Mann's Street muuttaa Herculeksen kanssa yhteen ja vanhan baarin liiketoiminta myydään

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 1

Mannerheimintie 12:ssa Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Mann's Street muuttaa yhteisiin tiloihin Herculeksen kanssa. 

Yrityspörssissä olevan Moek Trading Oy:n ilmoituksen mukaan baarin liiketoiminta myydään eniten tarjoavalle, ja hinnaksi mainitaan 290 000 euroa. Myynti-ilmoituksessa todetan ehtona, että paikan liikeidea vaihtuu, eikä siihen tule sateenkaariväelle suunnattua baaria/karaokepaikkaa. Viimeisimmän tilikauden liikevaihdoksi kerrotaan 832 000 euroa ja tulokseksi 246 000 euroa. 

Anniskelulupa on 130 asiakaspaikalle.

- Olemme toimineet tiloissa vuodesta 1998 ja rakentaneet sen toimivaksi kokonaisuudeksi, mutta päätimme muuttaa yhteen Herculeksen kanssa muodostaen Suomen suurimman sateenkaariväelle suunnatun kompleksin, kerrotaan ilmoituksessa. 

Hercules avasi ovensa syksyllä 2021 Citycenterissä eli Makkaratalossa, jossa sisäänkäynti on Keskuskadun ja Kaivokadun kulmassa. Alkuun Hercules toimi paikassa yhdessä Baarikärpäsen kanssa, mutta loppuvuodesta 2024 kerrottiin sen muuttavan pois ja Herculeksen saavan koko tilan käyttöönsä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aiemmin Hercules ehti toimia Lönnrotinkadulla 15 vuoden ajan. Alkuperäisestä vuonna 2000 avatusta Lönnrotinkadun paikastaan Hercules joutui väistämään Saint George -hotellin tieltä. Vuodesta 2016 Helsingin Pohjoisella Rautatiekadulla toiminut yökerho joutui jälleen etsimään uuden tilan toiminnalleen, kun Kylteritalo eli KY-talo vaihtoi omistajaa ja meni remonttiin vuonna 2020. 

Omistajakaksikon ensimmäinen ravintolayritys Cafè Escale avasi Kansakoulukadulla vuonna 1994 ja toimi vuoteen 2001 asti.

1 kommenttia

Jännä nähdä, mitä tästä tulee ja miten homma käytännössä toimii: tehdäänkö tilasta yksi yhteinen ja jengi liikkuu paikasta toiseen vapaasti vai selvemmin erilliset ja sisään tullessa tehdään valinta? Mänssille on aina ollut vain narikkamaksu ja se on varmasti ollut monelle kynnyskysymys eli ei erikseen ole haluttu maksaa mitään pääsymaksua. Nämä asiakkaat (=valtaosa nykyisistä Mänssin asiakkaista) saattavat hyvinkin jättää karaoket laulamatta, jos pitää (pe-la) maksaa 15-20€ narikan lisäksi. Vai jääkö Hercules-puoli maksulliseksi ja käsileimalla voi liikkua vapaasti. Kun taas pääsymaksuttomalle karaokepuolelle tuleva ei pääse disco-puolelle? Toisaalta tällainen tilojen rajaaminen voi jäykistää ja hankaloittaa toimintaa esim. terassin käyttöä. Hiukan hankalalta kuulostaa. Se kuitenkin on satavarma, että aika moni vanha Mänssin asiakas ei uuteen paikkaan siirry, jos pääsymaksun joutuu maksamaan sen lisäksi että Hercun juomien hinnatkin on ollut Mänssiä kalliimmat.