9 kommenttia

Nermal

3.11.2008 12:11

Noita lapsia kävi minunkin ovellani. En tosin tullut avanneeksi ovea riittävän nopeasti, ja niinpä lapsukaiset kerkesivät jatkaa naapuriin. Jotain hyötyä tv-lupatarkastajan pelostakin ;) Olisin ollut aivan pihalla jos olisin joutunut karkki-tai-keppostelun kohteeksi. En muistanut että halloween on pyhäinpäivän yhteydessä. Eipä tuolla kummittelulla taida pahemmin tekemistä olla perinteisen suomalaisen pyhäinpäivän kanssa.

Sinänsä mun mielestä halloween-juhlat ovat ihan kiva piristys pimeään syksyyn. Mutta pääsiäisestä tutun makeisten kerjuun en soisi yleistyvän pyhäinpäivänä. Mielestäni se ei oikein ole hyvä tapa.

martin

3.11.2008 12:28

Taivaallinen Isä Jumala, armahda meitä. Poika maailman Lunastaja, Jumala, Pyhä Henki, Jumala, Pyhä Kolminaisuus, yksi Jumala,
pyhä Maria, rukoile puolestamme, pyhä Jumalan synnyttäjä, pyhä neitsyitten neitsyt, pyhä Mikael, pyhä Gabriel, pyhä Rafael, kaikki pyhät enkelit ja ylienkelit, rukoilkaa puolestamme, kaikki autuaiden henkien pyhät piirit, pyhä Johannes Kastaja, rukoile puolestamme, pyhä Joosef, kaikki pyhät patriarkat ja profeetat, rukoilkaa puolestamme. pyhä Pietari, rukoile puolestamme, pyhä Paavali, pyhä Andreas, pyhä Jaakob, pyhä Johannes, pyhä Tuomas, pyhä Jaakob, pyhä Filippos, pyhä Bartolomeus, pyhä Matteus, pyhä Simon, pyhä Thaddeus, pyhä Mattias, pyhä Barnabas, pyhä Luukas, pyhä Markus, kaikki pyhät apostolit ja evankelistat, rukoilkaa puolestamme. Kaikki pyhät Herran opetuslapset, kaikki pyhät viattomat lapset, pyhä Stefanus, rukoile puolestamme, pyhä Laurentius, pyhä Vincentius, pyhät Fabianus ja Sebastianus, rukoilkaa puolestamme, pyhät Johannes ja Paavali, pyhät Kosmas ja Damianus, pyhät Gervasius ja Protasius, kaikki pyhät marttyyrit, rukoilkaa puolestamme, pyhä Sylvester, rukoile puolestamme, pyhä Gregorius, pyhä Ambrosius, pyhä Augustinus, pyhä Hieronymus, pyhä Martinus, pyhä Nikolaus, kaikki pyhät piispat ja tunnustajat, rukoilkaa puolestamme. Kaikki pyhät opettajat, pyhä Antonius, rukoile puolestamme, pyhä Benedictus, yhä Bernardus, pyhä Dominicus, pyhä Franciscus, kaikki pyhät papit ja leviitat, rukoilkaa puolestamme, kaikki pyhät munkit ja erakot, pyhä Maria Magdaleena, rukoile puolestamme, pyhä Agatha, pyhä Lucia, pyhä Agnes, pyhä Cecilia, pyhä Katarina, pyhä Anastasia, kaikki pyhät neitseet ja lesket, rukoilkaa puolestamme! Kaikki Herran pyhät, puoltakaa meitä.

Kauneuspilkku

3.11.2008 12:39

Mutta pääsäisen makeistenkerjuukin on kulttuurievoluution tulosta. Eli mikä on "alkuperäsitä"?

Don't get me wrong, itsekään en erityisesti pidä halloween-hössötyksestä, miksei meillä voitaisi viettää reilusti kekriä, joka on vanha perinteinen sadonkorjuujuhla ja myöhemmin siirtynyt pyhäinpäivän viettoon.

Roope2

3.11.2008 14:49

Äänestän kekrin puolesta!

Napalmia

3.11.2008 15:30

Mites Walt Disney liittyy suomalaiseen kulttuuriin? Sama asia.

Aboa

3.11.2008 15:31

Ei kun otetaan kaikki! Vietetään meilläkin jokaista juhlaa: la dia de los muertos, halloween, pakkasukon päivä, kolmen tietäjän päivä ja muut mahdolliset. Etsitään joka kulttuurista sopivat juhlat ja ripotellaan ne kalenteriin niin, että joka kuukaudelle sattuu pari isompaa ja muutama vähäisempi juhla, niin kauppa käy ja kassakoneet kilisevät. Kulutusjuhlitaan!

Juksteri

4.11.2008 09:22

Minusta Halloween-juhlat eivät näkyneet kaupallisesti juuri mitenkään, kun viime viikolla kiertelin kaupoissa. Sen sijaan joulukrääsä oli jo tuotu hyllyille. Kai ihmiset voivat itse valita, mitä haluavat juhlia?

Aboa

4.11.2008 12:16

Juu, minun puolestani saa jokainen tykönänsä juhlia mitä lehtimajajuhlia tahtoo, mutta siinä vaiheessa, kun kaupoissa aletaan markkinoida uusia juhlia ja lapset kerjäävät naapureiltaan karkkia, asia vaikuttaa toisiinkin.

Dragon-85

15.11.2008 15:46

Samaa mieltä. Ei vaan voi ymmärtää. :P