• arkadas

Virallisesti

Kun rekisteröimme parisuhteemme maistraatissa, todistuksen allekirjoitti viran puolesta henkikirjoittaja. Nyt, kuusi vuotta ja kolme viikkoa myöhemmin käräjäoikeuden eropäätöksen on allekirjoittanut toimistosihteeri.

Siinä onkin suhteen kaari, hieno ja virallinen paperi todistajien läsnäollessa, kun parisuhdetta rekisteröidään ja tyly alemman tason virkailijan allekirjoittama "pöytäkirjaote" kun suhde puretaan. Tilastoon pääsimme siis molemmissa tapauksissa.

Henkilökohtaisesti toivotan edelleen parisuhteessa oleville onnea ja menestystä sydämestäni - en toivo samaa (kokemaani) kenellekään. Nauttikaa toisistanne, antakaa aikaa toisillenne, älkää antako minkään turhan ja toissijaisen rikkoa suhdettanne.

Puhukaa ongelmistanne, tunteistanne, älkää vetäytykö kuoreenne - ongelmat eivät ratkea etsimällä korviketoimintoja uusista harrasteista tai kavereista. Eivät myöskään etsimällä korvikeseksiä satunnaisesti.

Ja niille parille "aktiivikommentoijalle", joilla on mielipide kaikkiin asioihin - on helppo kommentoida asioita, joita ei ole kokenut. Vaikeampi ymmärtää lähtökohtia, syitä ja seurauksia.

Kaikesta huolimatta - aurinkoista kevättä!

Itselläni kevät jatkuu työn ja opiskelun merkeissä - eli vilkasta tulee olemaan...

2 kommenttia

Nermal

3.5.2012 07:50

Noin se monesti menee, uuden aloittaminen on hienoa ja juhlavaa, mutta lopettaminen tapahtuu vaisusti ja vähin äänin. Samalla tavoin esimerkiksi minut liitettiin kirkkoon juhlallisin kastetilaisuuksin ja kahvitarjoiluin, mutta kirkosta eroamisen hoiti viraston luukulla ilmeetön täti vähin elein.

Olen monesti leikitellyt ajatuksella, että entäpä jos avioerotilanteissa järjestettäisiin samanlaiset kinkerit kuin häissä; bändi soittaisi, sukulaiset tanssisivat, vanhemmat pitäisivät puheita ja lahjoja jaettaisiin. Vanhan loppu on aina uuden alku, vaikka erotilanteessa se ei siltä todellakaan tunnu, eikä pitkään aikaan sen jälkeenkään. Puhun sikäli kokemuksella, että vaikka suurempia parisuhde-eroja ei minun kohdalleni ole sattunutkaan, kuitenkin muutama vuosi sitten sattui hyvin dramaattisia elämänmuutoksia, jotka silloin eivät tuntuneet voivan johtaa mihinkään hyvään. Vasta vuosien päästä tilannetta voi tarkastella riittävän kaukaa, jotta näkee mikä uusi kaari erotilanteesta alkoi. Jaksamista sinulle ja ex-puolisollesi.

Rokkihomo

3.5.2012 10:49

Samon vielä uudestaan: tilastot hui hai, mutta toivottavasti viihdyt ja saat hyviä hetkiä alkavassa kesässä!