• Kauneuspilkku

kukakohan ajaa minun asioita

Asioilla on niin monta puolta, että vaikka kuinka yrittää lähestyä jotain asiaa neutraalisti ja joka kulmasta, huomaa hyvin nopeasti joko kyllästyvänsä tai naulanneensa mielipiteensä kuuden tuuman nauloilla otsaansa. Itselleni tällainen on hedelmöityshoito- ja adoptiolait ja niistä käyty keskustelu. Tuntuu, että SETAkin on muuttunut pienten lasten vanhempien kerhoksi, jonka pääasiallinen vaikuttamistoiminta suuntautuu näihin lapsiperheasioihin. Adoptio- ja hedelmöityshoitoasiat on nostettu suurimmiksi epäkohdiksi hlbt ihmisten elämässä. Kait ne joillein on, mutta valtaosalla hlbt-ihmisistä ei varmaankaan ole lapsia, en toki tiedä onko valtaosan haaveissa kuitenkin omat lapset? Onkohan tästä jotakin tutkimuksia. Kun parisuhteen rekisteröinti tuli mahdolliseksi, ryhdyttiin heti ajamaan näitä perheoikeuksia, ikään kuin kaikki muu mm. homoihin kohdistuva avoin ja piilosyrjintä ja väkivalta olisi yhteiskunnassa jo hoidettu. Voi olla, että olen täysin kummajainen, koska minulla ei ole mitään suvun jatkamisen viettiä eikä edes tarvetta saada adoptoitua lasta. Pienten lasten vanhemmat usein manifestoivat vanhemmuuttaan sillä miten lapseton ihminen jää niin paljosta paitsi. Totta tietysti on, että lapsettomana en osaa edes kuvitela mistä kaikesta jään paitsi, mutta rehellisesti sanottuna jään mielelläni siitä paitsi. Lapsettomia ihmisiä pidetään usein itsekeskeisinä ja itsekkäinä, mutta toisaalta jos haluaa lasta hedelmöityshoitojen tai adoption kautta, niin ei sekään kait täysin epäitsekästä ole. Eikö lapsen haluaminen nimenomaan ole itsekästä? MINÄ haluan lapsen, näissä tapauksissa, kun lapsi ei vaan satu tulemaan, jos on tullakseen. Maksdan mielelläni veroina lasten päivähoitoa ja koulutusta jne. mutta aina välillä ottaa päähän lapsiperheiden asettuminen ikään kin lapsettomien yläpuolelle, Vähän niin kuin, että olisi kolme säätyä: lapsiperheet, pariskunnat ja sitten ne hirveät luuserit, sinkut.

On tietysti kiva, että adoptio- ja hedelmöityshoitoasioissa tasa-arvoon olla pääsemässä, muta itse asiassa omasta näkökulmastani se on vaan kiva. Toisaalta käyty keskustelu tuo esiin sen kaiken homofobian, joita tavalliset hyvin käyttäytyvät ihmiset eivät normaalisti kehtaa enää osoittaa. Kun pyhät perhearvot koetaan uhatuiksi, alkaa todellinen luonto paljastua. Eli sinänsä näiden kysymysten nostaminen esiin, toimii hyvin kaiken muunkin suvaitsevaisuuden ajamisena. Tietyllä tavalla nämä asiat myös kärjistävät mikkosten maailmassa elävien perus suomalaisten reaktioita ja näin saamme tietää, että homofobia elää ja voi hyvin muuallakin kuin Mäntsälässä. Se on kuitenkin erittäin kummallista, että eduskunnassa näitä lakeja on käsitelty ns. omantunnon kysymyksinä. Eli toisin sanoen suuret puolueet ja tarkemmin sanottuna niiden johtajat eivät uskalla ottaa kuitenkaan kantaa näissä asioissa, koska muutenhan jos äänestää ryhmästään poiketen, saa jonkun sanktion. Kaikki tämä tuli oikeastaan mieleen, kun pohdin ketä äänestää eurovaaleissa. Kuka ajaisi Minun asioitani EUssa. Veikkaanpa ettei kukaan.

7 kommenttia

kesäpoika

27.5.2009 21:53

Ajatus sateenkaariperheasioiden puolesta: Minusta ensimmäinen tekijä tasa-arvoisessa suhtautumisessa on tasa-arvoinen lainsäädäntö. Jollei sitä ole, mihin nojautuen asioita ajetaan? En seuraa setan toimia tai muuta politiikkaa niin tarkkaan ,että osaisin sanoa, ovatko painopisteet mielestäni oikeat. Ehkä ne eivät ole.

