• Kauneuspilkku

Ralf Sund puhui eilen suhteellisen kuoliaaksi vaietusta aiheesta - naisten perheväkivallasta. Siitä miten sosiaalipuolella, neuvoloissa yms. mestoissa on sisäänrakennettuna ajatus miesten väkivaltaisuudesta ja miten esim. toimintaohjeet on laadittu tämän esioletuksen perusteella.
Niinpä sosiaalitantat ja neuvolatädit ovatkin täysin vailla keinoja edes tunnistaa naisten väkivaltaa parisuhteessa tai lapsiaan kohtaan. Hyvä, että joku tuo esille myös tämän näkökulman ja ilman kiihkoa ilman mitään lööppijuttuja "tappajaäideistä "yms.

En sitten tiedä miten samaa sukupuolta olevien pariskuntien väkivaltaisuutta osataan käsitellä.

Sattuipa netistä silmään myös sellainen tieto, että kun lasketaan mukaan tehty työaika, äitiyspäivärahat yms. yhteiskunnan tuet, päästään tulokseen, että miehen euro onkin vain 79 senttiä verrattuna naisten euroon! Näin on laskenut Pauli Sumanen teoksessaan Samanarvoisuus Suomessa 2006. http://www.geocities.com/samanarvoisuus/kansilehti.html

Siinäpä kaikille pohtimista miten ne sukupuolten väliset eurot pitäisikään laskea, tai kannattaako niitä laskea ollenkaan.

2 kommenttia

audinkopoika

15.8.2007 23:40

Kotiväkivalta on aina vaikeaa hoitaa, vielä vaikeampaa ulkopuolisten tunnistaa.
Valitettavasti viranomaisetkin joskus "erehtyvät" tunnistaessaan perheväkivallan uhreja tai tekijöitä.

Kauneuspilkku

16.8.2007 08:59

Kyse ei ole viranomaisten ykisttäisestä "erehtymisestä", kyse on siitä miten väkivalta on luokiteltu lähtökohtaisesti miehiseksi ominaisuudeksi ja tämän luokittelun perusteella on rakennettu toimintamallit.
Toki miehet tilastojen mukaan ovat perheväökivallan ja muunkin väkivallan suurimmat syylliset. Voi myös pohtia kertooko tilasto koko totuuden, moniko mies menee valittamaan, että vaimo löi?
Lisäksi agressiivisuutta ilmenee monella muulla tavalla. naisille tyypillisempää on agressivisuuden purkaminen verbaalsiesti ja mies vastaa tähän nyrkillä. On myös olemassa ns. passiivista agressivissuutta, joten kenttä on tosi monikirjoinen ja laaja.