Postiamasalta

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2009.

Rakkaita ystäviä ja paljon tavaraa

Hei. Masa on ollut hiljaa parisen kuukautta ja nyt on aika palata aina yhtä energisenä ja iloisena kirjoittamisen pariin.

Kuin uuden aikakauden merkiksi äitini oli poiminut ystävättärensä muuttokuormasta muutaman kirjan joiden ajatteli Masaa kiinnostavan. Ensimmäinen kirjoista "Astrologian käsikirja" yrittää paneutua yksityiskohtaisesti tähtikartan laadintaan ja sen tulkintaan. Oma astrologian innostukseni lopahti vuosia sitten kun silloin vielä jokainen aksendentti ja dekadentti piti laskea käsin. Nyt ne saa hiiren klikkauksella netistä. Niinkuin kaiken muunkin.

Härän tunnussanat "Minä omistan paljon tavaraa". Olen todella konservatiivinen ja saatan lihoa nopeasti yllättävän paljon. Pidän varsin paljon sinisestä. Avainsanat vakaa, säännöllinen voima. Olen omakohtainen ja itsekeskeinen. Niinpä.

Jos sattumalta et tunnistaisi itseäsi oman merkkisi pääpiirteistä, selityksiä voi olla useita. Tähtikartassasi voi olla vastakkaisia voimia, kuten itselläni nouseva skorpioni. Kosmisia voimia vastaan voi myös yrittää taistella, tosin huonolla menestyksellä. Mitään ikinä ei ole pakko hyväksyä. Astrologisen tulkinnan mukaan olisin ainoastaan onnellisin sohvalla istuen ostamieni tavaroiden keskellä. Tai ehkä sairaalan synnytysosastolla kauan sitten on saattanut muutama vauva vaihtua.

Astrologian mukaan syntymähetkellä vaikuttanut kosminen energia vaikuttaa ratkaisevasti elämänkulkuun. Äitini ystävätär laittoi myös mukaan pari Johanna Bromanin kirjaa, jotka tarjoavat erilaisen näkemyksen. Bromanin mielestä kaikki maailmassa tapahtuvat asiat ovat osa Jumalan ihanaa, rakastavaa ja upeaa suunnitelmaa. Jos ja kun ongelmia ilmenee niin aktiivisesti vaikuttamaan pyrkivä henkimaailma yrittää auttaa maan päällä tallaavia ihmisiä eri tavoin.

Joskus kauan sitten ennen kiinteitä nettiyhteyksiä kulutin aikaani kuuntelemalla Johannan radiolähetyksiä, joissa tämä vastaili hätääntyneiden ihmisten puheluihin vakuuttelemalla kerta toisensa jälkeen että henkimaailma kyllä auttaa jos niin on tarkoitettu. Menin jopa niin pitkälle että kirjoitin kerran Johannalle ahdistuneena erään vakavasti sairaan sukulaiseni kohtalosta. Vastaus oli vaisu ikäänkuin Broman olisi "nähnyt" että jatko ei näytä hyvältä. Vähän myöhemmin nainen kuoli ja lapset jäivät ilman äitiä. Kerroin Johannalle jotain myös omista vaikeuksistani. Broman ehdotti että tulisin käymään. Valitettavasti en ikinä uskaltanut tarttua kutsuun. Johanna halusi radiossa kertoa minulle että elämäni loppupuoli tulisi olemaan helpompi kun ympärillä on "öhöm....rakkaita ystäviä". Ilmeisesti Johanna vaistosi että isotissinen Marja-Liisa ei tule kyseeseen. Tai sitten hän todella tarkoitti rakkaita ystäviä, jolloin olisinkin jo nyt elämäni loppumetreillä. Moi jos ei enää tavata.

Ajatukseni Johanna Bromanista ovat hieman hämmentyneitä. Luulen oikeasti että hän on uskossaan aito ja haluaa auttaa ihmisiä. En itse asiassa tiedä mitä hänelle kuuluu nykyään. Nuo kirjathan ovat jo noin kymmenen vuoden takaa. Bromanin mukaan kuollut ihminen siirtyy suoraan henkimaailmaan, joka on hyvin työteliäs, vaikuttamaan pyrkivä, vaatii täydellistä sopeutumista ja mukautumista sekä pyrkii jokaisen hengen kasvamiseen. Kuulostaa omissa korvissani melkein kuin työvoimatoimiston "Takaisin Elämään 2009 osa 77" työnhakukurssilta ilman käsiä ja jalkoja.

Broman sivuaa kirjassaan myös lapsen kuolemaa, missä Johanna näkee vanhempien ja sisarusten surun taustalla silti Jumalan aivan ihanan, reilun ja upean suunnitelman. "Lapsen kasvaminen henkimaailmassa on äärettömän suuri kunnia, koska lapsella on silloin erityisasema. Häntä halutaan kasvattaa ja kouluttaa alusta alkaen määrättyä tehtävää varten. On tärkeää että vanhemmat hyväksyvät tämän."

Tuntuu varmaan tosi mielettömän hienolta joutua kiskotuksi yläilmoihin heti kun on päässyt elämänsä alkuun. "Vautsi. Kävipä tuuri että satuin delaamaan. Nyt oon osa aivan sairaan upeeta suunitelmaa." Broman selittää eteenpäin: "Henkimaailmassa lapset kasvavat tiettyyn aikuisikään ja tavallaan jäävät siihen. Jos alhaalla on siskoja, veljiä ja vanhemmat, odotetaan että hekin siirtyvät henkimaailmaan ennen kuin nuoreksi varttunut lapsi jatkaa kasvamistaan. Myös sillä on merkitystä minkä ikäisenä lasta tarvitaan henkimaailmassa."

Totanoin. Mitäpä tohon sanoisi. Ei tällainen sosiaalitapaus ymmärrä hienoja, upeita ja varsinkaan noin rakastavia suunnitelmia. En tosin ole varma haluanko edes yrittää. Onko kukaan kysynyt Jamdullahilta haluaako tämä kuolla maanjäristyksessä vain siksi että naapurikylän ympärileikattu tyttö välttyy menemästä naimisiin hänen kanssaan löytäen itselleen paremman miehen jonka kanssa syntynyt lapsi aikanaan nousee johtamaan kansakuntaa. Tai olisiko Mikko-Einari halunnut itselleen kuppaa ainoastaan siksi että ymmärtäisi elämäntapansa haittapuolet ja kirjoittaisi siitä bestsellerin "Horon muistelmat" valistaen seuraavia sukupolvia. Tosi lämminhenkistä ja ihmisläheistä tuo pienten ihmisten käyttäminen suurten suunnitelmien pelinappuloina. Oli tarkoitus kuinka hyvä tahansa. Olisihan se aivan älyttömän itsekästä ja kehittymätöntä haluta elää vain omaa ainutkertaista elämäänsä kokien asioita ja tapahtumia ilman että joutuisi uhrautumaan perheen, suvun, kylän tai kansakunnan hyvinvoinnin takia. Mutta turha protestini häviää kosmiseen avaruuteen. Sekin on yksi pieni osa aivan upeaa ja monimutkaista suunnitelmaa.

Tällä hetkellä Pluto varmaankin siirtyy huoneesta 7 ikävään huoneeseen numero 6. Kohta taas alkaa rytisemään. Silloin Niilo saattaa menettää kätensä jotta Tiina-Kyllikki saa perinnönjakonsa selvitettyä kälynsä veljen kanssa tai ehkä Mauno laitetaan jäämään auton alle jotta lopultakin Kinnarinniemen vaaralliseen risteykseen saadaan liikennevalot.