Postiamasalta

Näytetään bloggaukset elokuulta 2009.

Masa TOP 15 Cuntdown (sijat 5-1)

Listamme on edennyt jo kärkisijoille. Viiden parhaimman Masa-läpän valinta oli vaikeaa koska erot kärjessä eivät ole suuria. Viiden viimeisen keskinäinen järjestys on myöskin aika epäselvä. Mutta jonkinlaisessa jonossa Masaa on dissattava. Ja tänään näyttää tältä:

5. "Koritsi or salami?"

Esimerkkinä miten asioista voi keskustella osaamatta mitään kieltä. Kysyjä halusi tietää olenko tyttö vai poika. Koritsi on siis kreikaksi tyttö. Salami taas on jotain kivaa suuhunpantavaa. Koritsien huhutaan joskus imeskelleen salamia. Joskus salami saattaa syödä vähän myös toista salamia. Kannibalismia?

Yksi muu mielenkiintoinen kysymys vuosia sitten oli kreikkalaisen vanhan ja poikkeuksellisen karvaisen miehen kysymys "You Lolita?" En edes ehtinyt vastata Alizeen tavoin "Moi Lolita" kun kysyjä kaivoi vehkeensä esille. Taidanpa jälkikäteen haastaa hänet pahaksikäytön yrityksestä tuhatvuotiseen vankeuteen. Varsinkin kun tungin itseni tarkoituksella paikalliselle "homorannalle". Voi näitä traumoja.

4. "Nej...nej....han måste vara vuxen som är kroppsligt som ett ungt barn. Kan inte vänta på bussen till flygplatsen helt ensam om han är barn."

Niinpä. Ruotsalainen nainen selitti analyyttisesti tilannetta poikaystävälleen hämärtyvässä illassa Masan kuunnellessa vähän matkan päässä. On todella lohdullista että naapurimaassamme on kykyä näin syvällisiin pohdintoihin.

Mustana hevosena listalle oli viime hetkellä tunkemassa Oittaalla muutama vuosi sitten esiintynyt maalaismummo, joka katsottuaan Masaa totesi: "En mä kyllä tommosta ole ennen nähny". Matkailu kannattaa ja Oittaalla telttailu avartaa maailmankuvaa.

3. "I wonder if his parents know he visits gay bars."

Pari nuorta brittimiestä ihmetteli kaljapullot kädessä pimeään homoluolaan matkannutta pienikokoista hahmoa. Paikka taisi olla joskus kauan aikaa sitten Playa de las Americas, jonka ainoa surkea homobaari oli Masalle ensimmäinen lajissaan. Sisällä paikan vanhin ja epäsiistein mies käveli viereeni ja kysyi: "You're often here?" Häpeän tunnustaa etten vastannut mitään vaan katsoin muualle. Minuutin kuluttua mies oli lähtenyt pois.

2. "Mom, they say that hatboy is gay. Do you know mom what gay is? Gay is like someone who is kind of interested in willies."

Hatun takana piilleskellyttä Masaa on etelän lomakohteissa kutsuttu nimellä "hatboy" tai "hattpojken". Pahimmissa turistirysissä kun ei ihmisillä ole oikein muuta tekemistä kuin arvostella toisiaan. Masakaan ei jaksa kuunnella jatkuvia kommenteja ja huomioita siitä miten vartalo ja pää eivät oikein sovi toisiinsa. Hyviä varaosia odotellaan entistä kiihkeämmin. Hatun avulla ilkeät kommentit muuttuivat tekopyhäksi kauhisteluksi.

Tämän legendaarisen huudahduksen teki alle kouluikäinen pieni poika täyden bussin takapenkillä. Vieressä istuneet isommat veljet olivat ilmeisesti tehneet huomioita Masan ulkomuodon perusteella. Äiti sen sijaan pysyi hiljaa koko ajan luultavasti toivoen että keskustelun aihe vaihtuisi johonkin puritaaniseen tai ainakin edes hieman viktoriaaniseen.


1. "This one looks like a little girl. That's how these gays want to have'em. They want to take'em just like they were little girls. That's just how sick these people are."


Muutama brittijuntti oli eksynyt friikkikierrokselle Inglesin Jumbon yläkerrokseen, missä hämärässä lämpimässä illassa homoja istui baarin ulkopuolella kaiteella katselemassa ohikulkijoita. Jokin hyvin pieni olento oli valinnut valkoisen naisten villatakin, kalpean meikin ja hävettävän paljon puuteria. Luultavasti näytin silloin tomusokerissa kieritetyltä rusinalta. Lopulta puhkesin sairaalloiseen nauruun. That's how sick that freak was.

