• martin

Tänä aamuna oli se lumi, joka toissayönä oli satanut tipotiessään. Oli itse asiassa hyvin lämmin sää. Tällaista oli kuulemma 1930-luvulla talvina.
En kuitenkaan käynyt ulkona enempää kuin kaupassa. Jostain syystä teki mieli jotain, jossa ruusunmarjaa. Sain tämän himoni tyydytettyä.

En oikein ymmärrä tietokoneeni toimintaa. Kirjoitin Word-tiedostoa ja jossain vaiheessa tietokoneeni vain alkoi tehdä jotain - kesti kymmenen minuuttia. Tuona aikana en voinut kirjoittaa saati tehdä yleensäkään mitään. Se OLI raivostuttavaa! Olenhan niin herkkä - varsinkin suuttumaan.

Tiesittekö, että mm. Zerael on etunimi? Se on enkelin nimi, joka tarkoittaa "Jumala (=El) taistelee". Tämän enkelin nimeä ei löydy Raamatusta. Ensimmäinen tuntemani maininta on vuodelta 1500 Johannes Trithemiuksen salakirjoitusta käsittelevästä kirjasta.
Miksikö kerron?
Zeraelin alkuperää kysyttiin.

Lisäys:
Luin lööppisivut käydessäni kaupassa. Siellä oli "Joka toinen nainen pettää". Mitä? - aivan hölynpölyä!
Jos jo ajatuksissaan ajattelee toista ja se on pettämistä, niin kuinka moni ei ole pettänyt?

"Jokainen joka katsoo [] niin, että alkaa himoita [], on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen []."
Matt. 5: 28.
Sydän on ajattelun (siis järjen) ja tahdon keskus juutalaisessa Jeesuksen ajan kielessä. Näin oli myös muinaisegyptissä.

2 kommenttia

kesäpoika

21.2.2008 19:01

Ei ajattelu voi olla pettämistä. Ajatukset ovat omia. Niitä ei toinen voi omistaa, eikä niitä voi itsekään täysin hallita.

martin

21.2.2008 19:37

Rakkaus ei ole omistamista! Ajatuksesi ovat - hallittuina tai hallitsemattomina - Sinun ja olet niistä vastuussa. Tässä näkyy ihmisen tila (conditio humana) - ei mitään sen kummallisempaa.