• Kauneuspilkku

Kohteliaisuus?

Nassun sukujuhlilla kesällä yksi suvun vävykokelaista rupesi yötunneilla grillatessa jututtamaan meitä. Ensin alkuun hän varmisti, että me olemme Se suvun miespari. Sen jälkeen seurasi suuri kohteliaisuus, että ei olisi kyllä arvannut, että ollaan ihan hyviä jätkiä….ihan kuin kaikki muutkin…jne.

Mitä tuohon olisi pitänyt vastata, on edelleen vähän epäselvää. Koska kyseessä oli sukujuhlat en halunnut provosoida, joten olinkin vaan että "niinpä", ja muistaakseni asia kuittaantui sillä kertaa siten. Vaikka kävipä niitä naseviakin vastauksia mielessä.

Ehkä se tämän nuoren reservinvänrikin arvomaailmassa oli sitten suurikin asia sanoa niin. Itselle tuli vaan korni olo, että ikään kuin se, että poikkesi hänen stereotypiakäsityksestään olisi jotenkin merkittävää ja että hän voi heterona hyväksyä meidät jotenkin armollisesti, mutta sellaiset homot, jotka hänestä näyttäisivät homoilta olisivat jotain ihan muuta. Mitä tarkkaan ottaen jäi kuitenkin onneksi kuulematta.

Monille heteroystävilleni, jotka ovat tunteet minut jo pitkään, minä nimenomaan näytän homolta. Luulen, että olen heidän mielestään homon näköinen ja käyttäydyn homosti. Koska heidän mielestään siinä, että on homo tai hetero ei ole niin suurta eroa. Ja kun minä kerran olen homo, niin sittenhän varmaan näytänkin homolta, koska näytän heidän silmissään siltä miltä olen aina näyttänyt.

Heteronoloinen on käsite ja joillekin se on ehdoton must. Näkyypä olevan keskusteluissakin "meikkaava homo!" –ketju.(huutomerkki on ketjun otsikossa). Itse en meikkaa, mutta olen joskus käyttänyt valokynää ja puuteriakin peittääkseni väsymyksen tai jonkun häiritsevän finnin. Nuorempana hiukseni olivat säännöllisesti värjätyt, milloin tummat, milloin vaaleat ja kulmat ja ripset laitettu kestoväreillä.
Tekikö se minusta pinnallisemman, typerämmän, kaakattavamman? Jos näin olisi, silloinhan uskomme, että ne sampoopullon vitamiinitkin imeytyvät elimistöön yhtä paljon kuin peroksidi.

Se, että nykyään en tee mitään noista asioista, ei tarkoita, että olisin vähemmän turhamainen, syvällisempi tai aidompi. nykyään vaan mielestäni näytän paremmalta näin. Jos olen lisäksi heteronoloinen se on sitten vahinko.

4 kommenttia

audinkopoika

21.8.2007 11:15

Niin on se vaan kumma, et toiset näkee heti onko toinen homo, tai hetero. Saisinkohan minäkin sen taidon joskus ;)

Kauneuspilkku

21.8.2007 11:24

Se gaudar kehittyy kyllä sinullekin, ja kysehän ei ole pelkästään vaatteista, hiuksista tai edes ranneliikkestä : ), se saattaa usein olla se sekunnin murto-osa katseessa.

Perro

21.8.2007 13:15

Olimme kesällä häissä, ainoana miesparina. Eräs avarakatseinen rouvashenkilö halusi tulla kertomaan että hänen työpaikallaankin on homo ja hän on ihan mukava. JepJep.

Kauneuspilkku

21.8.2007 13:32

Joo ja lisäksi me ollaan taiteellisia ja herkkiä ja empaattisiakin! : )