Postiamasalta

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2011.

Helsinki Pride ohjelmanmuutoksia pe 1.7

Juuri saamani tiedon mukaan loppuviikon Pride-ohjelmaan olisi tehty perjantain kohdalle viime hetken muutoksia.

Monet aiemmin suunnitellut tapahtumat olisivat korvautuneet kokonaan toisilla. Suositeltavaa on kuitenkin tarkistaa aikataulumuutokset muutamaa tuntia ennen tapahtumien alkua. Päivitetty lista näyttäisi nyt seuraavalta:

Perjantai 1.7

Homotaidetta Sanomatalossa

Sateenkaarihenkinen katsaus moderniin suomalaiseen homokuvataiteeseen. Teosten aihepiiri on vaihteleva ja vapaa. Myös amatöörit ovat päässeet mukaan. Ainoa vaatimus on se että taiteilija on homo. Tervetuloa!

Sanomatalo, koko loppuviikon ajan

Shaving-henkinen kalliopicnic kaikenkarvaisille miehille

Tilaisuus päästä ikävistä karvoistasi eroon yhteisen pikkupurtavan ja suuhunpantavan merkeissä. Tapaamiseen tervetulleita ovat kaikki wannabe ex-karvaturrit ja syystä tai toisesta karvattomat katselijat jotka haluavat nauttia luonnon antimista.

Mäntymäki, kello 23-02

Villapatsaan paljastaminen

Sateenkaarimummut Ry:n pitkäaikainen isoäiti Irma Väätäinen on kutonut viisimetrisen ihmisten väliselle solidaarisuudelle omistetun villapatsaan nimeltään "Ystävyys 2011". Teos paljastetaan Länsisatamassa kello 15

Länsisatama, kello 15

Laktoosimiitti

Kokkaillaan yhdessä ruokaa maitovegepiknikillä. Mukaan mahtuu 15 ilmoittautunutta. Lähetä sähköpostia tapahtuman vetäjille ja perustele miksi juuri Sinun täytyisi olla mukana. Lähetä myös itsestäsi tuore valokuva.

n.19 => siirrymme Laakson puistoon piknikille nauttimaan hyvästä seurasta ja illan edetessä siirrymme sisätiloihin. Ilmottautumiset välittömästi Nicolle tai Mikkikselle (nicotaimikkis@google.com)

Askartelutyöpaja

Ilmapallotaiteilija Willy D. opettaa ohikulkijoita vääntelemään sateenkaaren värisistä ilmapalloista iloisia Pride-henkisiä kikkeleitä. Kaikkein parhaiten onnistuneet pääsevät myöhemmin kesällä taiteilijan omaan yksityiseen performanssiin.

Rautatientori, kello 09-22

Opintopiiri: LHBTIQWRC - Mitä kirjainten taakse kätkeytyy ja mitä sinne ei haluta kätkeytyvän? Opetamme osallistujia käyttämään virallisesti tunnustetuista ja hyväksytyistä suuntautumisista polittisesti korrekteja termejä ja muistamme olla mainitsematta niitä joita emme ajattele yhtä lämpimästi. Paikalla Setan neljännen toimikunnan kolmas varapuheenjohtaja Auli Rasikainen ja projektivastaava Gunnar Wisenius.

Kallion Kirjasto, kello 18-19

Gay Club Goes Eurovision

Euroviisuhenkinen spektaakkeli jossa kunniavieraina Hollannin television euroviisulähetystä vuonna 1976 selostanut Gert Nijsterols ja Norjan karsinnoissa vuonna 1988 neljänneksi sijoittunut duo The Larsens. Euroviisukokoelmia soittimeen työntelee DJ Ekku ja viisutoiveita otetaan vastaan (jos ne löytyy kokoelmilta)!

Kaikki Helsingin gay-klubit torstaisin ja perjantaisin ympäri vuoden, kello 22-04, narikka 5€

Gay Club Goes Drag

Draghenkinen spektaakkeli jossa kunniavieraina uhkea etelänmatkoilta tuttu Carmela ja Miss Drag Macedonia 2008 kilpailun voittanut Ivana. Lavashowta tähdittää tänäkin vuonna kaikkien suursuosikki hassunhauska viiksekäs Pirkko-täti. Luvassa useita tunteja kestävä sketsiputki kuukautiskivuista ja terveyssiteistä.

Kaikki Helsingin gay-klubit joka toinen viikonloppu ympäri vuoden, kello 22-04, narikka 5€


Miss DVD

Olipa kerran Masa joka yritti päästä yleiseen vessaan. Lähtiessäni kohti portaita eteeni pomppasi vanha mies joka nosti sormensa osoittamaan vieressä olevaa merkkiä jonka kuvassa sätki kaksilahkeinen hahmo. Levittelin käsiäni iloisesti ja ajattelin että kiva kuva joo. Mies sanoi jotain mitä en ymmärtänyt ja osoitti uudestaan merkkiä. Pienet herneen kokoiset aivoni tekivät kovasti työtä. Jotain oli ilmiselvästi vialla. Mietin halusiko hän minut maalaamaan ja suunnittelemaan merkin uudestaan psykedeelisemmäksi vai mistä oli kyse. Lopulta kokeilin erästä vaihtoehtoa. Sanoin miehelle "Ai äm män" tarkoituksellisen huonolla "evvk puhua valloittajien kieliä" aksentillani ja lopulta tyyppi meni aivan hämilleen. Mies viittoili että menepäs nyt sekasikiö sitten sisään.

