• Kauneuspilkku

tulevaisuus on tänään

Tulevaisuus on täällä
"In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes." Andy Warhol

vartin kuuluisuuksia pukkaa tosi-tv:n ja netin kautta tietoisuutemme vähän päästä. Joka päivä tietoisuuteemme pyrkii uusia miss karjalanpiirakoita. Heistä ei tarvitse olla kiinnostunut, mutta silti he tunkeutuvat alitajuntaamme. Alan olla Kesäpojan kanssa samaa mieltä, että elämä nykyaikana toden totta on rasittavampaa kuin ennen, ainakin siinä mielessä, että on hyvin vaikea sulkea pois kaikkea sellaista kohinaa, mitä ympäristö syytää tiellemme.

Tietysti medialukutaitoinen suodattaa kohinasta 95%, mutta silti se tunkeutuu alitajuntaamme. Halusin tai en, käsitteet tosi-tv, salarakas, pääministerin morsian ovat minulle tuttuja, ymmärrän niiden sisällön ja minulla on niille jopa visuaalinen muistikuva.

Voin toki tehdä päätöksen etten katso tv.tä enkä lue (iltapäiväl)ehtiä enkä selaa netistä mitään muuta kuin asiatietoa enkä kuuntele radiosta muuta kuin hartausohjelmia. Silti jos asun taajamassa en pysty välttämään mediaa. Viimeistään keskustellessa ihmisten kanssa kaikki mediapaska tulee esiin.

Median ja kaiken visuaalisuuden räjähdysmäinen kasvaminen on tarkoittanut, että asiallisen viestin saaminen laajasti tietoisuuteen nykyaikana on paljon hankalampaa kuin ennen. Vaikka lukutaito on nykyisin tavallista, pitää viestit erikseen markkinoida ja suunnitella sille visuaalinen ilme ja kenties kampanja, sen sijaan että jaettaisiin vain pelkkää tietoa. Tähän tarvitaan korkeasti palkattuja ihmisiä, jotka voivat miettiä viestintästrategioita.

Silti jossain pitää kuitenkin tehdä jotakin ihan oikeaa työtä, jolla tämä kupla rahoitetaan.

Tekijöitä vaan on vähemmän tyrkyllä, kun kaikillla on kiire tulla kuuluisaksi, edes vartiksi.

2 kommenttia

martin

4.3.2008 15:45

Kaikilla?

Kauneuspilkku

4.3.2008 15:50

more or less, täällä minäkin kerjään anonyyminä huomiota netissä.