• Kauneuspilkku

viisut

Käytiin eilen sitten katsomassa semifinaalin harjoitukset. Euroviisuaiheisia blogeja on netti pullollaan enkä edes yritä viime hetkillä tehdä mitään kokonaissynteesiä. Sen verran vaikuttava kokemus kuitenkin oli, että kiva purkaa ajatuksia sanoiksi.

Täytyy sanoa, että hienosti meni.

Ensinnäkin lähes kaikki lauloivat aika hyvin, tosin ehkä kilpailutilanteessa iskee kovempi jännitys, joka kuuluu laulun puhtaudessa, tai sitten tänä vuonna on aiempaa parempia laulajia.
Suurin pettymys itselle oli Makedonia, joka videolla on kuulostanut hyvältä, mutta livenä laulajan ääni oli hukkua bassojen alle ja lisäksi laulu oli monin paikoin epävireessä suhteessa musiikkiin ja taustaan. Lisäksi se, että osa laulusta tuli englanniksi, jotenkin latisti tunnelmaa.

Mutta oli siellä postiivisia yllätyksiä kuten Itävalta, joka jotenkin livenä kuulosti ja näytti aika hyvältä. Unkarista olen pitänyt koko ajan, tosin jossain kohdassa eläytyminen vei laulun huutamisen äärirajoille ja esitys ei ainakaan kaukaa katsottuna näyttänyt kovin hyvältä. Sekä Tanska että Norja tarjosivat hyvin sliipattua perinteistä viihdettä. Tanska saa drag pisteitä, Norjan viisu vaan on puhkikulunut, mutta ehkä hyvä esitys palkitaan finaalipaikalla?

Homman avaa Bulgaria, joka minusta oli hyvä sekä visuaalisesti että musiikillisesti ja semifinaalin lopettaa Latvia. Jotkut tekivät aaltoja latvian tenoreiden italiankielisen il divo -kopion tahtiin, eli silläkin on varmaan kannattajia.

Itse lava oli aika pienennäköinen livenä, mutta ehkä ne aina on tuon kokoisia. Mutta kaikki taustat, valot ja efektit olivat tosi upeita ja tekniikka näytti pelaavan hyvin.
Jaana ja Mikko olivat kauniita ja minun korvaan puhuivat ymmärrettävästi vieraita kieliä. Avaus- ja väliaikanumerotkin olivat ihan siedettävää taukoviihdettä. En kokenut mitään elämyksiä, mutta ei kait sen pakkopullan olekaan tarkoitus kuin tarjota jotain ääntenlaskun ajaksi. Juontajille sattui pieni kämmi loppupuolella, mutta muuten juonnot taisivat mennä suunnitelman mukaisesti.

Minusta kaikki näytti aika valmiita, areenalla palvelut toimi sujuvasti, johtuikohan väen vähyydestä? Sillä yleisöä oli kohtalaisen vähän – puolet permannostakin tyhjänä!

Eli ainoa epäonnistunut asia on ollut lipunmyynti. Itsekin olisin silloin syksyllä ostanut enemmän lippuja jos olisi saanut.
Juu, ja kyllähän siellä homoja näkyi kiitettävästi – tuttuja ja tuntemattomia. Tunnelma oli niin kuin nyt harjoituksissa voi olla vähän odottavan kohteliaan hyvä. Tänään sitten seurataan kotisohvalta kilpailua ja huomenna taas katsomaan finaalin harjoituksia.

Kaupungillakin tuli piipahdettu, mutta ehkäpä eilen oli välipäivä kaupunkitapahtumissa, kun kovin laimeelta tuntui kaikki siinä viiden jälkeen. Sirkan toki näin ja hänen kanssaan on aina kiva rupatella. Sellaisia positiivisia hahmoja kaupunkia tarvitsee enemmänkin.

2 kommenttia

audinkopoika

10.5.2007 14:44

Oon hiukan kade sinulle ;) Minulle liput olivat liian hintavia..tyydyn lauantaina laajakaistaan ja nautin silloin finaalin tuomasta hurmoksesta ja jännityksestä :D

Kauneuspilkku

10.5.2007 14:58

Joo, no eiliset liput olivat vaan kakskymppiä, mut hyvin näkyi sieltäkin.
Huomiset liput ovatkin jo vähän tyyriimpiä. Mutta toisaalta jos vertaan millaisia summia olen aikonani kantanut DTM, Herkun yms. baaritsikeille puhutana pikkurahoista nyt.
Mutta kyseessähän on TV-Show joten parhaimillaan esitykset varmaan näkyvät TVssä. Areenallahan voi sitten seurata kameratyöskentelyä lähimät kameret on tosi lähellä artisteja ihan lavalla.