• arkadas

Läppäri paremmin suojattuna kuin itse ..

PC:
Toimii kuin ajatus - online-virusskannaus pitää turhat bugit loitolla. Kotona pelkän WLAN-boksin palomuurirauta estää turhaa tavaa tulemasta väärälle piharampille tiedon valtaväylältä. Jos se pettää, oman kannettavan käytönaikainen palomuuri ja reaaliaikainen virustorjunta pitävät huolen, ettei ylimääräistä moskaa tule. Ja jos vahinko pääsee tapahtumaan, viimeistään päivittäinen käynnistysskannaus puhdistaa.

Rami:
Alkoi oireilemaan jo pari viikkoa sitten - buranat ja asperiinti auttoivat tilapäisesti, kipu lieveni ja kurkku oli vain ajoittain karhea, kunnes viime viikon torstaina (tietysti kesken työpäivän) ääni alkaa pettää, puhe muuttuu epäselväksi, 45 min jaksoissa puhuminen käy ylivoimaiseksi. Perjantaiaamuna juuri ja juuri aamiainen alas, mutta ei mitään oireita mistään muusta. Työpäivän alussa tuntuu hieman vilunväristyksiä. Päivän aloituskahvi korvautuu kuumalla mustaherukkafinrexillä. Ja luokkan eteen mukaan pullo jaffaa. Kokeen valvonta - tunnin sisällä olen napannut 2 x 600 mg Buranaa kipuun. Kahden tunnin jälkeen joudun pyytämään kollegaa apuun tekstiviestillä - pitää päästä hetkeksi pois luokasta. Vessassa ei tule kuitenkaan oksennusta, vaikka tunne olikin sellainen - kurkku tuntuu riivinraudalta. Kaikki tekee kipeää. Vapautettuani työkaverin tehtävistään istahdan tuolille, toiseksi viimeinen palauttaa kokeensa - juuri kun alan tarkastamaan sitä, iskee niveliin hillitön kipu...

Työterveysaseman päivystäjä ottaa vastaa kun vain ehdin ilmoittautumisesta päästä toiseen päähän käytävää. Oireiden tunnistaminen, kuumeen mittaus (39,4), verikokeet, nielunäyte ja kotiin - tunnin perästä tulee tieto, ettei antibioottikuuria tarvitse aloittaa - "veriarvot ovat normaalit". Nyt sitten ollaan hetki sairiksella ja ihmetellään, mikä ihmeen virus pistää kurkun tukkoon ja tuntumaan riivinraudalta. Huomenna olisikin aika päättää, menisikö käymään uudelleen tuolla tohtorilla - ääntä ei irtoa tarpeeksi, joten äänenkäyttöä vaativa työni ei tule hetkeen onnistumaan... Perjantaina pitäisi kuitenkin hoitaa yksi asiakastapaaminen pois päiväjärjestyksestä - firma kun oli mennyt myymään ulkopuoliseen koulutukseen osaamistani...

[edit 8.3.11 20.30] Nielutulehdus on sitä luokkaa, että lääkäri jatkoi sairista loppuviikon. Jos nyt sitten lepuuttaisi ääntään, että seuraavat 19 viikkoa jaksaa mennä tyyliin 2 vapaata viikonloppua / kk, muutoin normi työviikot. Nimittäin tuon setin jälkeen on loma. Ruhtinaalliset kolme viikkoa. Yhteen putkeen.

4 kommenttia

Torontosta

8.3.2011 03:30

juo2-3 kertaa paivassa lamimaan veteen 1 teelusukallinen kanelijauhoa ja kaksi hunajaa hyvin sekoitetuna. Se alentaa esim. kolstoroolia 10% kahdessa tunnissa, on muutenkin hyvaa kaikkeen.

arkadas

8.3.2011 20:28

Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla...

Torontosta

9.3.2011 03:43

Myos aamulla toast levan palle hunajaa ja kanelia aamiaiseksi on hyvaa.

martin

9.3.2011 20:16

Nopeaa eheytymistä!