• Kauneuspilkku

Nassun veljenpoika tuli vaihdosta ulkomailta ja mukana tuli da-taa, poikaystävä. Olen samaan aikaan ihan vähän kateellinen ja iloinen ja jotenkin tunnen, että olen osaltani edesauttanut sitä helppoutta, jolla asiaan suvussa suhtaudutaan. Klassinen esimerkki siitä, että kun tuntee henkilökohtaisesti homon veljenä, poikana jne. on helpompi sitten kohdata se seuraava "outo". Itseeni voin olla tyytyväinen sikäli, että suhtautuminen on mennyt näin enkä ainakaan ole onnistunut pahentamaan ennakkoluuloja.
Se pienen pieni kateus tulee tietysti siitä, että uudella polvella on helpompaa kuin itsellä, mutta niinhän itsellä taas on ollut helpompaa kuin edeltävällä. Kuinka moni suvun vanhoistapojista ja –piioista kuului seksuaalivähemmistöihin, jää arvailujen varaan.

Kuinka moni vielä onkaan kaapissa vastentahtoisesti ja vaikka olisikin omasta halustaan, niin kaapissa olo kertoo mielestäni kuitenkin siitä, ettei homous ole yhteisön normistossa hyväksyttävä asia. Jopa ehkä siinä määrin, ettei itse halua ns. "kuulutella taipumustaan".

Välillä täällä Helsingissä näyttää siltä, että seksuaalivähemmistön suurin ongelma on adoptioon ja lapsiin liittyvät kysymykset. Olen kuitenkin sitä mieltä, että todellinen tasa-arvo- ongelma on käytännössä ihan muualla. Se on niissä yhteisöissä, joissa ihmiset elävät uskaltamatta olla arjessa omia itseään. Eivät ehkä itsekään uskalla hyväksyä itseään sellaisina kuin ovat.
Puhutaan paljon vihapuheesta ja siitä miten asenteet ovat koventuneet. Eivät ne oikeasti ole koventuneet. Asenneilmasto on aina ollut Bulevardin pohjoispuolella kovempi. Nykyään vaan äänessä ovat myös ne, joiden mielipidettä ei tiedostusvälineet ennen ole käyneet kysymässä. Mullistuneen tiedonvälityksen myötä myös heidän äänensä pääsee julkisuuteen, pidettiinpä siitä tai ei. Siksi olen iloinen perussuomalaisten menestyksestä, koska eivät he ole keksineet näitä asenteita, he heijastavat sitä todellisuutta, jossa monet joutuvat elämään.
Siinä kontekstissa naisparien ns. hedelmöityshoidot eli keinohedelmöitys ovat todella marginaalinen asia, vaikka herättääkin voimakkaita tunteita.

2 kommenttia

martin

27.9.2012 19:17

Kauneuspilkku!

Sateenkaariongelmat ja yleiset ongelmat toki leikkaavat toisiaan, mutta eivät ole sama asia.

Kauneuspilkku

30.9.2012 11:41

Mitkä ovat "sateenkaariongelmia" ja mitkä "yleisiä" ongelmia? Eikö kaikki ongelmat ole suhteellisia?
Siis jokaisella yksiöllä tai ryhmälä on omat ongelmansa, jotka voivat olla toisella ryhmälle / yksilölle yhdentekeviä?

Yleinen ongelma on ehkä harmaa talous, mutta ei se ole ongelma sille, joka kokee hyötyvänsä siiitä. Suurituloiselle, ehkä verot on ongelma. En oikeastaan tajunnut kommenttiasi ollenkaa, kun enemmän sitä pohdin.