• Aboa

Mingle, darling, mingle!

Vanhimman ystävättären häät Brysselissä oli uskomattoman hieno kokemus. Ensin siviilivihkiminen Brysselin raatihuoneella, sitten häävastaanotto uskomattoman hienossa tilassa, joka alkujaan oli ollut vesitorni. Paikalla oli ainoastaan mukavia vieraita, koska sukua ei ollut ollut pakko kutsua mukaan pelkästä velvollisuudentunnosta. Ja morsiamet; molemmat kauniita kuin kesäinen päivä! Ah!

Jotkut vieraat olivat tuttuja, suurin osa tuntemattomia. Tutustuimme pupun kanssa moniin uusiin ihmisiin, joihin olisi kiva pitää yhteyttä juhlien jälkeenkin. Tapasin myös pupun kahteen vanhaan ystävään, joista olin kuullut juttua aina, mutten koskaan tavannut niin, että olin alkanut pitää heitä kahta pupun mielikuvituksen tuotteena. Eivät olleet. Pitkästä aikaa näin aina yhtä elegantin luxenburgittaren ja sain tutustua maailman uutterimpaan tanssijattareen.

Koska toinen morsiamista oli Suomesta, toinen Irlannista ja hääväki edusti yli kymmentä kansallisuutta, oli kulttuurisia eroavaisuuksia hauska seurata. Eräs paikallinen tyttö otti missiokseen ihmisten rupattelun lisäämisen. Vaikka pupu ja minä puhelimme toisten kanssa vaikka ja kuinka ja tutustuimme muihin niin, ettei lähimpään viiteen vuoteen yhtä moneen, otti tyttö meidät silmätikukseen. Ensi alkuun hän kävi ystävällisesti puhelemassa kanssani ja kehoitti meitä kiertelemään enemmän ja tutustumaan toisiin. Kun hänen mielestään emme riittävästi sitä tehneet, hän vetosi pupun järkeen; hänen mielestään oli outoa, että nainkin komeat miehet aivät kiertele ympäri salia tanssittamassa toisia. Että kun on hienot puvut ja siistit hiukset, on sääli vain seistä seinustalla. Loppuillasta, kun likimain jokainen häävieras oli tanssilattialla, tyttö kierteli ympäri tanssijoita, tiiraili heitä päihtynein silmin ja puhisi yksinään: 'Nobodys bloody mingling!'

Mietimme pupun kanssa seurustelun erilaista kulttuuria. Kumpi on parempi; käydä sanomassa kaksi sanaa jokaiselle läsnäolijalle vai istua pidempään mielenkiintoisten ihmisten seurassa? Tehdä naama tunnetuksi vai ehkäpä saavuttaa kosketus johonkuhun? Minusta vastaus on aika selvä.