Postiamasalta

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2009.

Hyysäämisen loppu

Olen miettinyt viime aikoina ovatko verkkolehtien uutisotsikoita kommentoivat ihmiset jotenkin oma ihmisryhmänsä vai edustavatko nämä valistuneet ja yleisestä moraalista kiinnostuneet yksilöt enemmänkin suomen kansan syvimpien rivien ajatuksia? En ole ihan varma haluanko kuulla vastausta.

Kerttu-Kaarina herää virkeänä aamukuudelta kellon soittoon. Kahvinkeiton jälkeen voi vielä ihan nopeasti käväistä netissä lukemassa viimeisimmät uutiset. Alaikäiseltä on löytynyt 35,000 kaljapulloa perjantaiyönä kirkonkylän puistosta. Asialle täytyisi nyt tehdä jotain. Kuria ja järjestystä olisi nopeasti lisättävä. Mutta samaan aikaan työttömyys jatkaa kasvuaan. Niinpä Kerttu-Kaarina alkaa purkautua kahvimuki vierellään:

Ei herätä kummastusta 22.10.2009 06:12

"Niin ne työpaikat katoaa tavallisilta suomalaisilta ja rahat menee herrojen taskuun! Tänne vaan tuodaan ulkomailta sosiaalipummeja verorahoilla hyysättäväksi!!! Ministerit ne vaan rikastuu ja rahat kahmii omiin taskuihinsa kun tavallinen köyhä kansa kärsii!! Pummit ulos ja työtä kansalle!!!"

Myöhemmin päivällä Unto lapioi apaattisena kylätiensä kuraa jotta loka-auto pääsee tönkyrän mutkasta ylös ilman vetoapua. Pakkanen on raiskannut ainoan pihapensaan joka vielä on jäljellä edellisen talven tulipalopakkasten jäljiltä. Kun tielle joku päivä saataisiin valot. Mutta eihän Helsingin herrat mitään tänne korpeen anna. Kohta Unto menee sisälle lämmittelemään. Samalla voisi vaikka vilkaista netistä uutisotsikoita. Unto huomaa ulkolaisen tutkijan huomanneen että suomessa juodaan paljon, ollaan masentuneita ja sulkeutuneita. Sellainen mustamaalaaminen Untoa harmittaa. Ehkä jossain Lapissa on ikävänpuoleista mutta ei nyt Tönkeröisen niemellä ainakaan eletä noin. Kylätanhutkin on joka tiistai.

Painukoot tutkija takaisin 22.10.2009 13:08

"Tervemenoa vaan sinne mistä on ikinä tullutkin. Meillä täällä ei ton sortin tutkijoita tänne tarvita irvailemaan. Maassa maan tavalla sanottiin ennenkin. Jos ei seura kelpaa niin ulos saunasta vaan. Silti ollaan tultu tänne meidän verorahoja kuluttamaan ja tutkimusrahoja kärkkymään. Ensimmäiseen koneeseen vaan ja näkemiin."

Muutaman tunnin kuluttua Espoon Suvelassa Jore avaa uuden kossupullon. Apaattinen mies tuijottaa ulos parvekkeeltaan. Alhaalla tiellä kulkee tummaihoista nuorisoa. Niistäkään ei ole mitään muuta kuin harmia. Toista se oli vuonna 1978 Kekäleen tanssilavalla. Voi niitä aikoja. Nyt on suurella työllä hankittu itsenäisyys myyty kaiken maailman mutakuonoille. Jore selaa muutaman viinaryypyn jälkeen HS:n uusimpia uutisia. Vantaalla on joku raiskannut nuoren naisen. Jorella on tarjota syyllisestä varma vinkki.

Mamut kuriin 22.10.2009 16:40

"Lopetetaan tää mamujen hyysääminen! Taas nähdään mihin tällainen venkoilu johtaa kun mamu ja muslimi tyhjäntoimittajat notkuu kadun kulmissa etsien raiskattavaa kun työnteko ei kiinnosta. Ja kun huntua ei käytetä niin jokainen lutka on heti vapaata riistaa ja raiskattavissa. Sitä saa mitä tilaa."

