• Massa

Turren nousu ja tuho, osa II

Masa on lopultakin päättänyt ryhtyä vastuulliseksi aikuiseksi ja liittynyt taisteluun Pahaa vastaan. Jos joku ei sitä vielä ole ymmärtänyt, iso osa kaikesta pahasta maapallolla johtuu mustasta karvasta ja sen aiheuttamista ongelmista. Istukaahan alas niin Masa- tätinne selittää mistä oikein on kyse. Sillä aikaa voitte täyttää kilpailukupongin, jolla voi voittaa ilmaisen karvanpoiston saksilla haluamastanne paikasta Masan avustuksella. Palveluntarjoaja varaa kuitenkin oikeuden pidättäytyä suorituksesta tehtävän ollessa liian epäesteettinen.

Koko arvomaailmaltaan epäilyttävä länsimaalainen yhteiskuntamme rakentui aikojen alussa Mustan Karvan tyranniaan. Apinaa muistuttavat karvaiset isot miehet alistivat allensa naiset, lapset ja vanhukset. Homoista ja muista heikoista luusereista puhumattakaan. Kun karvat alkoivat kasvaa, siirtyi poika pehmeästä lapsuudesta kivikovaan aikuisuuteen. Pian hän oli valmis tekemään uusia karvaisia apinoita. Karva oli voimakkuuden symboli. Turre ruled the world. Karva valloitti, soti ja tappoi. Musta Karva ja viattomien veri sotkeutui toisiinsa.

Ajat ja ihmiset ovat muuttuneet, mutta Musta Karva yrittää vieläkin puolustaa asemiaan. Pikkutakkien ja virkapukujen alta puskeva karva hallitsee ja kontrolloi, mutta nykyihmisten kauneusihanteet ovat jo toisenlaisia. Aika harva enää onneksi pitää karvaista miestä poikkeuksellisen viehättävänä ja seksikkäänä vaan entistä useammat ovat valmiita luopumaan karhunturkistaan. Karvainen mies voi yhä vieläkin lähettää ohjuksen mutta ainoastaan katkerana korvikkeena muitten laukaisujen puuttumiselle. Sileä iho, iloisempi mieli.

Jokainen Masan riittävän hyvin tunteva tietää tämän koko elämänaikaisen karvafobian. Masa on käyttänyt suuren osan elämästään karvojen höyläämiseen ja nyppimiseen. Onneksi Masa ei ole juuri ollenkaan turremainen yhtä pikku detaljia lukuunottamatta. Jos Masalla ei olisi päätä niin koko elämä olisi ollut todella valtavan paljon helpompaa. Olen ollut lukiovuosista lähtien se ainut ja oikea Joulupukki. Irti revityistä partakarvoista olisin rakentanut joka kuukausi lämmittävän villapeiton kehitysmaiden lapsille. Viime vuosina olen pysytellyt parin sadan pinseteillä nypityn karvan päivätahdissa ja vieläkin näytän vähintäänkin Jan-Erik Enenstamilta tai Salkkareiden Aarolta jos pinsetit hukkuvat puoleksi tunniksi.

Ilman naamakarvojaan Masa olisi ehkä jopa jotain muuta kuin kuntoutettava sosiaalitapaus. Kuka nyt ottaa edes töihin työnhakijaa jolla näyttää olevan parin päivän krapulasänki. Partakarvojen ollessa pikimustia niin karvojen kannathan jäävät ihon alle ja jättävät vaikutelman että partaa ei ole ollenkaan ajettu. Jos ei naamaansa saa ajettua niin miten sitten tyyppi selviytyy edes työssään? Työssä käyvä ei edes ehdi karvankantoja nyppimään. Eräällä lomareissulla taisi pinsetit jäädä kotiin, jolloin puolen tunnin sitkeän höyläämisen ja repimisen jälkeen lähdin alas kadulle. Vastaan tuli kaksi brittiä ja toinen näistä sanoi Masalle: "Why don't you be a good boy and have a shave!"

Ilman naamakarvojaan Masa olisi työn lisäksi varmasti myös löytänyt kumppaneita silloin joskus aikoinaan, mutta homopojille parta oli jokseenkin sama asia kuin kukikas kesämekko raavaille miehille. Itseään hysteerisesti koristeleville ja uraansa aloitteleville kanahomoille parransänki oli ensimmäinen osoitus etten kuulu joukkoon. Nähtyään sadan metrin päästä esiin puskevat viiksenjämäni niin poika oli jo kadonnut ennenkuin ranne edes ehti heilahtaa. Vielä parikymppisenä olin niin pieni ja lapsekas että ilman turpajouhia olisin käynyt 14-vuotiaasta. Niinpä koominen joulupukin parta sai kadulla vastaan tulevat ihmiset usein nauramaan. Tuon järkyttävän kontrastin takia tunsin olevani friikki ja erakoiduin. Musta Karva vs Masa 8-0.

Nyt vanhoilla päivillä ei ole enää mitään hävittävää. Vain hullu palkkaisi olemattoman työhistorian takia Masan töihin, eikä aikuisten miesten suosio poikarintamalla ole yhtään sen parempi. Joten Masa on päättänyt omistaa loppuelämänsä itsemurhapommittamisen jalolle taidolle. Jos karva tuhosi elämäni niin minäpä sitten tuhoan niin monta karvaa kuin vaan irtoaa. Voinpahan ainakin vahingoniloisena nauraa kuolinvuoteella kun näen osan demoneista lähteneen.

Masa otti eilen vastaan sähköshokkeja kauneushoitolassa. Kirkkaita valonvälähdyksiä, pistävää kipua ja palaneen lihan hajua. Guantanamo here I come. Laitteen nimi on E-Style, joka kuulostaa pelottavan paljon ysäriluvun ruotsalaiselta dance-yhtyeeltä. Yhdistelemällä valo- ja ääni-impulsseja karvankasvun pitäisi heiketä 6-8 hoitokerran jälkeen. Ainakaan ekalla kerralla en huomannut yhdenkään karvan lähteneen. Täti sanoi nähneensä yhden tarttuneena kidutusvälineen päähän. Mutta kun maksaa tädille lisää rahaa niin ehkä jo ensi kerralla kymmenen sentin kolikon mittainen alue on vapaana karvasta. Ja sitähän silloin varmasti juhlitaan!

4 kommenttia

arkadas

20.9.2007 22:17

Jokaisella (espoolaisella) on ristinsä kannettavanaan ;) Onnea ja voimia taisteluun karvoja vastaan...
terveisin "Harmaaparta Omenan viereltä"

millikan

21.9.2007 10:49

"Jos Masalla ei olisi päätä niin koko elämä olisi ollut todella valtavan paljon helpompaa.". Päivän aforismi.

En tiedä miten moinen muuten sopii habitukseesi, mutta ainakaan minulla ei ole mitään partoja vastaan, päinvastoin...

audinkopoika

22.9.2007 15:26

On siul tekstissä sana hallussa ;)

Massa

23.9.2007 11:20

Niin Millikan ja muut ystäväiseni, se parran traumaattisuus on paljon kiinni sen ristiriidasta muuten anorektisen hentoon hiirimäiseen kroppaani. Lienee ainoa maskuliininen piirre jonka omistan, jolloin se näyttää hyvin koomiselta ;)