• arkadas

Ylilyöntejä ja arvovaltaa

Uutisointi ja keskustelu KD:n, Räsäsen ja TV2:n suuren "homoillan" ympärillä - niin vastustajien, kuin puolustajienkin leirissä on sitä luokkaa, jota kuvittelisin kirjoittelun olleen (mikäli sellainen olisi silloin sallittu) "Kristalliyön" tapahtumista - toivottavasti historia ei kuitenkaan niiltä osin toista itseään...

Ylilyöntejä on tapahtunut molemmilla osapuolilla sekä argumentoinnissa, että reagoinneissa. Tosin muutamat lukemani yleisönosaston kirjoitukset sisältävät myös sellaisia "tuntemattomien" kirjoittajien kommentteja, joista huokuu homoviha pelkästä ainoasta lauseesta. Kyseisten kommenttien taso on kyseenalaista tasoa - hyvän maun ja viharikoksen äärirajoilla. Samoin myös homomyönteiset ja homopiireistä tulleet kommentit ovat osittain olleet "hyvän maun rajoilla".

Rakentavalla ja suvaitsevalla keskustelulla päästään mielestäni parempiin tuloksiin, kuin raamatun tulkinnasta saivartelulla. Tosin yhtälailla itseäni ihmetyttää, ettei lääkäriksi lukenut ihminen "kunnioita" yhteistä päätöstä (homous on poistettu ns tautiluokituksesta jo kauan sitten) vielä tänäkään päivänä.

Suomi on tunnettu maailmalla,muotoilusta, arkkitehtuurista, kovista urheilijoistaan, elintasosta, turvallisuudesta, teknologisesta osaamisesta, naispresidentistä, tasa-arvon kehittämisestä, naisten äänioikeudesta ja tuon homokeksustelun myötä myös vanhoellisista asenteista.

Agricolan ajoista, suomen kielen kehittymisestä lähtien, tietoa on ollut tarjolla ja sitä saadaan koko ajan lisää - mutta siitä huolimatta yhteiskuntapäättäjien (lue kansanedustajien) piirissä on henkilöitä, jotka eivät ymmärrä lukemaansa. Jos maassamme kerran on tasa-arvovaltuutettu, tasa-arvolainsäädäntö, joka koskee myös vähemmistöjä, eikä pelkästään miesten ja naisten välistä eroa, niin miksi meillä on edelleen voimassa, lakeja, jotka edistävät eriarvoisuutta... (Esimerkkeinä muun muassa juurikin avioliittolaki, sukunimilaki) Koko parisuhdelainsäädäntöhän on perseestä: kuoleman tapauksessa heterosuhteessa toisesta osapuolesta tulee leski, kun taas rekisteröity parisuhde "purkautuu"/mitätöityy (Laki rekisteröidystä parisuhteesta 2.luku 7§) - avioliittolaista ei edes löydy vastaanvan sisältöistä liiton mitätöimispykälää kuoleman tapauksen osalta. Vielä on lainsäädännän osalta paljon tekemistä.

Tuossahan sitä - huhtikuussa on mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketä Arkadianmäellä seuraavat kaudet istuu - varmojen poislähtijöiden lista on tiedossa, eikä "Pärrän" nimeä vielä siellä ole > http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2011