Irak rankaisee homosuhteista jatkossa jopa 15 vuoden vankeudella (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Busis
  • 30.4.2024 14:01
"Länsimaat ovat kritisoineet nyt hyväksyttyjä lakimuutoksia ja varoittaneet niiden vähentävän halua investoida maahan." Toivottavasti tämä myös käytännössä toteutuu! Itse ainakin olen tehnyt selvän päätöksen, etten matkusta maihin, joissa homostelusta rangaistaan. Vaikka esim. Malediivit, Dubai ja Kuala Lumpur voisivat olla mielenkiintoisia kohteita, niin periaatteesta en sinne rahojani kanna.
Hyvä sivusto eri maiden tilanteeseen ennen matkojen varailua on https://www.equaldex.com/issue/homosexuality
Tuohan hirveä laki on nimenomaan Irakin vallassa olevien iranmielisten shiialaispuoluden ajama ja nyt sitten päättämå. Saddamin kaudellahan elämä oli Irakissa seksuaalivähemmistöillekin helpompaa, mutta siten kun Usa:n johtama (Bushin "ristiretkeksi" kutsuma) sotahyökkäys Irakiin nosti hetikohta 2003:n jälkeen iranmieliset shiialaispuolueet valtaan, näihin päiviin saakka, alkoivat vainot kärjistyä.
Jenkkievankelikaalisten Afrikan maissa (etenkin Nigeria, Uganda, Etiopia) ja muuallakin agitoimat äärimmäistuomiolait ovat tietenkin olleet Iranin ja nyt sitten Irakinkin vallanpitäjien mieleen. (raamatussahan on suorasanainen tappokäsky ja Paavalin vihapuheet; koraanissa sitten viitataan raamatun Sodomaan ja leimataan "kevytkenkäisiksi", mutta kuolemantuomiotakaan siellä ei ole).

Lähi-idässähän muuten sitten esim. (sunnalainen) Jordania dekriminalisoi seksuaalivähemmistöjen vastaiset tuomiot jo 1951, eli jo jopa 30 vuotta ennen Suomea (1971) ja paljon ennen Israelia (1988).

Saa nähdä, miten Irakiin palanneiden tai palautettujen, Suomesta turhaan lähivuosina turvapaikkaa hakeneiden irakilaisten seksuaalivähemmistöihmisten käy nyt. Tosin heistä moni ei varmasti jäänyt Irakiin. Ja meillähän on useita irakilaisiakin oikeasti seksuaalivähemmistöihmisiä sinnitellyt paperittomina, kun Migri ja oikeudet heitä tylyttivät samoilla copy-paste päätösteksteillä, ymmärtämättä heidän kulttuuritaustastaan heidän ilmaisukykyjään asioista. Seta-kouluttajat taisivat tannoin käydä migriläisiä opastamassakin jopa, miten (länsimaisesti) omasta seksuaalisuudesta pitää kyetä puhumaan.
  • 3 / 5
  • Kolmoisritti
  • 5.5.2024 15:49
En tiedä olenko ymmärtänyt oikein, mutta näissä maissa koraania saa tulkita vain nämä uskonnolliset valtahenkilöt. En tiedä ymmärtääkö tavallinen muslimi edes mitä resitoi, kun lukee koraania ääneen. Eivätkö he sillä kerää ansioita?
Luin jostakin, että islamin alku liittyisi näihin kristinuskon ensimmäisiin vuosisatoihin, missä riideltiin Jeesus Nasaretilaisen jumaluudesta, että islam olisi ollut kristillinen suuntaus, mikä vastusti bysanttilaista kristillisyyttä. En tiedä.
Täytyy kumminkin muistaa, että ilman islamia Eurooppa ei olisi kehittynyt, koska he säilyttivät antiikin tekstejä jälkipolville.
  • 4 / 5
  • Ihmitär
  • 12.5.2024 22:22
Siis en ymmärrä mitä Te kirjoitatte tällaisia juttuja tälle sivustolle !! Ei tee kyllä yhtään mieli vierailla tässä osoitteessa kun on aina on näitä gayastaisia uutisia !! 0 pistettä tälle jutulle !! Ei ole gayväen mukava lukea tällaisia uutisia gaysivustolla !! Mutta se Euroviisujuttu oli erinomainen ! Lisää semmoisia juttuja tälle sivustolle !! Ja nämä kamalat jutut ei tälle sivustolle tai muutkin kaikkoaa en pelkästään minä !
Usein uutisoitavat asiat ovat ikäviä, mutta ei tosiasioista vaikeneminen tai niistä kertomisen sensurointi ole mikään ratkaisu.