• Kauneuspilkku

kauneus on ...katoavaista...tai sitä ei rahalla saa

Suljin hotmailini , jonka jälkeen ikkunaan ilmestyy aina MSN-uutisia. Joka päivä siellä on useita kuvagallerioita milloin milläkin teemalla. Itse asiassa joka päivä on joku julkkisteemainen ja sitten niitä muita, kuten vaikkapa eläimiä. En useinkaan selaile niitä, vaan suljen myös selaimen. Nyt tuli vilkaistua otsikon 40 upeaa nelikymppistä alta sitten näitten tähtösten kuvia. Idea varmaan oli, että he näyttävät niin nuorilta, kukapa uskoisi.

En tiedä onko tähdillä itsellään sama harha kuin kuvia valinneilla. Kuvissa tosiaan oli 40 vuotiaista yli 50-kymppisiin, kuten Madonna ja kaikki todella näyttivät ikäisiltään. Toki kuka milläkin tapaa korjailulta, mutta todellakaan ei tullut oloa, että onpa hyvin säilyneitä. Tissiä riippui siellä ja täällä, toiset olivat kirurgien jäljiltä, no, kuin puukolla veistettyjä. Vaikka näillä daameilla rahaa on enemmän kuin varmaan useampi osaa numeroita, niin ei se raha tai design-vaate tyylitajua takaa. Muutama oli toki kaunis ja jotenkin kauniisti ikäisensä, useampi, kuten vaikkapa Sarah Jessica Parker näytti vaan kuihtuneelta, kulahtaneelta ja pahalta.
Sama harha on varmaan itselläkin. Kun pitkään olin babyface ja todellakin aina luultiin nuoremmaksi – mikä ei aina ollut suinkaan positiivinen asia – sitä helposti jää illuusioon, että näin olisi aina ja ikuisesti. Parturin peili on yleensä se, josta minua katsoo, joko isä tai sitten keski-ikäinen mies.
Ei vanheneminen minua sureta ja ikähän on kuitenkin vaan numero, todellakin. Eikä minusta oikeastaan ole väliä, miten pukeutuu tai millainen tukka on jne. tai että näyttääkö ikäiseltään ja pukeutuuko ikänsä mukaisesti. Pääasia, että viihtyy sellaisena kuin on. Yleensä sellainen itsensä kanssa sinut oleva ihminen näyttää hyvältä ilman design-vaatteita ja suurta panostusta ja varsinkin ilman kirurgisia toimenpiteitä. Onkin sääli, että yhä nuoremmat niin sanotusti korjaavat ulkonäköään, harvalla ne korjaussarjat ovat johtaneet kauniiseen lopputulokseen. Useimmilla kun ruokahalu kasvaa syödessä ja varoittavia esimerkkejä on juorulehdet ja netti pullollaan. Silti ns kauneuskirurgia on kukoistava pisnes. Ikuinen nuoruus on harha, oikeat nuoret erottivat aina wannabe nuorista, miksi siis edes yrittää.