Olen aika lailla siinä tilanteessa että vaatetusta ja värejä vaihtelemalla voin myös vaihtaa sukupuolta. Kyseisen eteläisen vessavahdin reaktion laukaisi äitini minulle jostain alennusmyynnistä ostama marjapuuron ja oranssin värinen Marimekon t-paita. Eihän mies tuollaista voi pitää, eihän? Voi tietysti olla että Tom of Finland olisi näyttänyt samassa paidassa ainoastaan homolta mutta Masasta tulee se yllään hetkessä Miss Dvd. Tai ihan tavallinen poikamainen lesbo kuten eräs teinari selitti tyttöystävälleen kaikkitietävänä.

Miss Dvd? Miss Films? Ai dount tink ai miss eni ov tous. Paitani raidat olivat vaihtuneet vihreä-valkoiseen mutta jostain kaukaa pakoon tulleiden kaupustelijoiden luottamus miesten haluun käyttää Marimekon tuotteita ei ole kovin korkea. Heti kohta perään lähelle juoksee pieni romaanityttö myymään ruusua. Mutta miksi ihmeessä Miss Dvd haluaisi vielä tässä vaiheessa iltaa ostaa itselleen ruusun? Korkeintaan vasta silloin kun hän kuukautiskivuissaan marssii takaisin kämpilleen katsomaan hindiksi tekstitettyä Titanicin kopiota.

Tekemäni epävirallisen tutkimuksen mukaan sukupuoleltaan epämääräinen olento tulkitaan sitä useammin naiseksi mitä helpommin kyseisessä maassa keskivertomiehen selkäkarvoista voidaan kutoa paimentolaismatto. Eräskään poika ei suostunut antamaan periksi. Selvitettyäni sukupuoleni hän katsoi minua epäluuloisesti ja sanoi: "I think you girl". Mitäpä siihen sitten enää kovin paljon lisäämään kuin sen että tarvittaessa pystyn kyllä ottamaan minkä roolin tahansa. Koko elämä on ainoastaan neuvottelukysymys.

Jotenkin hämmentävimmältä tuntuu ajatella että karvaisimmassa ja machoimmassa osassa Eurooppaa kukaan ei olisi ikinä nähnyt laihoja pienikokoisia homon näköisiä miehiä. Tuolloin siis jokainen luonnostaan masamaiseen olemukseen syntynyt olisi nähnyt suunnattomasti vaivaa muuttuakseen joksikin toiseksi. Kaverini totesi että jos minua oma ulkoinen habitukseni häiritsisi niin olisin jo vuosikausia käyttänyt nahkatakkia ja kasvattanut viiksiä. Lopulta saisin vähän ennen kuolemaani lähikuvan naamastani Mannstreetin seinälle ja nykyinen täysin käsittämätön dementoituneen Kenny Rogers-kloonin turpakuva vietäisiin kirpputorille.

Luultavasti vuosien vieriminen on tehnyt minusta entistäkin naisellisemman. Aiemmin olin selkeästi poika mutta lihaksiston väsähtäessä ja kasvojen juonteiden tultua selkeämmin esille yleisilme muuttui tätimäisempään suuntaan. Setä en siis voi olla koska sedällä on yleensä enemmän kuin yksi innokas lihas. Aika harva setä edes raiskaisi kultapossuaan vuosien ajan jotta saisi sähköshokein poistettua naamakarvojaan. Olen aina vihannut mustaa karvaa joten ehkä jo sillä olen oman ruusuni ansainnut.

Sukupuoleltaan määrittelemättömän ihmisen kuitenkin täytyy koko ajan olla tarkkana saadessaan huomionosoituksia. Ehkäpä Kelalta tai Setalta tai jostain voisi tilata kaikille isoille kielille käännetyn lomakkeen jonka voi tarvittaessa antaa tutustumistilanteessa toiselle. Se voisi mennä vaikka näin:

Hei!

Kiitos siitä että olet osoittanut minua kohtaan kiinnostusta. Ennenkuin jatkamme tutustumista pyydän sinua rengastamaan lomakkeelta kolme sinua eniten kiinnostavaa vaihtoehtoa ja mahdollisesti antamaan eri vaihtoehdoille arviosi asteikolla 1-5 (Ei koskaan, joskus, aika usein, aina, toisinaan, melkein koko ajan)

1) Olen mies ja kiinnostunut sinusta naisena (hetero)
2) Olen mies ja kiinnostunut sinusta lesbonaisena (fetissit rulettaa)
3) Olen mies ja kiinnostunut sinusta miehenä (homoilua)
4) Olen mies ja kiinnostunut sinusta miehenä (heterokaveruus)
5) Olen mies ja kiinnostunus sinusta homomiehenä (olen hetero ja homoa kaveriksi)
4) Olen nainen ja kiinnostunut sinusta miehenä (perus heterosuhde)
3) Olen nainen ja kiinnostunut sinusta miehenä (haluan ihqun homokaverin)
6) Olen nainen ja kiinnostunut sinusta miehenä (kaveruus heteromiehen kanssa)
7) Olen nainen ja kiinnostunut sinusta naisena (heterokaveruus)
5) Olen nainen ja kiinnostunut sinusta naisena (heteron ja lesbon kaveruus)
9) Olen nainen ja kiinnostunut sinusta naisena (lesbo/bi suhde)
10) Olen mies ja kiinnostunut sinusta tyttönä jolla ei ole vielä rintoja
9) Olen mies ja kiinnostunut sinusta poikana joka näyttää naiselta
11) Olen mies ja kiinnostunut sinusta naisena joka onkin poika
10) Olen mies ja minua kiinnostaa kaikki pervo
12) Olen nainen jota kiinnostaisi tissittömät tytöt
13) Olen nainen ja kiinnostunut sinusta poikana joka onkin nainen
13) Olen nainen mutta en uskalla kiinnostua mistään koska se on miehistä seksismiä
14) Olen transihminen, tyttö, poika tai eläin ja siirryn suoraan seuraavan sivun kohtiin 15-99