• martin

Ainako?

Kuinka kiusattu olikaan Jeesus pääsiäistä edeltävinä hetkinä. Häntä pidettiin uhkana, häneen asetettiin myös toiveita, joita hän ei sellaisina tullut toteuttamaan.
Hänestä ei nähty ollenkaan sitä, mitä Hän oli tullut toteuttamaan...ei edes opetuslapset. Yksin. Hänellä kiusatun "vähentäminen" oli täydellistä. Kiusaajat veivät kiusaamisensa päätökseensä.

Ulkoisista tapahtumista voi varmasti moni kiusattu huomata selviä yhtymäkohtia omaan tarinaansa. Sisäisistä tapahtumista Jeesuksen kohdalla emme tiedä niin paljon, mutta Hänkin huusi tuskissaan. Tosin kiusatun ei tulisi ajatella kiusaamistaan "karvaana kalkkina", jonka hän suostuu ottamaan vastaan. Ei.
Eiköhän Jumala tullut tässä kohtaamaan ihmistä. Lähelle, hyvin lähelle (voiko lähemmäs enää tulla?)

En itse ole koulussa julmasti kiusattuna ennen ajatellut pääsiäiskertomusta varsinaisesti sen aspektista kiusaamiskokemuksena. Nyt tein niin. En haluaisi kenellekään kiusaamista. Joka on sellaista kokenut, voi kuitenkin saada tukea siitä, että toinen samaa kokenut on kiusaamisen voittanut (enkä usko, että tässä tapahtumien ajattelemisella eri tasolla on merkitystä itse kiusaamisteemaan).