Edit: Muutama kirjoitusvirhe korjattu myöhemmin ruotsinkielisen ystäväni avustuksella :)


Masa Top 15 Cuntdown (sijat 10-6)

On aika jatkaa masantavaa listaamme. Tänään matkaamme taas vähän lähemmäksi kohti kärkeä. Listasijoitukset ovat siis määräytyneet ainoastaan sillä perusteella kuinka paljon ne ovat naurattaneet Masaa. Sillä dissatakin voi jos sen tekee hauskalla tavalla :)

Annan tässä välissä myös erityistunnustuksen briteille, jotka ovat synnyttäneet ison osan parhaista kommenteista. Moukkamainen lomallaan örveltävä alaluokkainen britti kun uskaltaa sanoa mitä haluaa. Yleensä se on rasittavaa mutta tämän listan kokoamisessa siitä on ollut valtavasti hyötyä. Cheers!

10. "Aika laiha"


Ylivoimaisesti tavallisin kommentti joka mielikuvituksettomuudestaan huolimatta saa toisinaan jopa hymyn Masankin huulille. Sanoja on yleensä teinityttö tai nuori nainen. Vieressä kulkeva bimbo alkaa välittömästi hihittelemään hassulle läpälle. Aika laiha. Aikamoista huumorintajua. Pitäisikö tässä ihan oikeasti olla huolissaan kun paras suomalainen dissaus löytyy sijalta kymmenen. Kielen köyhtymistä? Muutama viikko sitten kuulemani aikuisen karvakasan kommentti "Noin laiha mies on ruma" kuulosti silti paljon ikävämmältä.


9. "You look Gay. Why don't you go to a gay house?"

Maltalaisen pulloja keränneen pojan viitisen vuotta sitten heittämä setti on jostain syystä jäänyt mieleen. Erilaisia homo-huuteluita Masa kuulee lähes viikoittain. Useimmat ovat hyväntahtoisia ja jopa hauskoja. En ole koskaan loukkaantunut homottelusta ellei taustalla ole oikeasti ilkeyttä. Parempi sanoa mitä huvittaa kuin murjottaa
selän takana ja puhua salaa paskaa.

8. "If he's over twenty I feel sorry for him. He should not have to feel like being a freak with a body like that."

Englantilainen perheenäiti osasi vuosia sitten eläytyä tilanteeseeni huomaamatta että eläydyin itsekin siihen bussin penkillä juuri hänen takanaan. Myönnetään että niihin aikoihin liika huomio alkoi käydä stressiksi. "He's always wearing a hat and looks away. As if he doesn't want to be seen" filosofoi eräs toinen pariskunta. He olivat hyvinkin oikeassa. Aika ihmeellistä ettei aina halua tulla huomatuksi.

7. "Madame"

Marokossa sitkeästi yksi viidestä ihmisestä luulee Masaa naiseksi. Jostain syystä Masalla on ehkä huonojen rintalihaksien tai jonkun hormonaalisen syyn takia pienet tisunalut paitansa alla, joihin kiimaisten karvaisten miesten silmät arabimaassa kiinnittyvät. Madamen Muhkeat Melonit. Kaikkein absurdein tilanne oli kun basaarissa myynyt poika ryhtyi heiluttelemaan Madamen edessä kullanvärisiä korkokenkiä. Toisinaan sain jopa lentosuukkoja. Aika homoa eikö? Äidikseni yleensä luultu homomies Roger tosin neuvoi aina korjaamaan että kohteliaampi miehettömän melonittaren puhuttelusana on mademoiselle. Hyvä ranska ennen kaikkea, n'est-ce pas?

6. "I wish they would start a bit later"

Hyödynnämme edelleen samaa teemaa kuin viime blogissa. Jossain on pieni hahmo hämärässä joka raahaa valtavan painavia matkatavaroita. Tai noh jokainen meikkipussukka Masan voimilla vastaa varmaan isoa ostoskassia teillä muilla. En muista missä olin mutta sain raahattua itseni jonnekin jostain. Lähistöllä tilannetta tarkkaillut vanhempi herrasmies oli jälleen kerran asenteellinen esipuberteettista matkailua kohtaan.

