• martin

Skam

En oikein pitänyt Kyrkpressenin kirjoittamistavasta - olenko liian herkkänahkainen ja luenko tähän enemmän kuin on tarkoitus - joka tapauksessa sivulla 6 tämänpäiväisessä lehdessä artikkelissa, jonka on kirjoittanut Christa Mickelsson, lukee "...(väliotsikko:) Rakkauden monet kasvot (teksti:) Lehdistötiedotustilaisuudessa ilmaisevat osallistuneet piispat (so. piispat jotka osallistuivat "Rakkauden lahja"/"Kärlekens gåva" -kirjan tekoon) toiveen, että palava kysymys homoseksuaalisuudesta ja kirkosta ei peittäisi kirjan ydintä. - Tämä ei ole ensikädessä kirja seksistä, vaan kirja perheestä, sanoo Helsingin piispa Eero Huovinen. ..."

En ymmärrä, miten keskustelu homoudesta ei kuuluisi juuri kirjan ytimeen kaiken muun ohella. Pidän toki myös Wille Riekkisen ja Kari Mäkisen ohella julkaisuajankohtaa erittäin huonosti valittuna. Eniten minua kuitenkin tässä tekstissä ärsyttää se, että homoseksuaalisuutta seuraa heti kommentti seksistä.
Seksi on ihan myönteinen asia, mutta lausunto antaa kuvan rajoittuneisuudesta mitä tulee yleiseen perhekäsitykseen. Minusta ei ole kunnioittavaa ilmaista tällaista rajoittavaa ja poisrajaavaa ohjeistusta sisällöstä.

1 kommentti

Roope2

17.10.2008 09:59

Samat reaktiot täällä kun luin mainitsemasi jutun.