• Kauneuspilkku

Totta

Nimimerkki jt@ oli postannut keskustelupalstalla kaksplus.fi linkin…sieltä keskustelusta. Mistä ihmiset löytää näitä juttuja on mulle täysin epäselvää, tää oli ilmeisesti levinnyt myös FBssa. Anyway, joku nainen kyseli voisiko purkaa omakotitalokauppansa, koska oli kuullut, että kyseessä oli paikkakunnan kuuluisa ”homotalo” ja pelkäsi lastensa ja perheensä tulevan kiusatuksi asiasta. En lukenut koko keskusteluketjua läpi, koska tietyn ajan päästä se alkoi toistaa itseään, niin kuin varmaan kaikki verkkokeskustelut. Joka tapauksessa tästä, hyvin, pitkien naurujen jälkeen jäi kysymyksiä.
Oliko keskustelunavaus totta? Ja jos oli, mitä se kertoo aloittajansa maailmankuvasta ja paikasta missä he elävät ja paikasta Suomi, jossa minäkin elän. En viitsi koko kirjoitusta tähän referoida, mutta se ajatusmaailma, mikä koko jutun takana on, on säälittävyyden ohella pelottavakin.
Verkossa tulee useinkin vastaan tilanne - onko tämä totta? Ja useinhan kirjoitukset eivät ole niin tosia, paljon on puhuttu medialukutaidosta, mutta parhaallakaan medialukutaidolla ei voi tietää yksittäisen kirjoittajan motiiveista ja arvoista.
Luen parhaillaan Riikka Pulkkisen kirjaa, Totta, ja ehkä sekin on saanut pohtimaan mikä on totta, kenen totuus on totta ja onko olemassa yhtä totuutta. Ei varmaan ole.

4 kommenttia

mismina

11.9.2011 16:10

Mä luulen,että tuo aloitus on huuhaata, sellaisia on kaksplussalla aika paljon. Ja kun kirjoittajat ovat huomanneet, että tuonkaltaisilla aloituksilla pääsee Ilta-Sanomiin, niin mikä ettei sitä ottaisi omaa varttiaan kuuluisuudessa, vaikkei kukaan viestin kirjoittajan oikeaa henkilöllisyyttä tietäisikään.
Kakplussalla on ollut keskustelu siitäkin,että joku osti asunnon,jossa on käytetty kuukuppia, eikä sitä asiaa vaan voi olla ajattelematta. Aloituksia on joka lähtöön, ja monet niistä ovat hyvää viihdettä. Huolestuneempi mä olisin niistä keskusteluista, joissa siteerataan raamattua ja tuomitaan homot sen perusteella tai lähdetään haukkumaan homoja sairaiksi. Sellainen voi todella ahdistaa sellaista, jolle oma (tai läheisen) homoseksuaalisuus on vaikea asia. Ei ole kiva lukea keskustelupalstaa, jolla joku tuomitsee ikuiseen kadotukseen - samat ihmiset muistavat raamatusta ne kohdat, joissa tuomitaan homoseksuaalisuus, mutta unohtavat sen kohdan, jossa kielletään muiden tuomitseminen..

martin

11.9.2011 19:01

Parahin Kauneuspilkku!
Totuus on maallisessa mielessä näkökulmasta riippuva ja siten suhteessa katsojaan. Vain Jumala on absoluuttisesti totuus.

Kauneuspilkku

13.9.2011 09:15

Joo, kyl se varmaan on trolli. Raamatun/Uskonnon taakse tai niillä perusteltu homofobisuus on niin fanaattista, että kyse on todellakin suuresta pelosta. Niinku nyt tää Nokian herätysliike -juttukin. Sen sijaan et eläisivät onnellisina itsensä kannsa ne kipuilee ja kieltää ja kilvoittelee ja ahdistuu ja sit niit ottaa päästä, ku muilla ei pipo oo yhtä kiree. Martin, jos kaikki olisivatkin uskossaan kaltaisiasi, ei minulla olisi heistä mitään pahaa sanottavaa.

martin

1.10.2011 12:25

Hienoa, että uskostani ei Sinulla ole mitään pahaa sanottavaa. Monet kuitenkin loukkaantuvat aitoon uskoon. Se on loukkaantuneiden osalta - mielestäni - surullista.