Vielä hauskempi oli vuosia sitten ruotsalaisen perheen keskustelu, jota tosin en enää sanatarkalleen muista. Äiti ilmaisi järkytyksensä että joku pohjoismaalainen perhe voi lähettää hennon lapsensa kiertelemään maailmaa. Perheen noin 13-14 vuotias poika ilmoitti äidillensä että hänkin voisi lähteä ihan hyvin ja pärjäisi jopa. Äiti hermostui ja sanoi järkyttyneenä "Tyst nu!"


Masa TOP 15 Cuntdown (sijat 15-11)

Viime viikkojen vakavampien aiheiden vastapainoksi Masa on tällä kertaa päättänyt toteuttaa muutaman kaverinsa toiveen ja penkoa esiin parhaimpia mieleen jääneitä kommentteja ulkoisesta olemuksestani. Materiaalia on paljon ja sitä tulee joka viikko lisää. Masalle hihittely on ehtymätön luonnonvara.

Noobeille FAQ: Masan tekee ulkoisesti poikkeavaksi lapsimaisen hento 50-kiloinen vartalo yhdistettynä aikuisen miehen (tai joidenkin mielestä naisen) päähän. Masan suosimat epämiehekkäät vaatteet hämmentävät tiukkoihin rooleihin tottuneita vielä lisää. Masa kun on samalla kertaa nuori tyttö ja vanha mies.

Tyypillisin Masa- kommentti annetaan vieressä kävelevälle kaverille noin 2-3 metriä Masan ohittamisen jälkeen tietäen että otus itse tuskin vaivautuu enää takaapäin huutamaan takaisin vaikka kuulisikin. Ja kyllähän se aika usein teidän onneksenne kuulee.

Parhaimmat jutut olen kerännyt etelän lomakohteista. Siellä Masan erityisosaaminen (sheivatut ja aurinkoöljystä kiiltelevät tikkumaiset jalat ja grissini-puikkomaiset kädet) pääsee parhaiten esille. Varsinkin iltahämärässä tai päivällä hatun suojissa syntyi monta kertaa vuosien varrella illuusio että jonkun turistiperheen lapsi harhaili yksinään kohti syntisiä iltahuvituksia perheen isukin ja äiskän parantaessa krapulaa hotellihuoneessaan.

Nyt on aika nauttia ihmisten loputtoman viisauden hedelmistä ja nauraa Masalle. Aloitamme Cuntdownin sijalta 15 ja muutaman päivän kuluttua siirrymme sija sijalta kohti kärkeä. Pahoittelen ruotsin ja englannin kielissä mahdollisesti esiintyviä virheitä.

15. "I told you! It isn't a child but some kind of a very skinny faggot..."

Ruokaileva Masa on helppo uhri. Ohikulkeneet britit saivat ratkaisun kiistalleen. Jompi kumpi oli nyt tuopin velkaa.

14. "Tossa toi kalanruoto menee"

Suomalaiset ovat aliedustettuina listallamme. Onko meillä siis vielä parannettavaa läpänheiton jalossa taidossa? Kaksi pikkutyttöä olivat keksineet jotain omaperäistä ja ansaitsevat ehdottomasti joutsenmerkin dissauksellaan.

13. "Oh My God! That little boy had a face of a 30-year-old man!"

Hauskaksi tämän huudahduksen tekee aika ja paikka. Nuori ja ilmiselvästi krapulainen brittinainen lähti poikaystävänsä kanssa etsimään aamukahvia selvittääkseen päätään. Tytön pelästynyt ilme ennakoi että seuraavana yönä ei enää vedettykään nenään. Masa AA-kerhon apurina.

12. "It's so sad. His father doesn't care at all."

Tyypillinen syyllistävä kommentti vanhemmalta brittimieheltä.
Heiluttelin tikkujalkojani täydessä bussissa ja meinasin kaatua
kun tuli tarpeeksi iso mutka. Ei tarpeeksi painava matkustamaan.

11. "The boy is now laughing at the funny firecracker."

Masa istahti hämärään ulkoilma cocktailbaariin ja tilasi juotavaa. Kauempana istuneet katsoivat kauhuissaan hämärässä näkyvää pientä hahmoa tilaamassa värikästä cocktailia. Masaa tilanne alkoi naurattamaan. Brittimiehet luulivat pikkumasan hihittelevän kivalle sähikäiselle jonka tarjoilija sytytti kannettuaan juoman pöytään.

Listalle olisi voinut myös päätyä tavanomainen jopa rasismia hipova pohjoismaalaisten ja brittien ylemmyydentuntoinen heitto etelän "karvakäsiä" kohtaan: "In these places they serve to anyone." Kunhan rahaa saavat.