• Kauneuspilkku

Euroviisut ja sunnuntaiväsymys

Euroviisut meni vähän niin kuin pelkäsin: suosikeistani ei yksikään päässyt edes ”superfinaaliin”.
Katra kuulosti paremmalta kuin osasin odottaa, Laura juuri niin hyvältä ja Johanna Kurkela edelleen ihan kelvolliselta.
Voiton vei kuitenkin Hanna ja eihän se oikeastaan ollut yllätys. Yhden valtakunnallisen yleisöäänestysskaban voittanut ja ilmeisen suuren ja aktiivisen fanijoukon omaava laulaja on kova luu puhelin- ja teksturiäänestyksessä. Piisi vaan ei vakuuttanut missään vaiheessa. Jäähän se päähän soimaan kuin syyhy.

Ruotsin visukarsintaa ei sitten katottu. jostain syystä kanava ei näkynyt meillä, vaikka se vielä iltapäivällä näkyikin. Ehkä tämä oli rangaistus viime viikkoisesta parjauksestani. Kun ei kelvannut, niin ei sitten.

No eipä tuolla niin väliä.

Hiihtämään tekisi mieli, mutta ladut lienee kunnossa vain Paloheinässä ainakin latukartan mukaan. Professori Roos ei ole ainoa, jota harmittaa latuja sään lisäksi tuhoavat koiranulkoiluttajat ja muut lenkkeilijät. Keskuspuistossa kun yleensä kulkee useampi baana lähes rinnakkain tai ainakin samansuuntaista reittiä, niin itsekin olen ihmetellyt – myös ääneen, että pakkoko se koira on tuoda ladulle kusemaan.
Ensinnäkin se on kiellettyä, toiseksi saattaa olla vaarallista, koska kovassa vauhdissa sukset eivät pysähdy kuin seinään ja kolmanneksi ärsyttävää.
Jos ihminen on kuntoilemassa/ ulkoiluttamassa koiraa niin muutama mahdollinen lisämetri tuskin on haitaksi, jos joutuu ladun vaikka kiertämään.
Mitä tekee koiranulkoiluttaja/lenkkeilijä? Yleensä huutaa solvauksia, joskus myös heittelee kiviä ja risuja ladulle jne. Keskuspuisto Helsingissä on kutienkin niin iso, että luulisi meidän kaikkien sinne mahtuvan. Tosin prof. Roosin kaltaiset hyökkäykset kaikkia koiranomistajia vastaan on myös käsittämättömiä. Luulisi, että oppinut ihminen ei kirjoittaisi niin ennakkoluuloista ja asenteellista tekstiä asiasta, josta ei näytä tietävän mitään. Tuskin ne kirjaukset muuta kuin ärsyttävät ihmisiä, mutta millä ihmiset saataisiin tajuamaan, että sääntöjä noudattamalla kaikilla olisi kivempaa.