• Kauneuspilkku

Rati-riti-ralla

Rati-riti-ralla - missä talvihalla?

Eipä ole jäät järvet kantavia, puhtaan valkoisista metsistä puhumattakaan.

Ilmasto on muuttunut, olemme sitten syistä mitä mieltä tahansa. Maapallon keskilämpötila on noussut ja alueellisesti on tapahtunut todella huomattavaa lämpenemistä. Meillä täällä Itämeren pohjoiskolkassa lämpeneminen on ollut erityisen tuntuvaa, varsinkin, kun ns. luonnollinen lämpötilanmuutos on ollut jo pitempään menossa päinvastaiseen suuntaan.

Mikä on ratkaisu? EU ja kansalliset toimijat pyrkivät säätelemään erilaisia päästöjä ja määrittelemään kiintiöitä. Kukaan ei kuitenkaan tiedä kuinka paljon ne todellisuudessa tulevat vaikuttamaan. Lisäksi, kun suuri osa ihmisistä on edelleen täysin välinpitämätön koko kehityksen suunnasta. Työkaverikin totesi, että ihanaa jos meille tulee "eurooppalainen" ilmasto.

Niinpä, jos meillä on ns. eurooppalainen ilmasto, tarkoittaako se aavikoitumista jossain muualla, kasvavaa kilpailua luonnonvaroista esimerkiksi viljasta? Linkola ja muut samansuuntaiset ajattelijat ovat ennustaneet koko kulutukseen perustuvan elämäntapamme tuhoavan jos ei maapalloa, niin ainakin meidät. Olen yhä enemmän samaa mieltä. Niin kauan kuin elämisemme perustuu kasvaviin tuotantolukuihin, joita tarvitaan, että osakekurssit pysyvät ylhäällä, jotta sijoittavat pysyvät tyytyväisinä, jotta markkinat eivät romahda jne - meillä ei ole toivoa.

Mikä on vaihtoehto? Voimmeko enää muuttaa kehityksen kulkua?

Rati-riti-ralla voi olla että kuuraparran sijasta kylään tulee joku muu aika pian

4 kommenttia

Torontosta

27.1.2008 03:12

Mina en valita siita mitaan. en tee sen eteen enempaa kuin teen nyt. Tervejarkista ala kuluta jos et tarvitse. Sammuta valo/koneet jos et tarvi, se vahentaa laskuja myos. Paljon.

Kauneuspilkku

28.1.2008 08:50

ja et ole ollenkaan ykisn. Täällä Suomessa epäillään, että sillä mitä tämä 5 miljoonan populaatio tekee tai jättää tekemättä ei ole juurikaan vaikutsuta globaalisti. Jos kiinalaiset ja intialaiset eivät esim. tee mitään onkin varmana ihan sama mitä me piperretään. Hyvän omantunnon voi saada tuskin muuta.

martin

28.1.2008 13:11

Jokainen teko merkitsee. Se on enemmän tai vähemmän siihen kokonaisuuteen, mitä teemme täällä maapallolla. Jos vertailemaan ryhdymme, alkaa loputon suo.

Kauneuspilkku

28.1.2008 13:57

Martin, olen kanssasi samaa mieltä. pienistä puroista kasvaa virta.