Mopsi's

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2008.
Edellinen

2009 is on the threshold

Uusi vuosi, vanhat kujeet.

En harrasta lupauksia arkena enkä uudenvuodenaattonakaan.

Lonkalta mennään. (vaikka lupaus kai tuokin...damnit)

_________________________________________________________

Bf aloittaa vuotensa matkaamalla ulkomaille. Olen neljä päivää yksin :(

Ehkä pitäisi käyttää aika ensi vuoden pohdintaan. Ainakin kevään opinnot odottavat kartoittajaansa. Vaatii sitä sopeutumista tähän omaan elämääni.

_______________________________________________________

Berliinin matka odottaa suunnittelijaansa. Koskas noksu katsellaan kattoa pään päälle?

Alkuvuodesta haluaisin lähteä johonkin, ehkä vain Helsinkiin, ehkä Tallinnaan. Tallinnanmatka olisi sellainen päähänpistosta. En ole koskaan Tallinnassa ollut (tai muuallakaan >:/ ).

Bfn kanssa suunnittelimme 4-5 päivän trippiä kevätkaudella Pariisiin. Missä välissä nämä kaikki ovat mahdollisia, sitä en tiedä 8/

_______________________________________________________

Ensi kesä on auki. Kesäduunia? Ehkä vain keskityn valmistumaan nyt keväällä, jolloin saan edes työkkäristä jotain tukea jos ei duunia irtoa. Mitä opettaja voisi kesätyökseen tehdä?! Ajattelin hakea esimerkiksi Alkoon. Tosin kesälomakaan ei olisi pahitteeksi. Opiskelu ei ole vaihtoehto, sillä tukikuukaudet kuluvat uhkaavasti. Huoh. Kaikki kääntyy aina vain rahan hankintaan. Tuskastuttavaa.

Kevät täytynee tehdä sijaisuuksia jokusen ropon säästämiseksi. Jaksaako sitä samalla opiskella...kofeiinia vaan, vaikka vatsa ja aivot kärähtävätkin.
_______________________________________________________

Happolääkitys (tms.) loppui, enkä tyhmänä käynyt reseptiä uusimassa ajoissa. Närästänyt. Vituttaa sekin. Ei onneksi mahdottomasti, mutta kuitenkin. Voi muuten olla, että kurkun käheys johtuukin siitä. Niinpä, sitä varten lääkitystä kokeiltiin, kun ääni katoaa. On siitä apua. Lääkkeitä siis loppuelämä. Tack för refluksi...stana.

_______________________________________________________

Aatto tänään. Bileet illalla. Ei mitään ihmeellistä, pienet bfn ystävän lähtijäiset. Huomenna bf lähtee jo ajoissa lentokentälle. Mitäs sitä sitten itse tekisi, kun kaikki ovat jossain? Sussuun istumaan?

Ehkä aloitan dieetin. Olemme vähän liian persoja hyvälle ruoalle ja viinille. Kertyy jos ei läskiä, niin nestettä ainakin. Turvonnut olo. Hedelmäpäivä.

_______________________________________________________

Miksi ihmiset ensin tuhlaavat rahaa raketteihin ja sitten ampuvat ne silmiinsä? Idiootit. Itseaiheutettua. Turhaa.

_______________________________________________________

Minimalismi on pop. Yksinkertainen on kaunista.Ylen uutisoinnista (taas)

" Kysely: Suomalaisten kieliasenteet surkeita

Suomalaisten kieliasenteet ovat ennenkuulumattoman huonolla tolalla, ilmenee suomenruotsalaisten keskuudessa tehdystä kyselystä.

Kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista suomenruotsalaisista pitää tämänhetkisiä kieliasenteita surkeina.

Yksikään kyselyyn vastanneista ei pitänyt kieliasenteita parempina kuin aiemmin. Ainoastaan 23 prosenttia kyselyyn vastanneista piti suomalaista kieli-ilmastoa melko hyvänä. Kymmenen prosenttia ei osannut vastata.

