• Kauneuspilkku

ristiriita?

Täällä Helsingissä on taas vaalit! Näin kunnallisvaaleja odotellassa pääsemme äänestämään HOK-Elannon valtuutettuja.
Paikka ei ole ihan vailla merkitystä, HOK-Elanto on alueella iso yritys; Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikennemyymälöitä ja muita toimipaikkoja on yli 300.
Ja työntekijöitä yli 6000.

Ei siis ole ihan samantekevää, kuka näitä päätöksiä tekee. Ehdokaslistat ovatkin komeaa luettavaa, on kaupunginvaltuutettuja, ulkoministeri, kuntaliiton johtaja ja yksi kaupunginjohtajakin!
Keskustelupuolella käsitykseni Suomesta korruptoituneena maana, ei ehkä saanut ihan täystyrmäystä, mutta täyslaidallisen ainakin.
Näen ehkä korrputio -käsitteen eri tavoin kuin moni muu. Minusta kaupunginvaltuutetun saatikka kaupunginjohtajan roolit ovat sellaisia, että niitä ei voisi yhdistää näin ison paikallisen konsernin hallintoon millään tasolla.

Kun kyeessä on näin monialainen toimija, joutuu kaupungin hallintoa ja sen päätöksentekoa edustava henkilö väistämättä erilasiin tilanteisiin, jossa tulee ristiriitaisia intressejä.
En oikein käsitä, mitä nämä henkilöt ajattelevat itse tilanteesta? Tekeekö valta sokeaksi? Houkuttaako HOK-Elannon alennus niin paljon?
Onko kyseessä korvaamatomuussyndrooma? Ja miten ulkominsterillä voi riittää aikaa tälläiseen?

yks ihan parhaita tämän vuoden euroviisuista:

http://www.youtube.com/watch?v=PSQdnvzV8CE

viron kieli on laulettuna kaunista, vaikka kaikkea ei ymmärräkään.

3 kommenttia

arosusi

6.5.2012 21:30

Valitut eivät enää saa HOK-Elannon alennusta, näin ainakin Soininvaaran blogista luin. Eli on vieläkin suurempi mysteeri, miksi apulaiskaupunginjohtaja haluaa tällaiseen tehtävään (pidän vastuuttomana sitä, että tärkeässä vastuutehtävässä oleva käyttää hyvin vähäistä vapaa-aikaansa tällaiseen).

Riquman1990

6.5.2012 21:49

Eipä noilla vaaleilla taida muutenkaan mitään merkitystä olla, mut äänestinpähän kuitenkin, kun netissä pystyyn äänestään. Yhtä Kokoomusnuorten ehdokasta nimittäin...

Kauneuspilkku

7.5.2012 10:15

Arosusi, vanhoilla tiedoilla siis meikäläinen liikenteessä, kiitos päivityksestä. Periaattessa kait tällaisen neuvoston tulisi toimia jonkinlaisena valvojana, eihän se tosiaan mitään operatiivista toimintaa voikaa hoitaa...mut just siks, pitäis ymmärtää roolien merkitys. Vaaleissa saa äänestää omasta mielestään parasta ehdokasta, se kait niissä on tarkoitus. Itse en kokoomusta äänestä, tällä kertaa ääni meni vihreälle ehdokkaalle, vaikkken vihreitäkään mitenkään puolueena äänestä.