Postiamasalta

Näytetään bloggaukset elokuulta 2007.

Masan värityskirja 1.0.5.7

Masa pahoittelee pientä taukoa blogittamisessa. Sinileväisessä vedessä pyöriminen on vienyt teiltä rakkaat ystäväni jo monta blogia. Se ei ole vielä toistaiseksi vienyt teiltä Masaa vaikka olen yrittänyt korvata raikkaalla vihreällä merivedellä inhottavasti lihottavan harmaan lonkeron ja keinotekoisista aromeista väsätyn kellertävän siiderin.

Masa on tänä kesänä valinnut vaaleanpunaisen värin. Parin edellisen kesän sateenkaaren värinen nappi repussa oli yhtä tyhjän kanssa kun edes sokea mummo ei sitä huomannut. Niinpä ostin jo hyvissä ajoin vaaleanpunaisen rantarepun, joka ei taatusti ole jättänyt ketään kylmäksi. Joskus palatessani kotiin autotien laitaa saan aikaan melkein liikennekaaoksen. Aika monta kertaa Masalta on kysytty "Ootko hintti?", kerran "ootko varas?" ja ainakin kerran "ootko noita?". Vähintään kymmenen kertaa olen pannut merkille ihmisten kiistelevän onko hatun alle pakeneva pieni ihonvärinen luukasa mies vai nainen. Vai ehkä tyttö tai poika. Hauskin kommentti oli erään espoolaisen hienon beigen mummelin "Tossa se nyt on. Eiks oo kauhee?" Jos olisin jaksanut ja vaivautunut niin olisin kaivanut ihonvärisen pikkurillini ja näyttänyt sitä ja huutanut paikallisen sekakäyttäjän lanseeraman sloganin "I'm the man"! Jos sattumalta olen laittanut päälle myös purppuran punaisen t-paidan niin saatan kuulla "onks toi?" ja siihen kuuluvan vastauksen "ei voi olla" noin 512 kertaa.

Miksi sitten Masa tekee itsestään pellen? Ehkäpä siksi että kukaan ei jaksa elää koko elämäänsä täysin huomaamattomana. Harmaan tavallisen keskinkertaisen luuserin elämänkaari ei ole kovin hohdokas. Kukapa sellaista tyyppiä koskaan ikinä huomaisi jos tulisi kadulla vastaan? Ainakin nyt kesällä Masa ainakin saa aikaan reaktion. Olemalla kävelevä sateenkaarilippu suurin osa ihmisistä joutuu ottamaan kantaa. Muistan kun eräs parhaista ystävistäni kysyi kerran "Miksiköhän vasta vanhenevat miehet uskaltavat ryhtyä irstailemaan julkisesti?" tarkottaen esim. nudistirantojen ryppyisiä rantaleijonia. Mutta eikö asia ole ilmiselvä kun sitä tarkemmin ajattelee? Me viikatemiehen kanssa hengailevat joudumme kertomaan muille että olemme vielä olemassa ja olemme tarjolla. Meillä voisi olla jossain iso vaaleanpunainen lakana: "Tiedän ettet ehkä halua meitä mutta jos et parempaa löydä niin me ainakin olemme tarjolla toisin kuin muut jotka eivät pidä itsestään meteliä mutta joita sinä et ihan juuri nyt voi saada". Kuten huomaatte Masa rakastaa lyhyitä ja ytimekkäitä viestejä. Ja ehkä muutaman vuoden kuluttua keltainen ovikellosi soi ja sieltä tulee punaisella rollaattorillaan sisään ihonvärinen mies jonka luulit nähneesi Mannerheimin hautajaisissa mutta joka on ihmeen kaupalla vieläkin elossa.

Näin tossa vähän aikaa sitten mummelin joka oli ihan violetti. Tukka oli violetti ja kaikki vaatteet oli myös. Olin hyvin lähellä mennä hänen luokseen ja alkaa kehuskelemaan että onpa kiva että joku haluaa laajentaa ja räjäyttää tajuntaa ihan halvoin kotikonstein. Naisten suhde väreihin on muutenkin luonnollisempi. Mieshän on aina hikinen ja musta. Testostreoni yrittää jokaisesta ihon reiästä ylös kohti naarashirven kiimaista tuoksua. Myöskin harmaa kiihottaa Gilletten partavaahdosta ja Datsunin nahkaistuimista pursuavaa entsyymiä. Musta ja harmaa ovat hiljaisen tasapainoisia. Vaaleanpunainen on iloinen mutta saa voimakkaita ja nopeita ahdistus- ja sekoilukohtauksia. Mustalla on pitkät karvat. Vaaleanpunainen repii jokaisen karvan irti jonka löytää. Musta karva on pirun keksintö. Eli piru on siinä tapauksessa mies. Kuulitte tämänkin hienon teorian ensimmäisenä Masalta.

Kotikaupunkini Espoo on beige. Beige haluaa olla tarpeeksi mutta ei liikaa. Masa on käyttänyt beigeä paljonkin aina silloin kun ei jaksa olla sosiaalinen. Beige ottaa sinut huomioon jos sinä jätät rauhaan. Pastellisävyiset ihmiset ovat niitä joiden nimen näet postilaatikosta ohikulkiessasi ja joilla on aina se eräs nimi. Tiedäthän, ne? Heinä ....niitty.....laakso. Ne asuvat yleensä rivitalojen keskimmäisissä asunnoissa ja kiinni vedettyjen verhojen takaa kuultaa himmeä lukuvalo. Paitsi nyt kesällä kun ne ovat purjehtimassa. Pastellinsävyiset miehet voivat olla empaattisia, mutta naaraspuolinen Mrs. Pastell on suorastaan hengenvaarallinen. Nainen joka ei halua korostaa itseään saattaa uhrata koko turhautuneen elämänsä juuri sinun kaltaisten ihmistesi jatkuvaan kyyläämiseen ja juorujen levittämiseen. Räikeän punainen, keltainen tai ruohonvihreä nainen taas ei ehdi kiusata ympärillä olevia vaan käyttää senkin ajan hyödyllisempään eli joko mustien/harmaiden miesten, kirkasväristen naisten tai ihonväristen poikien ja/tai tyttöjen iskemiseen.