Postiamasalta

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2008.

Ainakin melkein

Masa on havahtunut huomaamaan yhden uuden koko ajan yleistyvän tavan elää. En puhu nyt mistään vaihtoehtoisista ihmisistä, koska naiivit ja uhmakkaat eri asioista kieltäytymiset ovat jo pikku hiljaa mennyttä maailmaa. Nykyään vaihtoehtoisuuden tilalle on tulossa melkein-henkisyys. Monen mielestä ei kannata haaskata kallista aikaa hakkaamalla päätään seinään jos ei saa sitä mitä haluaa vaan kannattaa heti valita vaihtoehto B.

Olet varmaan useinkin yrittänyt surffata tutkimaan jotain mutta et ole millään löytänyt oikeata osoitetta. Eipä hätää. Yhden kirjaimen virhe www-osoitteessa siirtää sinut sivulle, jossa on harmaalla pohjalla valtava määrä erilaisia hakemistoja, joista jokaisesta pääsee uudelle sivulle. Niiltä voi kaikilta ostaa jotain kivaa. Ajattele!

Melkein-henkisyys sopii melkein kaikille. Eniten siitä saattavat hyötyä köyhät, joilla ei ole varaa paikata huonoa itsetuntoaan laadukkailla ostoksilla. Halpahalleista voi hyvinkin löytää kamaa, joka kaukaa katsottuna näyttää melkein kalliilta. Ja kun meillä Suomessa varsinkin on aina sateista ja hämärää niin ihan jokainen ei eroa koskaan huomaa. Tärkeintä on että haluat pukeutua niin että sinun tulkitaan ymmärtävän mitä haluaisit pitää päälläsi jos olisi rahaa. Masan kokoluokassa tärkeintä tosin on löytää vaatteet jotka vyöllä kiristämällä melkein pysyvät päällä.

Ruokaostoksia tehdessä kannattaa katse suunnata Euroshopper-osastoon. Jos haluaa ainoastaan tulla ravituksi ja saada tarpeeksi energiaa, Euroshopper on loistava valinta. Sitten joskus kun tilillä on enemmän rahaa niin voi alkaa miettimään miltä mikäkin elintarvike maistuu. Jos haluaa näyttää hyvältä niin taskussahan voi aina pitää ylimääräistä Stockmannin muovipussia (joka tosin ei saa olla ryppyinen), johon voi pakata Euroshopperinsa herättämättä turhaa huomiota.

Varakkaampien ihmisten melkein-henkisyys näkyy vähän eri tavalla. Olet ehkä aina unelmoinut siitä että voisit kadota Suomesta pitkäksi aikaa ja tutustua uusiin mielenkiintoisiin kulttuureihin ja ihmisiin. Köyhällä siihen ei ole rahaa, rikkaalla taas ei ole aikaa. Lopulta kumpikin ostaa eri syistä risteilyn Tallinnaan.

Ihmissuhteiden puolella melkein-ajattelu on hyvin yleistä varsinkin huonolla itsetunnolla. Miksi hankkia turhaan itselleen pahaa mieltä tulemalla torjutuksi hakemalla tuttavuutta sen kanssa josta oikeasti tykkäisi. Eihän se voisi kuitenkaan huolia sinua. Sen sijaan kannattaisi miettiä olisiko tarjolla joku tyyppi joka ei varsinaisesti ole kovin viehättävä eikä edes niin mukavakaan. Mutta se ainakin olisi tyrkyllä ja siihen mahikset saattaisivat vielä riittää. Ja kun sitä katsoo kaukaa ja hämärässä niin ei se nyt niin paha edes ole. Onnea matkaan!

Onnistuneeseen melkein-elämään vaaditaan silti paljon itsekuria. Jos näet jotain kaunista niin mieti oletko valmis maksamaan siitä niin paljon. Vai voisiko jossain toisessa kaupassa saada melkein yhtä nätin puolta halvemmalla? Kun näet kadulla kauniin pojan ja riisut häntä mielessäsi, mieti ensin mitä hän sanoisi nähdessään sinut alastomana. Ehkä sittenkin se selkäkarvojaan kampaileva naapurisi olisi realistisempi haave? Ja oikeasti kannattaako nykyään nähdä edes vaivaa liikkua ulkona kun tavarat voi ostaa netistä. Välttämättä koko ei ole aina oikea eikä viagrana myydyt pillerit ole kuin aspiriinia, mutta vahinkojahan sattuu. Kun kaikkea ei voi aina saada.