• Kauneuspilkku

maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

On aika ihmeellistä, että voi asua ja työskennellä Suomen mittakaavassa isossa kaupungissa ja silti aamuisella työmatkalla törmätä metsässä kettuun. Aikaisemmin ajattelin, että voisin hiihtää töihin Helsingin keskustaan, vielä viime vuonna piti tämä toteuttaa, mutta se taisi jäädä haaveeksi, ainakin tänä vuonna.

Jotkut tutkijat ennustavat, että pohjoisnapa-alueen ikijää sulaisi 10 vuodessa toiset ovat sitä meiltä, että siihen mene 25 vuotta. Kaikki ovat yhtä meiltä siitä, että on vaikea sanoa mitä kaikkea siitä seuraa. Jääkarhuille siitä seuraa ainakin vaikeuksia. Merenpinnan on arvioitu nousevan, eli tuleeko maailmaan nyt sitten paljon uusia Atlantiseja?

2 kommenttia

millikan

12.2.2008 14:55

Hehee, samanlainen olo oli joskus kun Eteläsataman parkkipaikan yli kipitti jänis...ja yksi tuttu mainitsi nähneensä Malminkartanossa hirven :)

Merenpinnan noususta on ollut keskustelua, että tuleeko se oikeasti tapahtumaan merkittävässä mittakaavassa...pohjoisnavan jään sulaminen ei kuulemma siihen kauheasti vaikuta, ja etelänapa sulaa huonommin...no joka tapauksessa kurjaa mm. Hollannille, Bangladeshille yms.

Kauneuspilkku

12.2.2008 15:22

Jep, skenaariot on tosi vaihtelevia, eikä kaikkia vaikutuksia osata tietenkään laskea, kun niin moni asia vaikuttaa myös yllättävästi.
ja myös Helsingille... ei tuo merenpinta kovin kaukana ole meidänkään keskustasta....