• arkadas

Pää tyhjänä..

Päivä alkoi EKG:ssä käynnillä. Sydämetön en siis ole, kun "sydänfilmi" saatiin otetuksi ;) - päivä toimistolla, onneksi ei niin kiireisenä ja töiden jälkeen vielä koulutushaastatteluun Vantaalle.

Ensi viikon alussa saa sitten tietää pääseekö tässä jatkamaan seniorinörttiyden uraa, eli hankkimaan lisää tietoteknistä osaamista (sertifioituna).

Samalla tässä sitten valmistaudun toisenlaiseen opiskeluun, toisen sertifioinnin takia. Pääsisi sitten aloittamaan uudessa paikassa - uusin eväin. Toivottavasi.

Kumma kyllä, aina kun luulet tietäväsi jostakin asiasta riittävästi, huomaatkin, ettet tiedä oikeastaan yhtään mitään. Siitä se minunkin "ainainen" opiskelumotivaationi on lähtöisin. Tällä menolla väsään eläkeikäisenä väitöskirjaa dementoitumisen estämiseksi ;)

Aamulla lainaamastani Kiplingin lausahduksesta tämän päivän palvelijat ovat olleet Mitä ja Miksi. Huomisen oppaina saavat toimia Milloin ja Kuinka. Ensi viikon minua palvelevat vuorostaan Mistä ja Minne. Toivottavasti viikon jälkeen olen viisaampi kuin eilen...

Lueskellessani silloin tällöin Vermillionin "Nuoruustangoa" en voi muuta kuin kannustaa lukemaan nuorena niin paljon kuin ehtii - vanhempana se oppiminen onkin hieman työläämpää... (Toisaalta vanhempana opiskelussa on tietysti toisenlainen motivaatio).

2 kommenttia

Juksteri

14.9.2007 00:11

Itsellä ristiriitainen suhtautuminen sertifikaatteihin. Ainahan on hyvä, että opiskelee. Mutta sertifiointeihin sisältyy mielestäni valheellinen kuva, että hyvä työntekijä voitaisiin noin vain parametrisoida ja standardoida. Vähän kuin ilmoittaisi konekirjoitusnopeutensa osoittaakseen olevansa hyvä kirjoittaja. Kaipaako kukaan enää lahjakkuutta?

Jos huomaat aina vain lisää opiskellessasi, ettet tiedä oikeastaan mitään, niin kannattaako silloin jatkaa? :-)

arkadas

14.9.2007 05:51

Juksteri, tuo on ihan hyvä pointti. Oma suhtautumiseni opiskeluun on tietysti myös ristiriitainen - välillä ajattelen, enkö jo tiedä/osaa kaiken oleellisen, mutta kuitenkin joku osa-alue kaipaa samalla lisää tietoa ja osaamista. Mitä sertifiointeihin / ammattitutkintoihin tulee, kysymyksessä on taas työelämän vaateet. Vaikka osaisitkin ja olisit tehnyt samaa asiaa vuosi, joihinkin paikkoihin yksinkertaisesti edellytetään evidenssiä standardisoidusta osaamisesta. Toisiin suorastaan vaaditaan - lainsäädännön tai alan ohjeistuksen perusteella. Hyvä syy "sertiin" on myös alakohtainen palkkaus - jos sinulla ei ole sertifikaattia, palkkatasosi voi olla huomattavasti alhaisempi. Ja se huomattavasti voi tarkoittaa lähes tuhatta euroa kuukaudessa. Valitettavasti rekrytoijat tuijottavat liian usein papereita, eivätkä näe ihmistä niiden takaa. Osaaminen ei ole aina sama asia kuin tutkinnon suorittaminen. Ajokorttihan esimerkiksi on todiste minimiajotaidosta, ei se takaa, että ihminen jolla sellainen on osaisi todella täydellisesti ajaa... (Väitteni todisteeksi viittaan kolaritilastoihin.)