Tutkimukseen vastasi internetkyselynä joulukuun alkupuolella 500 suomenruotsalaista eri puolilla Suomea. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaansa. Kyselyn on tehnyt YLEn ruotsinkielinen toimitus yhdessä Institutet för finlandssvensk samhällsforskning -tutkimuslaitoksen kanssa."

lähde: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2008/12/kysely_suomalaisten_kieliasenteet_surkeita_451454.html

Niin siis mitä uutisarvoa tuollaisella tutkimuksella olikaan? Kysytään suomenruotsalaisilta suomalaisten kieliasenteista? Lähtökohtaisesti jo aika outo asetelma, kysyä muutamalta sadalta ja sitten yleistää tulokset koskemaan kaikkia suomalaisia (toki normaali käytäntö, mutta 500 ei kyllä siltikään riitä). Sitten vielä ruotsinkieliseltä vähemmistöltä kysytään yleisesti enemmistön kieliasenteista? Millä perusteella suomenruotsalaiset osaavat todeta, että suomalaisilla on YLEISESTI huonot kieliasenteet? Vai onko uutisesta jäänyt vain pois se, että on nimenomaan tiedusteltu ruotsin kieltä kohtaan olevia asenteita.

Outoa informaatioköyhää (ellei jopa arvotonta) uutisointia.
Ohi ja ei

Joulu on ohi. Arki on taas pop.

Hohhoijaa.

Sydän teki taas temput aattoyönä: moninaiset epämääräiset rytmihäiriöt herättivät 3.30 aamuyöstä. Ärsyttävää. Lyö, ei lyö, lyö kovaa, lyö epämääräisesti, muljahtelee ja lyö taas. Kuoleeko vai eikö? Sukurasite, ja ikävä sellainen.

Muuten "sydän" voi hyvin <3

Olin keittiössä koko joulun. Kun sieltä pääsin pois, vieraat lähtivät. Olen organisoija ja otan delegointivastuun. Siitä tuli kiitosta kaikilta vierailta ja järjestelijöiltä. Valitettavasti ominaisuus on ominainen minulle, joskin kyllä sitten istuin kun vihdoin istuin. Ruoka oli hyvää, pöytä kaunis ja vieraat viihtyivät. Isoäiti oli onnellinen, kun joku joskus sielläkin käy.

Inventoin isoäitini lasitavaran. Lähes kaikki esineet ovat priimakuntoisia ja signeerattuja. Silmät auki perinnönjaossa. Kyynikko ja ahne paska.

Istun kotona. Keittiössä pino tiskiä. Kulhoissa erinäistä suklaata, ostettua ja itse tehtyä ja lahjaksi saatua. Olen puutteessa. Juon viiniä. Poikaystävä tulee huomenna, luojan kiitos.

Sain poikaystävältä joululahjaksi pienen pinkin Mariskoolin. Se on ihana.

Nyt olen väsynyt. Mietin mitä teksin. Tiskatako? Syödä jotain (joulun jälkeen syöminen menettää merkityksensä hetkeksi...)?

Ehkä vain tyydyn järjestämään keittiön astiat, siirtelemaan tavaroita vähän omille paikoilleen ja sitten istun tuhomaan tämän viinin. Flunssa helpottaa sekin jo.

Olen puutteessa, joko mainitsin. Ja seksi vuotavan nenän kanssa on eksoottista: "sori kulta, niistän taas..."

Huomenna olisi klubilla setan bileet. Lauantaina äiti haluaa meidät syömään Ukiin. Ehkä lepakkosiskoni, siskon naisen ja bf:n kanssa menemme tutustumaan Ukin yöelämään. Se on lähinnä vitsi. Homoille jopa potentiaalisesti vaarallinen. Maalaismoukat. Turku on tosin lähes yhtä juntti; maalaiskylä suuremmassa koossa.

Joululahjani olivat vaatimattomat. Onneksi. Ostin äidille kirjan. Hänellä on jo sama kirja. Ärsytys.

Miksi, oi miksi lapsiperheiden täytyy itse painaa ja piirtää tyynyliinoja/peflettejä/pyyhkeitä yms. ja antaa niitä lahjaksi? Inhoan niitä. En koskaan käytä. Säilytän lähinnä tunnearvosta. En pidä ko. itemeistä lahjoina. Ärsyttäviä.

