• arkadas

Viidessadas...

3.9.2007 olen kirjoitellut avaussanat tähän blogiini. Aihepiirit ovat liikkuneet arkisten asioiden, parisuhteen ja elämäntapahtumien ympärillä. Välillä vähän laajemmin, välillä suppeammin kommentoituna.

Arvostelijoitakin on ollut matkan varrella - nuorempia tuntuu harmittavan eniten realismi ilman kyynisyyttä. Vanhemmilla kommentit ovat olleet puolestaan kannustavia. Kiitos kaikille kommenteista, niistä sentään näkee, samoin kuin tilastosta, että blogiani sentään luetaan...

Bloggauksia 499 kpl
Kuvia 158 kpl
Videoita 0 kpl
Audioita 0 kpl
Blogia luettu 46707 kertaa
Kommentteja 543 kpl

Kuinkas sattuikaan tämä "juhlabloggaus" osui Äitienpäivään. Ei nyt tarkoituksella, mutta hyvä hetki löytyi istua koneen äärellä ja kirjoittaa. Pysähtyä katsomaan taaksepäin. Menneeseen...

Pari vuotta sitten kuolleesta äidistäni muistot ovat elävät - äitini suunnatonta ja hyvää huumorintajua osoitti muun muassa tiedustelu puolisoni puhuttelutavasta: "No, kummin mie puhuttelen, miniänä vai vävynä?" Äitini oli hyväksynyt 1984 esille tulleen homouteni vuosien saatossa. Vaikka vanhollislestadoilaisen taustan omasikin.

Tosiaan, neljään ja puoleen vuoteen on ehtinyt kohdalleni sattua vaikka mitä - äidin, veljen sekä parisuhteen hautajaiset. Työelämän ilot ja surut monessa muodossa, sekä tämä viimeisin repäisyni - "maalle muutto".

En tosiaan olisi uskonut vielä pari vuotta sitten päätyväni pääkaupunkiseudun ulkopuolelle asumaan ja elämään - varsinkaan tällaiseen pieneen wanna-be-kaupunkiin. ;)

Rehellisesti sanottuna, en kaipaa kummemmin homobaareihin notkumaan, en myöskään näkymään kaiken aikaa kaikkialla. Minut löytää toki, jos minut haluaa löytää, en ole mihinkään kadonnut. ;)

Eilen illalla erään ystäväni kanssa jutellessani huomasin (järkytyksekseni?) kuinka kauan olenkaan helsinkiläisessä "homoscenessä" ollut mukana menossa. Varhaisimmat gaydiskokokemukset ajoittuvat 1976-77 tienoille, tuttuja paikkoja olivat niin Kaisaniemen sunnuntai-illat, Bottan maanantait, Gambrini, H2O, Con Hobres, Vanhan kellari ja monet muut.

Yhdellä lailla voin hyvällä omallatunnolla sanoa olleeni osaltani vaatimassa gayelämältä baareja ja yökerhoja asiakkaana. En tosin yksin - asiakaskunta oli tuolloinkin varsin laaja, vaikka asioista ei kaikin ajoin näin vapaasti pystynytkään puhumaan, kuin nykyisin.

Kiitos kaikille tutuille ja tuntemattomille, jotka annatte ajoittain rakentavaakin palautetta, myös tuolta postilaatikon kautta. Mieltäni ovat lämmittäneet viestit, joissa kiitellään kirjoituksistani ja niistä syntyneistä ajatuksista. Olen itse kiitollinen, jos vaatimattomat ja elämänläheiset mielipiteeni ovat olleet innoittajina tai kannustajina. Näkemyskysymys.

Vanhenemista ei voi estää, mutta nuoruuden uteliaisuuden ja innokkuuden voi aina säilyttää, jos haluaa...

4 kommenttia

Rokkihomo

13.5.2012 11:09

Joo, samoissa määrissä... Vuodet kuluu. Kulukoon.

Toivottavasti siellä on kaunis päivä kuten täälläkin.

martin

13.5.2012 11:16

Tuohon loppulauseeseesi: Kyllä! Menestystä!
Eikä se aika, vaan se sisältö.

smo

13.5.2012 18:56

Kiitos niistä viidestäsadasta tännekin, kuten Rokkihomollekin :)

Torontosta

15.5.2012 03:22

Haluan kuulla mita sinulla on mielessa, menossa ja muuta. Hienoa, kaikkea hyvaa sinulle.