Valitettavasti vaan kaikki verkkolehtien kanta-asiakkaat eivät ole maaseudun ja pikkukaupunkien perussuomalaisia tai pääkaupunkiseudun spurgulähiöiden katkeria juoppoja. Mukana on myös hyvin toimeentulevia yhteiskunnan tukipylväitä kuten huolestunut ja kantaaottava kotiäiti Minna-Helena. Erityisesti naista stressaavat seksuaalirikollisten alle kymmenen vuoden vankeusrangaistukset. Minna-Helena on bookmarkannut kymmeniä kastraatiota ja kuolemanrangaistusta puoltavia uusia tutkimustuloksia. Mutta se ei vielä riitä. Minna-Helena kirjoittaa taas kun Utahissa suunnitellaan seksuaalirikollisten pakkokuohitsemista suorassa tosi-tv lähetyksessä. Se olisi BB-talon tapainen friikkitalo ja kansa voisi kännyköillään äänestää kyseisellä viikolla lynkattavan raiskaajan.

Missä uhrin oikeudet 22.10.2009 18:55

"Ei kiinnosta yhtään näiden ihmishirviöiden oikeudet. Missä uhrin oikeudet joka vammautuu pysyvästi loppuelämäkseen? Joku roti tähän yhteiskuuntaan. Raiskaajat ja puskajussit pakkohoitoon ja loppu tälle pedofiilien hyysäämiselle! Meillä suomessa poliisi voi raiskata lapsia eikä joudu edes sakkoja maksamaan. Amerikassa sentään toisen elämän tuhonneet joutuvat vastuuseen teostaan. Nyt loppui ihmishirviöiden hyysääminen!!!"

Niin. Meillä on kaikilla on oikeus huutaa kilpaa. Yksi meillä näyttäisi kuitenkin olevan yhteistä. Sana hyysääminen joka toistuu kommentista toiseen. Onkohan olemassa suurempikin salaliitto mistä Masa ei ole tietoinen tai sitten liika hyysääminen on entisestäänkin sekoittanut tätinne horjuvaa päätä. Joka tapauksessa sen mitä sitten ikinä tapahtuukin on loputtava!


Vastuu 2015

Ennen pitkää sen kaiken oli loputtava. Ihmiskunnan rappio ei voinut enää jatkua yhtään kauempaa. Ihmiset alkoivat koko ajan näkyvämmin vaatia kovempia rangaistuksia ja tiukempaa kuria. Poliitikkojen uskottavuus kansan silmissä laski nopeasti ja erilaiset ääriliikkeet lisäsivät samalla kannatustaan. Tilanteen korjaamiseksi valtiovalta "joutui" kiristämään otettaan yhteiskunnasta antaen tiukempia moraalisia arvoja kaipaavalle kansalle juuri sitä mitä tämä halusi. Muualla kehitys oli samansuuntainen. Uusia eurooppalaisia turvallisuuslakeja alettiin markkinoida projektinimellä "Vastuu 2015". Meillä jokaisella oli nyt vastuu itsestämme ja myös siitä että naapurimme ymmärsi oman vastuunsa.

Muutosten jälkeen myös Masa motivoitui hankkimaan lisäkoulutusta. Nyt upouusilla konsultinpapereilla Masa pystyi avaamaan oman hyvinvointiterapiaan keskittyneen vastaanoton EU:n työllistämistuella. Osa ihmisistä jostain syystä koki oman elämänsä hieman rajoittuneen uusien lakien myötä, jolloin asioiden pohdintaan tarvittiin aikaisempaa enemmän ulkopuolista apua ja oli palkattava uutta työvoimaa. Aiemmin anarkistinen Masa muuttui nopeasti yhteiskunnan tukipilariksi kun kritisoimani järjetelmä muuttui tasapuolisemmaksi. Vastuu oli nyt lopultakin jakautunut tasaisesti jokaiselle kun aiemmin se oli vain osalla ihmisistä. Eläköön Vastuu 2015!

