitä veroja). Se mitä saa tuen lisäksi tienata vuodessa, on aika mitätön summa.

Jo pelkästään ruoka, jos haluaa syödä terveellisesti esim. paljon hedelmiä, salaatteja, kalaa ja kanaa, lohkaisee ison osan varoista. Toki viinin voisi useammin jättää Alkon hyllyyn.

Ärsyttävää elää opiskelijana...vaikka elintasoni ihan mukava onkin.


Missä ovi?

Ikävästä keskustelusta voi lähteä pois.

Tylsän kanavan voi vaihtaa kaukosäätimellä.

Pahanmakuisen ruoan voi jättää syömättä.

Itsestään ei kuitenkaan pääse eroon. Lienee turhaan etsiä ovea ulos oman pään sisältä. Ei sitä ole.


Pakko rakastaa kelaa!

Omaa sähläämistähän se on, kun olet liian "hyvin" tienaava kelan silmissä etkä huomaa monelta eri työnantajalta tulleita roposia laskea tarpeeksi tarkkaa yhteen.

Tuli lasku liikaa maksetuista opintotuista: 1800€ ja rapiat....tekee hyvää opiskelijabudjetille maksella tommosta ensi kevät.

Vi¤%u

Hoidan maksajan mielialaa appelsiini-mangomehulla. Toki lasiin löytää tiensä myös tilkka Smirnoffia...


Elämää yleensä vaiko syksy vaan?

Olen aina ollut hieman taipuvainen melankoliaan - ainakin pääni sisällä. Nyttemmin olen huomannut mielialani muuttuvan nopeastikin ja saatan olla vittuuntunut kaikesta ja kaikille päiviäkin putkeen. Toisinaan totean parhaaksi lukkiutua kämppääni pariksi päiväksi. Elää aamutakissa sohvalla löhöten.

Huolestuttava käänne on se, että välillä millään ei tunnu olevan mitään väliä. Kaikki vaan vituttaa ja olen muutaman kerran ollut lähellä heittää kaikki lähellä oleva päin seiniä. Siis vakavasti harkinnut...looginen minäni ei ymmärrä moista.

Ehkäpä kaikki johtuu vain siitä, että elämältä puuttuu sisältö. Ei valttämättä päämärä, mutta tällä hetkellä sisältö. Ei ole mitään niin tärkeää, jonka takia täällä viitsisi pyöriä. Masentava ajatuskulku.

Yleensä olen hoitanut masennustani rahalla, shoppailulla. Ongelmana on se, että ei ole oikein enää mitään ostettavaa ja opiskelijabudjetti on jo nyt ylivenytetty. Eikä raha terapiana toimi, sen voin sanoa.

Ainoa ilo ovat päivät koulussa. Lapsista saa valtavasti positiivista energiaa! Elämänmyönteinen hyörinä ympärillä vetää väkisinkin suunpieliä ylöspäin, olit sitten kuinka vittuuntunut tahansa. Lapset ovat niin paljon välittömämpiä ja aidompia, kuin aikuiset. Palautekin on suoraa, konstailematonta ja aitoa. Aikuisilta harvoin saa niin suoraa mielipidettä kuin lapselta :/

Kyyninen kun olen (joskin ystäväni, joka varmaan itsensä tunnistaa ;), yrittääkin ajatusmaailmaani ahkerasti muuttaa) , niin olen taipuvainen syyttämään elämää yleensä alati tihenevistä ja pitenevistä "mustan mielen kausista". Turha sitä on luontoa mennä parjaamaan...

huoh :(

edit: positiivista kyllä, seksuaalisuuteni ja suuntautumiseni ovat ainoita tasapainoisia asioita elämässäni, asioita, joita ei tarvitse pohtia jatkuvasti.


Olenko stereotyyppi?

Hmmm..

Olen sisustusfriikki, vaatekaappini (kaikki 6!) pursuavat vaatteita ja kengät ovat valloittaneet eteiseni. Nautin ruoanlaitosta, shoppailusta, teatterista ja musikaaleista (joita pääsen katsomaan aivan liian harvoin). Minulta pyydetään apua sisustus- ja vaatevalintoja koskeviin ongelmiin; säännöllisesti puen äitini juhlatilaisuuksiin ja autan sisartani kodin ongelmakohtien järjestelyssä.

Suurin osa ystävistäni on naispuolisia ja olen aina tullut toimeen naisten, erityisesti vanhempien naisten, kanssa.

En pidä urheilusta tai ymmärrä mitään tulosvedosta, mutta osaan luetella ja tunnistaa kiitettävän määrän suomalaista designia. Pidän taidenäyttelyistä, en jääkiekkomatseista. Katson draamaelokuvia, joskus vieräytän kyyneleen.

Olen siisteysfriikki (sisareni erään tuttavan mukaan - gayporukkaa kaikki, siskoni mukaanlukien - totesi kerran, ettei homoja enää erota heteroista vaatetuksen perusteella, mutta jos kämppä on siisti ja laitettu, homo on). Omani on sairaalloisen siisti ja laitettu.

Ääneni on sopraanohko (liekö sana edes) ja kaiken kukkuraksi pikkurillini on aina pystyssä, kun kädessäni jotain on.

Olenko siis stereotyyppinen homo?!


Mielenterveyden hoitaminen

Vihdoinkin pilkunviilaus on sallittua. Olen oikeinkirjoitusfriikki, joskin sallin itselleni toisinaan typoja täällä ja muuallakin netissä.

Facebookissa on ryhmä Yhdyssana on yhdyssana, jossa pääsee vapaasti valittamaan nykyaikana suorastaan vitsauksena rehottavista yhdys sana virheistä. Vertaistukea parhaimillaan! Aaaah...


Loukkaantuako vai eikö loukkaantua?

Graduparini on naimisissa oleva nainen ja opiskelukaverit ympärillä jaksoivat ihmetellä, että eikö aviomies häiriinny, kun vietämme niin paljon aikaa yhdessä. Eivät he ole sen suuremmin perillä suuntautumisistani ;)

Kerran äijä sitten totesi porukuille, aiheen taas illanistujaisissa esiin noustessa, todenneensa minut jotakuinkin HARMITTOMAKSI.

SIIS HARMITTOMAKSI!

Ottaa miehisyyden päälle... :DAivojen sulaminen

Hmm...

Olen sunnuntain ja tämän maanantain istunut sisällä tekemättä mitään. Siis tekemättä mitään. Televisio pauhaa ja kanavia surffailen (eikä sieltä mitään tule, vaikka digikanavien lisäksi pyörii Viasatin kanavat) ja tietokone istuu sohvalla seurana. Kun kankut puutuu, siirryn pianon viereen ja soittelen Entertainerin taas kertaalleen läpi; onneksi se sentään hioutuu jatkuvasti paremmaksi :)

Olen kai tämän yhteiskunnan uhri, sillä tunnen suurta syyllisyyttä, kun ei ole montaa rautaa tulessa ja ihan hyvällä omallatunnolla vain makaan sohvalla. Missä vaiheessa meille on opetettu, että jatkuvasti pitäisi olla tekemässä jotakin ja mielellään vieläpä jotkain hyödyllistä. Luterilainen mentaliteetti puskee läpi :/

Itse asiassa voisin kaivaa piirustusvälineeni esiin. Siitä on jo varmaan kaksi vuotta, kun oikeasti istuin alas ja piirsin tai maalasin jotakin. Sekin harrastus jäi johonkin, ironisesti ajan puutteen vuoksi...onkin silloin aloittamani työ kanavanäkymä Venetsiasta kesken....

Edellinen