• mopsi22

Valhetta, luovaa totuutta, kaunistelua, sanapelejä vai suoria päälauseita, oikea kuva, välittyvä mot

Tällaisen taiteilin, imelää? Liian lyhyitä lauseita? Toimiiko mies- ja naisrekseille samalla tavalla? Olenko ihan pälli?

"Hyvä rehtori,

Olen itseni monipuolisesta kehittämisestä kiinnostunut nuori vastavalmistunut miesopettaja. Opiskelujeni ohelle olen aktiivisesti tehnyt opetustöitä kaikilla alakoulun luokka-asteilla opettaen kaikkia taito- ja taideaineita. Olen valmistumiseni jälkeen erittäin motivoitunut tekemään opetustyötä, oppimaan itse ja opettamaan. Minua kiinnostaa opettaa eri aineita ja erilaisia oppilaita, sillä haluan kehittyä ammatissani. Tätä kautta pystyn tarjoamaan myös oppilailleni hyvää opetusta. Työyhteisössä tulen helposti toimeen kaikkien kanssa.

Opettajana olen jämäkkä, tunnollinen ja oikeudenmukainen. Tulen toimeen kaikenikäisten oppilaiden kanssa. Opetusfilosofiani pohjaa siihen yksinkertaiseen ajatukseen, että ”oppilaan on opittava ajattelemaan omilla aivoillaan, luottamaan omiin taitoihinsa ja tietoihinsa sekä oltava valmis kehittämään niitä”.

Vapaa-aikaani käytän tutkimuksen tekemiseen ja moninaisiin harrastuksiin. Nautin teatterista, näyttelyistä, kevyen ja klassisen musiikin konserteista, ulkoilusta ja liikunnasta, sekä niin viihde- kuin ammattikirjallisuuteenkin perehtymisestä. Aikani kuluu myös yhdistystoiminnan parissa.
"

3 kommenttia

Aboa

9.2.2010 17:50

Oletko lähettämässä tämän spostilla vaiko perinteisellä? Sähköpostitse lähetettynä menee, mutta paperiversioksi liian epämuodollinen. Voi olla että vanhoillisimpia reksejä sisällöllinen letkeys saattaa ärsyttää, mutta päävaikutelma oli ihan asiallinen ja hyvä. Toki tuore opettajuus näkyy sanamuodoissa ja aihevalinnoissa, mutta niin sen kuuluukin näkyä. Meitä vanhoja jääriä on ihan riittämiin...

Ehkä tuo kappale "jämäkkä, tunnollinen ja oikeudenmukainen. Tulen toimeen kaikenikäisten oppilaiden kanssa" on hiukan turhan perinteinen. Harva opettaja nyt itseään löysänä ja laiskana kauppaa... Ehkä myös toiston vältämiseksi voisit miettiä uudelleen lopetuskappaleen kahta sekä-että paria (kevyt ja klassinen musiikki, viihde- ja ammattikirjallisuus).

mopsi22

9.2.2010 22:49

Outoa. Laitoin tämän tekstin monelle, äidillenikin. Kaikilta sain hyvää palautetta - kiitos aboallekin -, joka parantaa tekstiäni. Silti on sellainen olo, että olkaa hiljaa, toi on mun ja hyvä, oli kuinka huono sitten oli. Joku semmonen ihmeellinen tarve itse kokeilla ja todeta huonoksi; toimia vastoin opettaja-ajatusta, että muilta voisi oppia, ettei tartte tässä(kin) mennä perse edellä puuhun.

Mikä lie itsenäisyyspuuska...

Harri

9.2.2010 23:52

Minusta tekstisi on ok - nykypäivään sopiva, kertoo oleelllisen Sinusta. Uskon, että saa hyvän vastaanoton, kuka sen sitten lukeekaan.