Sveitsi voitti Euroviisut - Nemo on muunsukupuolinen (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Kolmoisritti
  • 12.5.2024 15:29
Minusta tämä muunsukupuolisuuden puolesta liputtaminen oli ilmaus epävarmuudesta ja saattoi olla myös laskelmoitua. Minusta kaikki politiikka tulisi rajata ulos Euroviisuista, ettei tule tavaksi yrittää saada etua laulukilpailuun kuulumattomista keinoista. Annettaisiin esityskokonaisuuden olla pääosassa. Se olisi reilua kaikkia kohtaan. Nyt voittaja sai minusta kuitenkin voittonsa virtuoosimaisesta laulutaidostaan. En usko, että hame ja sukkahousut ratkaisivat.
Tosin voi olla, että jos Hollantia ei olisi diskattu, olisiko lopputulos ollut toinen. Hollannin kappaleen sanat olivat todella hyviä ja esitys omaperäinen.
Oli minusta hieman kyseenalaista ottaa riski, kun Israel pääsi mukaan: turvallisuusriski.
Mitä järkeä on aiheuttaa tahallisesti valtavat turvatoimet, jotka lisäävät esiintyjien paineita entisestään? Heidän tulisi voida esiintyä stressivapaasti, edustaa maataan ja voida keskittyä suoritukseen.
Italian edustajat pitivät sateenkaarilippuja ja Australian esiintyjät aboriginaalien lippuja green roomissa. Onhan se tietenkin mielenilmaus, että tasa-arvo, yhdenvertaisuus ei toteudu toivotulla tavalla näissä maissa. Ei Euroviisut siihen vaikuta.

Tietoisuuden lisääntyminen voi olla olla myös kyseenalaista.

Australiassa oli viime vuonna äänestys, missä pyrittiin muuttamaan perustuslakia: ei onnistunut.

Suomessa on oma alkuperäiskansa, jonka kulttuuri on lähes tuhottu. Se on näin lähellä meitä, mutta ei nostata ihmeempiä intohimoja kenessäkään suomalaisessa, saati hallituksessa. Heidän puolestaan ei pidetä mielenosoituksia eikä nuoria kiinnosta.

Minusta kysymys on ihmisoikeuksista ja ihmisarvosta. SETA voisi tukea saamelaisia.
Varmasti olennaisia pointteja. Yhden asian kuitenkin oikaisen: itämerensuomalaiset ja saamelaiset ovat Suomen alueella yhtäläisesti alkuperäiskansoja. Ovat eläneet rinnan ja limittäin muinaisista ajoista lähtien. Saamelaiskansat ovat kyllä kulttuurillisia, kielellisiä ja elinkeinoiltaan vähemmistöjä, ja olisi tietysti hyvä, että Seta tukisi hlbti-työtä, mitä kulttuurisen vähemmistöjen sisällä tehdään omalähtöisesti.