• Kauneuspilkku

setä

Eilen kuntosalin saunassa noin kolmekymppiset kaverit puhuivat Tavastian keikasta ja siitä miten oli ollut setämäinen olo parikymppisten seassa. Pystyin samastumaan kokemukseen hyvinkin, setämäinen olo oli siinä lauteillakin.
-----------------------------------------------------
Älä pyyhi kyyneleitä ilman hanskoja -sarja tuo sen aikakauden, jossa teininä kipuili aikuistumisen ja seksuaalisuuden kanssa,, tv:n kautta takaisin.
Meininki meillä päin ei ollut tietenkään kuin Tukholmassa, vaan enempi sitä Värmlanti -osastoa. Ahdasmielisen, tai sellaiseksi kuvittelemani, ympäristön mielipiteellä, tai oletetulla sellaisella, oli väliä. AIDS oli uusi rutto, homous, vaikkakin poistettu sairausluokituksesta, oli sairaus, ainakin homoseksi oli tappavaa. Yhtään homoa en tuntenut tai edes tiennyt. Kasvapa siinä sitten tasapainoiseksi ja omasta identiteetistä ylpeäksi aikuiseksi.

Nuoruuden kokemukset, tietynlainen uhkaava ilmapiiri, on jättänyt jälkensä jonnekin syvälle, josta sarja tuo ne hetkessä iholle.
Sellaista oli sedän nuoruudessa.

4 kommenttia

martin

3.2.2013 01:10

Samaa koin katsoessani sarjaa. Olen usein miettinyt, mikä henkinen osuus oli sillä SIDA-kauhulla (en francais), joka leimasi montaa vuotta 80-luvulla. Itse en koskaan ajatellut tuolloin olevani osa tuosta maailmasta - minullahan ei ollut minkäänlaista homoelämää. Miten tuo kauhu vaikutti kuitenkin psyykeeseeni? Mikä oli syy ja mikä seuraus?
Iloitsen siitä, että olet täällä kirjoittamassa - ihan homona.

Kauneuspilkku

3.2.2013 11:15

Voi kiitos Martin, tämä kommenttisi toi hyvän mielen. Kysymys on hyvä mikä on syytä ja seurausta, en minä ainakaan osaa eritellä kaikkea, onko se mahdollista/tarpeellista. Mutta varmaa on, että tuo aika on tavalla toisella muovannut minua. Ja ehkä se on yksi sukupolvikokemus, vaikkakin jokaisella on sitten oma henkilökohtainen kokemus. Kun katseli nuoren miehen hirttäytymistä, niin samalla kertaa tunsin sekä "niin turhaa", että jotain siitä tuskasta, positiivisin testituloksen tuoman "tuomioin" kovuudesta...ei sitä osaa selittää, mutta silloin positiivinen tulos oli helppo nähdä kuolemantuomiona ja itsensä syylllisenä. Olen iloinen että olen nyt elossa ja kirjoittamassa tässä ajassa tänä ihmisenä.

Kauneuspilkku

8.2.2013 16:56

Kiitos linkistä, mielenkiintoista luettavaa. itse en ole ollut eturintamassa missään.