• Kauneuspilkku

vapaus

Vaikka kritisoinkin Mannerheim-elokuvaa faktojen puutteesta, ei se tarkoita, että olisin joku uutisfriikki tai vielä vähemmän taidevihaaja. Silti minusta on hyvä ajatella, minkä vuoksi taidetta tehdään. Aivan samoin kuin mistä näkökulmasta uutiset toimitetaan tai historiaa kirjoitetaan. Objekttivisia faktoja on vain luonnontieteissä, sanotaan. Mutta epäilevä voi kysyä, mistä senkään voi tietää. 2+2=4 on vain niille, jotka ovat yhtä mieltä noiden symbolien sisällöstä. Kaikki meille esityt faktakin kulkevat jonkun ihmismielen tai joukon suodatuksen läpi. Täytyy vain valita mitä pitää luotettavana tai kiinnostavana ja itselleen tärkeänä. Uutis- ja muu mediakohina on kuitenkin siellä jossain 24/7.
Olenkin jättänyt päivittäisen uutisten seurannan varsinkin kotimaisista tiedotusvälineistä hyvin pieneksi. Kuntauudistus, eurokriisi ja kuntavaalitkin pärjäävät hyvin ilman, että minun pitäisi niistä jatkuvasti kuulla.
Mielipiteeni eivät yleensäkään kulje niitä uria, jotka ovat vallitsevia yhteiskunnassa, joten miksipä en yrittäisi minimoida yhteiskuntaa elämässäni, niin kauan kuin voin.