Adoptiolasta halutessa viranomaispäätökseen vaikuttava tekijä kuulemma on juuri se, miksi lasta halutaan. Tärkeintä on, että vanhemmat haluavat lapsen myös itsekkäistä syistä, siksi että haluavat lapsen. Jos motiivi on lapsen pelastaminen, se voi kääntyä myöhemmin lasta vastaan. Pelastetun odotetaan olevan kiitollinen ja nöyrä, vaikka vaikeissa olosuhteissa ollut lapsi on usein juuri se hankala ja ongelmainen. Tämä ei ollut kommentti ajatuksesi puolesta tai sitä vastaan, tulipa vaan mieleeni huomiona.

Lapseen liittyvä oma kasvu on samanlaista kuin parisuhteeseen. Se halutaan itsekkäistä syistä tai tarpeista, mutta siinä eläminen vaatii sopeutumista toiseen ja opettaa.

Eri ihmisillä on erilainen elämä. Yleistyksien kautta ei varmasti löydy totuus siitä, millainen yksilö kenestäkin on valintojensa kautta kasvanut.

martin

27.5.2009 22:58

Paljastavasti lapsien hyvän avoin ja piilosyrjintä rajaa pois.

millikan

28.5.2009 10:57

Siitä mistä lapsettomat jäävät paitsi, tekisi mieli copypastettaa valikoituja facebook-statusraportteja lapsekkailta tutuilta...

Vaikka en itsekään ole lapsia hankkimassa (en usko sellaisia haluavani vaikka olisin parisuhteessa ja ulkoinen adoptio olisi mahdollinen), mutta pidän kyllä noita lapsi-asioita myos omalta kannaltani ajettavina, koska sillä tavalla saadaan niitä asenteita esille ja tuuletettua, ja vastaavasti jos ne saadaan läpi niin sillä on vaikutusta yleisestikin. Jos homot ja lesbot hankkii paljon lapsia niin seuraava sukupolvi on sopeutuneempi homoseksuaalisuuden olemassaoloon :)

Mutta joo, olisi niitä muitakin asioita, ja heteroillakin on se ongelma ettei aikuinen sinkku kiinnosta ketään poliittista toimijaa.

Kauneuspilkku

28.5.2009 16:29

Kersäpoika: olen samaa mieltä sinänsä lainsäädänöstä tasa-arvosta ja se myös siitä miksi on hyvä, että adoptiolapsia halutaan ns. itsekkäistä syistä. Minusta vaan välillä tuntuu, että asia on sen mittasuhteisiin nähden saanut suunnattoman painoarvon ja keskustelusta on tullut puoleen ja toiseen sellainen mielikuva, että kun tämä asia on järjestetty jotain ainav mullistavaa tapahtuu. Ehkä tapahtuukin. Silti olen edelleen sitä mieltä, että lapsettomat ihmiset ja sinkut olkoon heteroita ja homoja kiinnostavat yleensä vain veronmaksajina. Myöskin esim. yt-neuvotteluissa heidän asemansa on huonompi kuten eilisessä hesarissakin oli juttua. Millikan, koiran hankinta sen sijaan on listoilla:) - loukkaantukaa nyt kaikki lapsen vertaamisesta hauveliin!

martin

28.5.2009 23:28

Kauneuspilkku!
Tämä suunnatonkin painoarvo EI ole pois muilta asioilta. Jokainen asia tarvitsee omat toimijansa ja asia rajautuu toimitsijoiden mukaan. On e r i asia, jos SETA ei huolehdi muista epäkohdista kuin se, että SETA huolehtii paljon hedelmöityshoidoista ja adoptiosta.

Kauneuspilkku

29.5.2009 15:58

Martin, tavalaan joo ja tavallaa ei. Tämä keskustelu on toki ollut hyväksi kaikelle tasa-arvon edistämiselle. Mutta silti minun mielestäni on paljon mita asioita, jotka koskevat useampia ihmisiä kuin nämä asiat. Mutta joo, onhan se niin että toinen ei sulje pois toista. Silti välillä tulee sellainen olo että kun SETAkin keskustelee näkyvästi lähinnä lapsiperheistä niin kaikki muu on marginaalista yhteiskunnassa...

martin

30.5.2009 13:34

Minusta - vaikka kyseinen teema (teemat) koskee vain pientä ryhmää meistä, niin - tässä kristallisoituu koko heteroväestön suhtautuminen. Siten tämä kysymys heijastaa koko suhtautumistapaa. Vielä konkreettisempaa voisi toki olla julkinen homoseksi ja reaktiot siihen, mutta en kannata julkista seksiä itse ollenkaan enkä halua kristallisoida tasavertaisuutta pelkäksi seksikysymykseksi. Toki on muitakin teemoja, joita ottaa esille. Halusin vain tuoda esille sen, että yksi ja hyvä asia voi tuoda paljon hyvää mukanaan. Tehtävää toki riittää muutenkin ja varmasti uudet teemat tulevat hallitseviksi myöhemmin. Eikö tämä teema voi olla nyt? (En halua olla tässä mikään SETAn äänitorvi tai edes heidän linjansa kannattaja).