• Kauneuspilkku

joka viides tai neljä viidestä

Joka viides ei halua homoa naapurikseen. Tai neljä viidestä ei pidä homo sen kummallisempana naapurina kuin ketään muutakaan. Uutisointi on jännä asia, kun mielipidekysely julkistettiin näin otsikoita, että joka viides ei halua homoa naapurikseen!
Kun luki itse uutisen tajusi, että sinä oli monta muuta ryhmää, joita karsastettiin vielä enemmän: päihderiippuvaiset, ex-vangit, mielenterveyspotilaat, ulkomaalaiset.
Vanhemmat ihmiset karsastivat homoja enemmän kuin nuoret ja miehet enemmän kuin naiset.
Aluksi masennuin kunnes tajusin, että koko kysymys oli aika absurdi ja perustuu jälleen kerran mielikuviin. Mistä sinkkuhomoa edes tietää homoksi :)
miesparin nyt ehkä pystyy lokeroimaan. Mutta se "joka"siinä viidettä ennen luo mielikuvan yleisyydestä, tavallisuudesta, normaliudesta - mitä otsikolla ehkä tavoiteltukin.

Sitten ajattelin, että kuitenkin 4/5 ei pidä asiaa sen kummallisempana; luulen, että meidänkin rapussa asia on suunnilleen näin. 2 naapuria 10tä ei varmaankaan halua homoa naapurikseen, mutta tough luck heille, en minäkään haluaisi niitä alakerran uskovaisia.

Tiedonvälityksestä tuli mieleen myös, että kun Marin tasavallasta on puhuttu paljon siitä miten Marin kulttuuri on ahdingossa ja aktivisteja on pahoinpidelty ja jopa surmattu, niin Mordvassa sen sijaan kaikki tuntuu menevän hyvin. Tyypillinen kyyninen länsisuomalaisreaktio: yleisradion toimittaja oli varta vasten viety paikalle ja saanut haastatella sopivia ihmisiä, jotta saataisiin positiivinen uutinen, kun kerran Halonen ja Putin olivat suomen sukuisten kansojen kesäjuhlillakin. ja silti voihan se olla totta. Miksi hyvät uutiset epäilyttävät?

1 kommentti

audinkopoika

1.8.2007 20:29

Tosiaan itsekin mietin uutisoinnin otsikkoa. Otsikko tehty ehkä tarkoituksenhakuisesti kielteisenä.