• mopsi22

Töitä

Eihän tässä ehdi pieni ihminen bloggailla, kun juoksee päivät töissä ja illat häppeningeissä, yhdistyskokouksissa, jumpissa ja mikä parasta, mukavassa kainalossa makoilemassa.

Viime viikolla oli kuudesluokkalaisia, tämä viikko menee kolmosten parissa. Pistäisi vetää teknistä työtä peräti kolmelle eri luokalle viikon mittaan. Lehtisahausta - opettajan hermot menee teriä vaihdellessa. Täytyy vähän pohtia itsekin läpi työnäytteen antamista, etteivät runno lehtisahoja miten sattuu. Tietysti pitäisi itsekin osata ensin käyttää sahaa...

Ystävänpäiväkin lähestyy. Aelaen vinkkailun perusteella taidan kanssa laittaa luokkaan postilaatikon viikoksi. Voidaan sitten perjantaina käyttää hetkinen korttien jakamiseen. Vähän tällaista läpileikkaavaa toimintaa ja samalla jotakin puuhattavaa niihin viiden minuutin tyhjiin hetkiin, joita aina sattuu johonkin tulemaan, hyvästä tuntisuunnittelusta huolimatta :P

____

Maanantai menee virastofrenzyssä. Töistä kaahaan suoraan kaupunkiin, haen yhtä lomaketta tuolta ja vien tuonne ja tänne. Luojan kiitos kela on 17 asti auki maanantaisin. Ilta kulahtaakin sitten viikon tunteja suunnitellessa. Näin pidemmässä sijaisuudessa täytyy jo vähän nähdä vaivaakin, kaiketi sitä kuuluisaa työtä.

____

Pidän ajatuksesta, että Fairy tuo retropullon takaisin - vaikka ei siitä nyt NIIN kauaa ole, kun tuo malli oli markkinoilla...minäkin muistan.

____

Aloitin jumpatkin viime viikolla. Hyvä olo on, joskaan en niin montaa ehdi viikossa kuin haluaisin. Kotitreeniä sitten vaan, ja kotona tulee muutenkin enemmän massaa, jumpassa timmiytyy. Joka tapauksessa olen aika kivassa kunnossa. Me like.

____

Kahvi jäi, vatsa tykkää. Pari päivää kärsin vieroitusoireita. Nyt latkin pannun teetä päivässä :)

____

Monen monituista yhteiskunnallista asiaa on jäänyt kirjoittelematta tänne, kun ei ole ehtinyt. Päällimmäisenä mielessä on hallituspuolueiden kannanotot parlamentarismin vahvistamisesta poistamalla presidentti, joka ei ole parlamentaarisessa vastuussa. Ko. aiheessa ihmetyttää Rkp:n asema, joka - täysin parlamentarismin mukaisesti (???) - saa automaatiolla pari hallituspaikkaa koostaan huolimatta.

Sitä paitsi, en ole ollenkaan varma siitä, että haluan antaa kaiken vallan eduskunnan valitsemalle henkilölle. Mielelläni pidän (teoriassa neutraalin) kansan valitseman presidentin, joka muodollisella vetollaan ainakin pystyy herättämään kansan pohtimaan ko. lakia tms. Monta muutakin asiaa tähän liittyy, mutta ne jäävät nyt käsittelemättä.

Täytyy lähteä töihin...

Jejee, aamulla alkaa uskonnolla, Joosefin unien selittelyä. En muista tai osaa yhtään aiheesta. Tunnen aikamoista vastenmielisyyttä 1.-3. luokkien uskonnonopetukseen - liian raamattutarinapainotteista.

"Koetaan, kuinka Jumalan avulla vaikeatkin asiat voivat muuttua ihmiselle parhain päin."

Em. on ihan opeoppaassa "keskeisiä asioita"-kohdassa. Ei mielestäni nyt ihan tunnustuksetonta uskonnonopetusta...barf