• Massa

Yhteistyötarkastaja

Masa on yritellyt viime aikoina palata takaisin jokapäiväiseen arkeen antamatta masannuksen viedä mukanaan. Viisaat ihmiset ovat sanoneet että lasi on aina puoleksi täynnä eikä koskaan puoliksi tyhjä. Masa on pikku aivoillaan miettinyt tarkoittaako tämä sitä että täyttämällä ahkerasti lasia vibat olisivat parempia.

Lasien kilistely vaan ei tällä hetkellä valtavasti innosta. Apatiaa vähentääkseni ajattelin tavata pitkästä aikaa kummisetäni, kun tuokaan ei yhteyksiä ole pitänyt. Menisimme vaikkapa kahville tai bisselle. Mutta kuinkas ollakaan sitä ennen lehdenjakaja löytää miehen aamulla mystisissä olosuhteissa kallonsa halkaisseena jonkun talon edestä. Poliisi pitää tapausta itseaiheutettuna onnettomuutena eikä jaksa kiinnittää huomiota pikku detaljeihin. Kuten siihen miksi enoltani oli kengät otettu pois ja miksi alueella todistettavasti liikkuneet ihmiset eivät hankkineet apua. Kiitämme Vallilan asukkaita erittäin lämminhenkisestä suhtautumisesta avun tarpeessa olevaan sekä Helsingin poliisia syvällisestä paneutumisesta tapaukseen. Ilmeisesti lauantaiyönä baarista tulevan yksinäisen miehen pitää vaan syyttää itseään jos joku käy kimppuun.

Millä muuten luulette että maksan tämän blogin ylläpitämisen? Masa on allekirjoittanut sopimuksen sponsoreidensa kanssa ja lupautunut lisäämään tekstin väliin tuotemerkkien nimiä johdatellen keskustelun aiheisiin joita nämä toivovat. Enää en siis voi loputtomiin valitella omaa tuskaani vaan haluaisin lähinnä tietää mitä ostoksia ajattelit tehdä ensi viikolla. Masa kuiskaa teille pikku vinkin: Latokasken Siwassa on todella hyvä ja mehukas hedelmävalikoima. Ja nyt Masa kuiskaa todella hiljaisella äänellä arvokkaimman vihjeen: Kasan alimmaisena olevat hedelmät eivät aina välttämättä edes ole homeessa.

Pitkäaikainen ystävä antoi Masalle äsken kultaakin arvokkaamman neuvon. Masan pitäisi lopettaa kaikenlainen lusmuaminen ja tehdä vaihteeksi jotain rehellistä. Eikö tuhansien ja taas tuhansien ihmisten viihdyttäminen ole raskasta työtä? Masahan miettii kaiket yöt ainoastaan miten saisin teidät ystäväiseni viihtymään blogisivullani. Masa saattaa olla Espoon yksi sitkeimmistä ja pitkäaikaisimmista pummeista, mutta ainakaan en herää aamukolmelta katsomaan formulaa kuten lapsuudenystäväni. Niin se elämä heittelee. Toinen täyttää päivässä sata tukianomusta kun toinen paistelee muffinsseja Kokoomuksen piirikokoukseen. Espoo on monikulttuurinen kaupunki.

Toinen ystäväni kertoi lyöneensä oven kiinni tv-lupatarkastajan nenän edestä. Samaan aikaan poliisi on ilmoittanut tutkivansa tehostetusti ulkomaalaisilta näyttävien ihmisten passeja. Huhupuheiden mukaan joku on kasvattanut kannabista kotonaan. Naapurin poika on runkannut salaa vessassa. Onneksi Masa on keksinyt ratkaisun kaiken maailman epäluotettavien paskojen kuriin saamiseksi. Kustannustehokkuus on päivän sana, joten miksi pitää yllä erilaisia kalliita systeemeitä. Yksi yleistarkastaja riittää jos sillä olisi tarpeeksi valtuuksia.

Kun Yhteistyötarkastaja avustajineen tulee sisään niin tiedät että on aivan turha vastustella. Tarkastaja selvittää maksamattomat laskusi ja mittaa ulos jos on ulosmitattavaa. Läpi käydään myös tietokoneesi jos on syytä olettaa että salaat jotain. Ja ainahan sinulla voi olla salattavaa. Lattialta löytynyt käytetty kondomi kertoo että asunnossasi saattaa oleskella joinakin öinä joku toinen ihminen, joka ei ehkä ole oikeutettu asumistukeen. Tai ehkä tosiasiassa piilottelet laittomasti maahantullutta siirtotyöläistä. Kirjahyllysi Madonna-CD on selkeästi piraattikopio. Vaatekaapista löytyneet Armani-boxerit eivät ole aidot.

Eräs nyt armeijaa käyvä Janne aikoinaan totesi että mitä maailmasta tulisi jos jokainen eläisi Masan tavoin. Tuo on erittäin hyvä kysymys. Luultavasti ei yhtään mitään. Joten jo senkin takia on todella hyvä että te heräätte katsomaan sitä aamuformulaa ja Masa voi vielä jatkaa uniaan monta monta tuntia heräten virkeänä aamulla miettimään uuden b-lausunnon saamista terveyskeskuksesta.

1 kommentti

audinkopoika

16.3.2008 19:53

Kiva kuulla Masasta. Tervetuloa suomalaiseen arkeen takasi ;)
Toivottavasti blogi saa jatkoa edelleen, jotta minkäin saisin jatkossa nauttia Masan "Herkuista" :)