Joulu on ohi. Arki tulee. Arki = opiskelu(ongelmat) ja rahaongelmat ja kaikki muut ongelmat.

Kauniit ja rohkeat tvssä. Pakko vaihtaa kanavaa. Aivot eivät riitä blogiin ja tvseen samaan aikaan.

Hyvää uuttavuotta, vaikka inhoankin näitä latteuksia. Ehkä hyvää ihmisen konstroiman aikakäsitteen taitekohdan juhlaa?

edit: milloin pusukalahuuli-taylor on ilmestynyt takaisin kauniisiin ja rohkeisiin (tai vanhoihin ja ristisiittoisiin...)?


awww

To be able to say "I love you <3"...

The ones that are able say that to someone, know what I'm talking about. The ones that don't, will one time, I hope.

Love...fragile but so beautiful....


Enjoying homelife

Heräsin 6.30 tyhjentämään 1000 l allastani. Aikaa meni 4 h. Ostajat tulivat ja allas kannettiin autoon. Mukavia ihmisiä. Minä olen väsynyt.

Päivän seissyt jaloillani ja viime voimillani ajanut Ukista Turkuun. Jalat paskana, selkä paskana, kädet ja kynnet paskana. Rahaa lompakko täysi.

Avasin pullon hyvää punkkua. Jalat kuumaan veteen. Manikyyri, pedikyyri, käsien ja jalkojen kuorinta ja hoitaminen. Aaah. En kullastani saa tänään nauttia, mutta tämä helpottaa hieman oloa.

Huominen menee kirjastossa ja kirppareilla ja joulun ruokia tehdessä. Torstaina nautin rauhallisesta päivästä kaupungilla yksikseni. Shoppailua, ehkä lasi hyvää viiniä jossain, ehkä lounasta jossain. Nautin itsestäni ja omasta ajasta. Ehkä kullalle tarttuu jotakin kivaa jouluksi.

Lämmin vesi....mmmmm.....


Joulukortit

Myöntäkää, kuinka moni lähettää noita kirottuja maailmaa ekologisesti tuhoavia pahvilappuja vain, koska "niin kuuluu tehdä"?

Ostakaa rahoilanne vaikka lehmä tai kanoja tai kouluja tai kaivoja tai mitä vaan, mutta ei joulukortteja. Niiden ainoa hyvä puoli on ihmisten työllistyminen Itellan palveluksessa joulusesonkina.

Massaidiotismia.

Kyllä, olen tätä mieltä.


"Aivot eivät kestä mitä vain."

http://www.hs.fi/keskustelu/%26%2334%3BIhmisaivot+eiv%E4t+kest%E4+mit%E4+vain%26%2334%3B/thread.jspa?threadID=158397&tstart=0

Niinhän se on, emme kykene mahdottomuuksiin. Kiinnostavaa tässä(kin) on se, että mitä enemmän yritämme sitä vähemmän kykenemme saavuttamaan. Joskus sillä vähemmällä siis todellakin saa aikaan enemmän.

Meikäläisen light-burn-outit tulevat juurikin niissä tilanteissa, joissa on miljoona pientä asiaa muistettavana ja tehtävänä samanaikaisesti. Jostain syystä opettajan duunia tehdessäni eivät monet pienet asiat haittaa, mutta omassa arkielämässä ne alkavat ahdistaa heti.

Mitkä ovat työntekijän/-tekijöiden mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhönsä nyky-yhteiskunnassa? Ihmisiä laitetaan niin helposti pellolle asenteella "do it or leave!", että eipä siinä asuntolainaansa makseleva juurikaan voi mitään tehdä. Ihmisiä kuristetaan ja kiristetään. Ja sitten ihmetellään viattomasti, että miksikäs nyt niin huonosti voidaan. No, eihän tämä mitään uutta ole. Se vain ärsyttää joka kerta todeta kuinka tyhmä eläinlaji ihminen on. Harva laji tuhoaa itseään niin tehokkaasti kuin ihminen.

Edellinen