Masa tarkkaili pehmeällä sohvalla istuvaa ahdistuneen oloista Heikkiä mustien esasaarismaisten lasiensa takaa pyöräyttäen muutaman kerran pyörivällä nahkatuolillaan toinen jalka sirosti toisen päälle nostettuna. Kaverilla oli selvästi jonkinlaisia ongelmia. Pehmeällä ja empaattisen kuuloisella äänellä avasin jälleen uuden keskustelun kysymällä miltä hänestä oikein tuntui. Muistutin että uusien lakien myötä keskustelumme oli määrätty nauhoitettavaksi.

Heikin ongelma oli melko tavallinen. Avoliitossa tyttöystävänsä kanssa elävä Heikki ei vielä ollut sisäistänyt vastuun merkitystä ihmissuhteissa. Vastuu 2015 ei ole pelkkää valvontaa vaan myös toisen ihmisen huomioonottamista ja asioiden pohdiskelua. Heikin tapauksessa pariskunnan toiveet ja tarpeet eivät käyneet oikein yksiin. Uusien lakien myötä yleinen vastuu määriteltiin koskemaan myös kaikkea seksuaalista toimintaa. Tavoitteena oli täydellinen nollatoleranssi kaikkea ihmissuhteissa tapahtuvaa alistamista ja hyväksikäyttöä kohtaan. Tammikuun alusta 2015 alkaen jokainen virallistettu seksuaalinen suhde edellyttää ihmissuhdekurssin läpikäymistä ja hakemuksen käsittelyä. Lopulta jos esteitä ei ole niin pariskunta saattaa saada tilapäisen intiimiluvan jo alle vuodessa. Usein kuitenkin tarvitaan lisäkurssitusta. Laittomasta seksistä saa vähintään tuntuvan sakkorangaistuksen, yleensä jopa ehdonalaista ja näin ollen rikosrekisterin. Jos seksiin liittyy toisen osapuolen houkuttelua tai suostuttelua, teko käsitellään aina hyväksikäyttönä. Silloin rangaistus tulee heti ehdottomana. Uusi tehokas operaattorien tarjoama palomuuri, palkkioilla motivoiva Vastuupuhelin ja nopeat valtuudet kotietsintöihin tuntuivat tehoavan.

Masa tunsi inhimillistä sympatiaa himojensa kanssa painiskelevaa Heikkiä kohtaan. Silti vastuu tarkoitti vastuuta myös Heikille. Masa sytytti uuden tuoksukynttilän ja kääntyi ystävällisesti kohti apaattisen näköistä Heikkiä. "Luulet siis että sun avovaimos on myös valmis seksisuhteeseen?" "Miten hän sen asian on sulle tuonut ilmi?" Heikki sai ulos ainoastaan katkonaisia lauseita yrittäen selittää että heillä on ollut jonkinlaista läheisyyttä jo pitkään. Masan huolestunut katse terävöityi nopeasti. "Onko siihen sisältynyt ehkä jonkinlaista hyväilyä tai koskettelua vaikka vaatteet olisikin olleet päällä? Tai sen yritystä?" Heikki ei pystynyt katsomaan silmiin vaan naulasi katseensa seinään. "Eiii ole ollenkaan". Masa pystyi puolentoista kuukauden kokemuksellaan vaistoamaan että asiakas ei puhunut totta. "Sä siis ihan muuten vaan olet varma että Jaana toivoo seksiä eikä vaikka kaipaa sulta ihan tukea ja arkipäivän asioiden jakamista yhdessä?" Heikki ei vastannut mitään vaan tuijotti alaspäin. Masa avasi lipastonsa ylälaatikon ottaen esille Väestöliiton uuden esitteen "Rakkauden neljännet kasvot". Siitä voi sitten yhdessä joku ilta ajatuksella käydä läpi sitä problematiikkaa kun ne asiat tuntuu aika paljon askarruttavan. Hyvää jatkoa vaan ja mehän tavataan taas ensi kuun puolella.

