• Kauneuspilkku

pelkokerroin

Kuvittelenko vaan, mutta minusta tuntuu, että nykynuoret ovat paljon rohkeampia kuin minä olin heidän iässään. Siis rohkeampia pitämään toisiaan kädestä tai pussailemaan julkisilla paikoilla. Tytöt ja pojat keskenään siis. No, tytöille on aina ollut sallittua kulkea käsi kädessä eikä pussailukaan edes parikymmentä vuotta sitten aiheuttanut niin suurta metakkaa kuin kahden pojan.

Toki itsekin olen kehittynyt parissakymmenessä vuodessa. Kun nuorokaisena tuskin kehtasin kävellä Gambrinin ohi, ilman, että pelkäsi, että kaikki näkee, että tuossa menee homo - ja kohta saan turpiini. Niin jo pitkään on homokapakkaan meno tuntunut ihan luonnolliselta. Jossain vaiheessa itse asiassa muihin kapakoihin meno tuntui oudolta.

Yleinen ilmapiirikin on muuttunut Gambrinin ajoista, joten kaikkea ei voi pistää oman kehittymisen tiliin. Ja vieläkään en aamujunassa kehtaa pitää Nassua kädestä tai pusssata. Siinä sitä olisikin pelkokerrointa enemmän kuin tosi tvssä konsanaan: ilmaista tunteensa aamujunassa julkisesti - kiinnittäisiköhän kukaan itse asiassa mitään huomiota?