• martin

Kipua ja särkymisiä

Eilen aamulla jalkani ei sitten enää kestänyt liikarasitusta, vaan sain krampin pohkeen kohdalle (siihen jalkaan, joka on enemmän rasittunut). Ei yhtä ilman toista.
Kävin illalla uimahallissa tarkoituksenani lievittää olotilaani. Se onnistuikin hywin. Kävely teki tosin kipeää, mutta onneksi uimahallille on lyhyt matka.
Herra H. oli saapunut takaisin Saksaan suuntautuneelta matkaltaan. Hän kertoi siitä hywin innokkaasti. Oli syönyt Bratwurstia ja hapankaalia. Muistan itsekin autuuden hetket hapankaalin kanssa!
Herra H. ajautui kuitenkin kiistaan herra K:n kanssa sivistyneestä käytöksestä. Lähdin saunaan.
Palattuani herra H ilmoitti olevansa "loukkaantunut". En ollut kuunnellut hänen juomistarinaansa. Hänellä ei olisi tästä lähtien enää "suhdetta" minun kanssani.
Draamaa!
Ei kahta ilman "kolmatta", voisi ajatella.

P.S. Lööpissä luki "Suomen upein kartano" viitaten Joensuun kartanoon Halikossa. Ilmeisesti kirjoittajalla ei ole harmainta aavistustakaan Suomen kartanoista.

P.P.S. Eloisuus ja rauhallisuus samassa ihmisessä on todellakin sietämättömän viehättävä yhdistelmä, eikö?

4 kommenttia

Roope2

23.8.2007 06:58

Nykyisin mitä tahansa isoa maatilaa tai isoa asuinrakennusta kutsutaan kartanoksi.

Minun sanastossani kartanoihin lasketaan vain hallitsijan aatelisille lahjoittamat ja sijaintikylästään erottamat suuret maa-alueet näyttävine päärakennuksineen. Muitakin määritelmiä toki on.

Joensuussa määritelmää täydentää myös säädynmukainen elämä. Tosin nykyinen omistaja ei ole aatelinen, joten onko siellä vietettävä elämä oikeastaan säädytöntä.

audinkopoika

23.8.2007 14:45

Eloisuus ja rauhallisuus on ihana yhdistelmä. Miksi se olisi Sietämätön? En ymmärrä, mikä siitä tekee sietämättömän.

martin

23.8.2007 23:56

Roope2!
Kartano-nimitys on irronnut tosiaan kansan suussa sen oikeudellisesti tarkasta pohjasta. Kartanohan on kuninkaan lahjoittamalle rälssi (eli verovapaalle) maalle, jota vain aatelinen saattoi saada ja omistaa, perustettu rälssimaan omistajan asuinpaikka.
Suomessa harvoilla kartanoiksi luettavilla oli suuria maa-alueita tai hienoja karaktäärirakennuksia. Yleisin harhaluulo on se, että kartanoksi nimitetään näyttäviä päärakennuksia, joita ei ole perustettu rälssimaalle. Ulkoinen muoto korvaa sisäisen sisällön.

Audinkopoika: sietämättömän määrittää viehättävää. Ei siis sietämätön (erikseen ja tuossa muodossa).

martin

22.9.2007 21:52

Sietämätön voi olla joskus se tila itsellään, kun ei voi (kykene) osoittaa arvostustaan.