• Kauneuspilkku

aitoa iloa

Helsingin kaupunginjohtajan kommentti siitä miten yksityisautoilua pitäisi tulevaisuudessa helpottaa Helsingin keskustassa sai aamukahvit melkein pärskähtämään suusta suoraan painokuvan päälle.

Huolimatta kaikista ilmastonmuutosstrategioista, globaaleista ja lokaaleista, kaupunginjohtaja oli sitä mieltä, etät ykstyisautoilua ei ainakana pidä rajoittaa keskustassa. Tähän häntä tuki mm. Aleksin kauppiaat kuten Stockmannin tavaratalo.

Mielessäni suunnittelin jo kutsuvani jotain kettutyttöjä iskuihin paitsi kaupungintalolle myös Aleksin kauppaliikkeitä vastaan, mutta tänä aamuna onneksi uutisoitiin, että en suinkaan ollut ainoa, joka kummasteli kaupunginjohtajan puheita.

Huomasin mega ärsyytyväni ainakin siitä, että kaupunginjohtajan mukaan hyvätulosiet eivät voi käyttää joukkoliikennettä ekä lapsiperheet. Eli liikenteen osalta ilmastonmuutostalkoot tai vaikkapa vaan oman kaupungin ilmanlaadunparantamistalkoot on pienituloisten lapsettomien pariskuntien ja sinkkujen juttu. Hyvätuloiset ja lapsiperheet voivat sitten huristella tila-autoillaan suoraan kaupan oven eteen, kun eiväthän he voi massan seassa tallustaa.

Toisaalta hienoa, että kokoomus pelaa näin avoimin kortin ja mokaa joka rintamalla.

Vahingonilo on aidoin ilo.

2 kommenttia

martin

20.11.2007 14:07

Minulle samantekevää, minkä puolueen edustajan kommentti. Kuitenkin lajissaan hyvin vaarallinen. Kauhistuttaa ihan, jos asennemaailma on "kehittynyt" tuollaiseksi.

Kauneuspilkku

20.11.2007 14:15

Luultavasti se on koko ajan ollut tuollainen, lörpsähtipä vaan avoimesti nyt esiin. kaikki päättäjien puheet joukkoliikenteen kehittämisestä koskevat "niitä toisia", joilla ei ole tila-autoa, omistusasuntoa ja 10 firman luottokorttia. mm. Stcokmann on huolissaan siitä, että maksukykyiset asiakkaat eivät pääse sankoin joukuin omilla autoillaan ostoksille.