Seuraavat asiakkaat Kimmo ja Jouni hakevat yhteistä intiimilupaa. Heitäkin tuntuu kovasti samanlaiset asiat mietityttävän joten kaivan heille RFSU:n lehtisen "Matkalla yhteiseen onneen". Valitettavasti vaan odottavan aika on tällä kertaa ollut aika pitkä. Miehet odottelevat valituslupaa lautakunnan päätökseen ja postia ei ole vieläkään kuulunut. Himot kuulemma alkavat taas jylläämään. On aika puhua ärsykkeistä ja niiden hallinnasta. Korjaan älykkölasejani ja liitän sormeni yhteen. "Meillä kaikilla on kaikenlaisia fantasioita ja haluja. Ne on aivan upeita juttuja. Ihan yhtä upeeta on että ne on ja pysyy fantasioina eikä niitä kaikkia tartte ikinä toteuttaa." Jounin ilme synkistyy hetkessä. Päätän rohkaista miestä. "Musta tuntuu Jouni että sä koet nää uudet säädökset jotenkin epäoikeudenmukaisina. Mä en itse ajattele että ihmisten elämää olis haluttu tarkoituksella hankaloittaa vaan varmistetaan et ketään ei satutettais. Moni luulee olevansa valmis asioihin joihin ei todellisuudessa vielä ole."

Varsinkin jotkut heteromiehet tuntuivat suhtautuvan vihamielisesti uusiin lakeihin. Valitettavasti vaan juuri heteromiehet ovat olleet vastuussa suurimmasta osasta seksuaalirikoksia kautta historian. Niin sairailta kuin heteroiden fantasiat meistä muista saattavatkin nyt tuntua, täytyy myös heidän oikeutensa ottaa huomioon. Ja kuten asiakkaalleni Heikillekin aiemmin totesin niin nyt on olemassa aivan hurjan kiinnostavia uusia vaihtoehtoja kuten koko ajan kehittyvä lääketiede. Enää ei tarvitse elää omien himojensa vietävänä vaan apu löytyy pilleripurkista. Venäjällä seksuaalirikollisten hoidossa näin on saatu aika upeita tuloksia ja esimerkiksi juuri Heikin tapauksessa lääkitystä kannattaisi ihan varmasti kokeilla. Ihmisillä vaan tahtoo olla ennakkoluuloja modernia lääketiedettä kohtaan, jolloin tietysti myös mielikuvaharjoittelulla voi saada jo hyviä tuloksia. Jokainen meistä voi valita mihin seksuaalienergiansa kanavoi. Sen vietävänä ei tarvitse todellakaan enää olla. On silti ihan mahtavaa että meillä kaikilla on sisällämme erilaisia voimavaroja ja mahdollisuuksia.

Hankalin tehtävä työssäni on lopullisen arvion laatiminen. Miten varmuudella pystyn ratkaisemaan lisäänkö oman suositukseni lautakunnalle meneviin hakemuksiin intiimiluvan saamiseksi. Onko Jarin ja Timon haave läheisyydestä aitoa vai luulevatko he vain välittävänsä toisistaan? Onko Eevan toive uudesta astianpesukoneesta manipuloinnin yritys? Lyödessäni leimoja papereihin kiroilen luonnon kehittämää monimutkaista mielihyväjärjestelmää. Miksi seksin kautta koettu mielihyvä on tehty niin suureksi ja samanaikaisesti ihminen psyykkisesti niin heikoksi että menee sekaisin heti kun harrastaa sitä spontaanisti ilman vuosikausien filosofointia? Ehkä seksi on ainoastaan samanlainen päihde kuin alkoholi tai tupakka. Ja ehkä Vastuu 2015 on lähempänä kuin luulemmekaan.