• Aboa

Puuseppää aina tarvitaan

Syyslomalla oli kiva olla mökillä. Pupun kaveri tuli käymään ja yhdessä menimme katsomaan Rauman kaupunginteatterille musikaalia Lainahöyhenissä. Yhdessäolo oli hauskaa ja samoin se, että pääsin nikkaroimaan.

Pidän paljon kirvesmieshommista, mutta paljon enemmän pidän puusepän töistä. Minusta on hauskaa suunnitella ja pohtia ja pähkäillä ja mitata ja höylätä ja viilata ja ja ja... Tällä kertaa ostin kaksi liimapuulevyä á 14 euroa ja aloin tehdä uudenuutukaiseen kesäkeittiööni kalusteita. Kun huoneesta oli suunnitteluvaiheessa tullut niin pieni, ettei sinne mahtunutkaan ruokapöytää, täytyi tilaa järjestellä uudestaan. Siksi rakensin sen keskelle baaripöydän korkuisen työtason, jolle löysin 12 eurolla vinokannattimet Ikeasta. Navetan nurkasta löysin vanhan tiskialtaan, joka talossa on ollut. Kuorin siitä seitsemän kerrosta p-skaa ja alta löytyi yllättävän siisti ja vaurioton pinta. Lainasin naapurilta palan vanhaa vesijohtoa, jonka asensin lattian alle viemäriksi ja sain altaan kytkettyä siihen.

Nyt tilassa on myös sähköt ja samaisella IKEA-reissulla ostin kaksi raastinrautaa lampunkuvuiksi työtason yläpuolelle. Mielestäni ne sopivat siihen hyvin. Viereiseen tilaan, josta tulee viherhuone, muurasimme pupun kanssa kasveille istutusaltaat, jotka pupu vielä rappasi ja joiden päälle hän muurasi kerroksen vanhoja tilliä. Niistä pitäisi myös latoa tilalle lattia. Kasvit hän on jo tilaan hankkinut; niitä on täynnä sekä koti- että mökkipiha sekä makuuhuoneen lattia ja mökin eteinen. En ymmärrä, minne niiden pitäisi mahtua. Täytyykö ensi töikseen alkaa laajentaa viherhuonetta?

5 kommenttia

mopsi22

19.10.2009 22:02

Aktiivista, aktiivista :S

Torontosta

20.10.2009 03:49

Ikea myy samoja METRIC mitoilla tehtyja huonekaluja taalla atlantin takana. Meidan vaikka uudetkin asunnot on imperial (tuumat, feet) mitoissa. Metrinen mitta ei sovi meille, ovat liian isoja. Joskus tilasin sohvan Ikeasta eika se sopinut ovesta sisaan, laittoivat sitten kadulle jos joku haluaa sen.

Kauneuspilkku

20.10.2009 10:49

Tosi hieno,ollapa kätevä käsistään!

Jusa

20.10.2009 15:14

Minun kaveri oli samanlainen. Aina puuhasi jotakin. Päällysti itse sohvat, ompeli verhot, puutyöt onnistuivat ja kaiken lisäksi oli huippu teknisissäkin jutuissa (esim auto).. jne.. ollapa samanlainen (katselin vierestä sormi suussa), mutta paljon se on omasta viitseliäisyydestä kiinni.. onnea ja iloa mökkitouhuun.