• arkadas

KVG - ilmiö

Keskustelin perjantaina puhelimessa vanhan äitini (92v) kanssa. Hänen terveydentilansa on mitä on ja siitä syystä hänellä on taas haussa kodinhoidon korotettua tukea Kelasta.

Jossain yhteydessä kun hän oli puhelimitse lähestynyt "kelan kaikkitietäviä" virkailijoita tuosta korotetun kodinhoidontuen hakemisesta, häntä oltiin ohjattu suoraan Internetpalveluihin ja kehoitettu katsomaan Googlesta. Olipa kelalainen vielä ihmetellyt, kun äitini oli sanonut, ettei hänellä ole internettiä, eikä tietokonetta, saati googlea.

Jää vain mietityttämään, onko Kelan asiakaspalvelussa tosiaankin niin uusavutonta väkeä töissä, etteivät pysty kuuntelemaan asiakkaan ongelmaa ja vastaamaan siihen, vaan ohjaavat suoraan ensimmäisenä Internetin ihmeelliseen maailmaan. Se mikä heille on arkipäiväistä, siis tietojärjestelmät ja hakukoneet, voikin olla heidän (iäkkäille) asiakkaileen täysin tuntematonta. Kuten äidilleni, joka ei halua edes kännykkää. Saati tietokonetta.

Miksi me työikäiset ihmiset pidämme niin itsestään selvänä sen, että jokaisella henkilöllä joiden kanssa keskustelemme, on käytössään kännykkä ja tietokone. Sekä osaamista niiden käyttöön?

Tiedän itsekin (heitä avustaneena), että on ihmisiä, joiden tulisi osata käyttää ja hyödyntää tietokonetta ja kännykkäänsä, varsinkin päätöksenteon tukena, eivät yksinkertaisesti osaa muuta kuin juuri ja juuri hoitaa pankkiasioinnin ja lukea sähköpostin. Tällaisia ihmisiä löytyy useammankin firman johdosta.

Miksi siis oletamme, että kaikki muutkin käyttävät / osaavat käyttää samoja "työkaluja" jokapäiväisessä elämässään, kuin mekin?

4 kommenttia

Torontosta

21.11.2009 13:43

Minullakaan ei ole cellphone, tai oli, lopetin sen. Oli laatikossa polyyntymassa vuosia. En koskaan kayttanyt, en edes puhu puhelimessa kuin muutaman kerran vuodessa.

Jusa

21.11.2009 14:37

Joudun aina silloin tällöin hoitamaan äitini pankkiasioita netissä: hänellä on yleensä maksuissa suoraveloitus. Mutta Kelan tuntien kaikki on mahdollista. Hyvää viikonloppua.

arkadas

21.11.2009 14:49

Coco... niin se toinen kerta soittaa vuodessa, oli yrittää tavoittaa minut täällä Suomessa ollessasi =D

Jusa, kiitos, samoin hyvää viikonloppua;)

Torontosta

24.11.2009 14:18

Kerran vuosia sitten puhuttiin puhelimessa, olimme Kannelmaessa