• Kauneuspilkku

Hohoijaa, hyväksyisipä eduskunta nyt avioliittolain muutoksen, niin loppuisi tämäkin vouhkaaminen. Asia ei siitä miksikään muutu, että toiset todistivat raamatulla ja muilla perinteiksi kutsumillaan uskomuksilla omia ennakkoluulojaan todeksi ja Jumalan tahdoksi. Suomen lait säätää kuitenkin eduskunta, joka edustaa kansaa, ei jumalaa. Jos Jumala on olemassa, hänellä on omat lakinsa ja hän päättää niistä.
Tällainen viivytystaistelu on turhaa ja kertoo lähinnä siitä, että ihmiset eivät elä samassa todellisuudessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Toki erilaisia näkemyksiä on ja saa olla, mutta silloin kun ne rajoittavat yhdenvertaisia oikeuksia, ei voi olla niin, että rajoittajat ovat oikeassa ja heidän oikeutensa rajoittaa toisten ihmisoikeuksia on suurempi kuin niiden, jotka näitä ihmisoikeuksia saisivat.
Lisäksi kun "perinteisiltä" eli heteropareilta ei olla ottamassa mitään pois. Miksi se, että kaikki saavat solmia avioliiton olisi pois joltain toiselta? No tätähän tällä foorumilla ei tarvitse kysellä.
Henk. koht. koko laki ei vaikuta mitenkään, mutta noin niin kuin yhteiskunnallisena asiana se toki on merkittävä. Myös siksi, että kansanedustuslaitos ei kykene itse korjaamaan tällaista yhdenvertaisuusongelmaa, joka sen pitäisi korjata jo olemassa olevan lainsäädännön vuoksikin. On käsittämätöntä, että ihmisoikeusasiassa tapahtuu muutosta vasta kansanliikkeen ja kansalaisaloitteen pohjalta. Miten voi olla, että perustuslain säädösten toimeenpano ei velvoita kansanedustajia? Tai mitäs tässä ihmettelen, koska me emme oikeasti ole yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia. Lapsi-kortin vetäminen tähän keskusteluun on juuri osoitus tästä. Kuvitteellisella ”"apsen oikeuksien puolustamisella", yritetään osoittaa, että vain tietynlainen perhe on sopiva kasvupohja lapselle. Tämä selvästi osoittaa, että tietyissä piireissä ei-heterot ovat jotain alempiarvoisia, ei-kykeneviä kasvattajiksi. Tietäisivätpä vaan kuinka moni lastentarhaope ja ope on ei-hetero, kun kauhistelevat, että kouluissa voitaisiin esitellä "tällaisia perhemalleja". Voidaan tietysti kysyä onko lapsen saaminen ihmisoikeus eli aikuisen oikeus saada keinotekoisesti alkuunpantu tai adoptoitu lapsi? No ei varmaankaan ole, mutta nämäkin mahdollisuudet tulee olla kaikilla tai sitten ei kenelläkään. Eli joko lapsia tehdään keinotekoisesti kaikille ja adoptio avataan yhtäläisesti kaikille.
Jos lähdetään luonnonmukaisuudesta tms. silloin ei keinohedelmöitys ole sen luonnollisempaa heteroilla kuin ei-heteroillakaan. Jumalaa ja luonnonvoimia ei voi kutsua avuksi vain silloin kuin niiden kuvitellaan tukevan omia mielipiteitä, mutta unohtaa silloin kuin näin ei ole. Jumala on toki siitä kätevä, että hänen suuhunsa voi laittaa melkein minkä tahansa mielipiteen. Luonto ei ole yhtä taipuisa.
Miten täällä pystytään hoitamaan mitään asioita järkevästi, kun näin ilmiselvää asiaa ei saada ratkaistua. No, tämä oli ns. retorinen kysmys.