• Kauneuspilkku

tosi tvtä

Tasavallan vuosittainen kohokohta on taas ohi: ensin jaettiin kunniamerkkejä, joita ansioituneimmat kansaliset pääsivät esittelemään tosi-tv-ohelmassa presidentinlinnassa. Koko sirkus vaikuttaa vuosi vuodelta turhemmalta ja irvokkaamalta. Samalla kun kaikki, muistavat kilvan ylistää veteraaneja korostavat itsenäisyyden merkitystä - arvokkuus ja tietty kunnioitus ovat kadonneet juhlinnasta. Mikä sinänsä on ihan fine.
Meillä on jo kaatuneitten muistopäivä ja veteraanipäivä, eikö sotien muistelua voitaisi keskittää niihin, ja tehdä itsenäisyyspäivästä kansallinen prinsessapäivä, kaikille, heille, jotka haluavat leikkiä cat walkin kaunokaisia? Kutsujen jakoperusteita voisi tietysti vähän tarkistaa ja punaista mattoa pidentää, jotta halukkaat voisivat ottaa muutaman posen lisää.
On itse asiasa aika hupaisaa seurata kuinka naisten vaatteet muuttuvat kerta kerralta hutsahtavmmiksi, ja silti kaikki leikkivtä kuin olisivat arvokkaassa juhlassa. Mistä nämä kunniamerkit, ritarikunnat, tanssiaiset presidenttiparin aloittaminen valsseineen kertoo. Tasavaltalaisten kaipuusta romantiikkaan?
Toisaalta ristiriitojen sanotaan luovan mielenkiintoa, joten ehkä tämä tosi tv-formaatti voitaisiin myydä ulkomaille? Eilen toki jäi vielä paljon parannettavaa: vieraan sairauskohtaus olisi pitänyt näyttää suorana samoin kadetin pyörtyminen. Booli olisi pitänyt tehdä tuhdimmaksi, jotta kaikki ex-pariskunnat olisivat viinapäissään voineet haastaa riitaa keskenään. Muutama oli jovalmiiksi alusvaatteissa, joten ehkä olisi saatu suoraan lähetykseen vähän seksiäkin?

2 kommenttia

martin

7.12.2009 23:35

Haluan pysyä rehellisenä: rojalistina en seuraa linnan juhlia.
Juhlien lähettäminen TV:ssä on kornia, samoin tiettyjen seikkojen "itsestäänselvyys". Ei tästä tämän enempää.

Kauneuspilkku

8.12.2009 08:28

Itsekin mietin omaa käytöstäni, miksi ihmeessä katsoin niitä taas. Linnan juhlat on toki olleet olemassa ennen nykyistä mediahuumaa, mutta se on vimeistään latistanut ne. Muutenkin itsenöisyyspäivän viettäminen tuntuu hassulta, kun emme enää ole itsenäisiä.