• Massa

Pyhä kolminaisuus

Haluan omistaa tämän postaukseni kaikille niille, jotka ovat kyllästyneitä tarjolla oleviin poliittisiin puolueisiin ja niiden perässä juokseviin kuuliaisiin ja vähään tyytyviin äänestäjiin. Seuraa johtajaa, seuraa johtajaa, seuraa ummehtunutta johtajaa. Omaa ajattelua ei tarvita, koska mielipiteitä on tasan kolme (3). Olen kutsunut paikalle yhden edustajan jokaisesta lokerosta kertomaan samat kuluneet mantrat taas uudelleen. Kuka sanoikaan että yleistäminen olisi turhaa?

Määrällisesti suurinta ryhmää eli markkinahenkistä, markkinavetoista ja aina yhtä markkinaista markkinataloutta fanittavia edustaa ystävämme Karl. K on koulutukseltaan ekonomi ja kovasti kiinnostunut tekemään bisnestä joskus tulevaisuudessa kun siihen luodaan kunnon edellytykset. K on 2,5 lapsen ja noutajan onnellinen isä Espoosta. Ikioma omakotitontti omakotialueelta on jo valmiiksi omistuksessa ja rakentaminen odottaa enää uutta noususuhdannetta. Karl harrastaa yksityisautoilua ja golfin pelaamista.

Pertti taas edustaa perinteisiä perusajatuksia. P on sairaslomalla oleva metsuri Kainuusta, eronnut leskimies ja hieman katkera naisille. Harrastuksista löytyvät metsästys, kalastus ja niihin liittyvät välineet. Omaa alkoholin käyttöä olisi tarkoitus rajoittaa kuluvan vuoden aikana, samoin maahanmuuttoa. Perinteet ovat tärkeitä Pertille, jopa sellaiset joita ei ikinä ollutkaan. Kesäisin hän vetäytyy kotikylästään erämaamökin rauhaan pakoon kirkonkylän hälyä.

Aina yhtä energinen Virve edustaa tarmokkaana punavihreyttä ja on ammatiltaan nuorisojärjestön järjestösihteeri. Ammattinsa puolesta V kantaa huolta naisten ja vähemmistöjen oikeuksista. Työn
vastapainoksi löytyy erilaisia harrastuksia kuten työväenopiston naisryhmät ja vertaistukiryhmät. Virve elää rekisteröidyssä suhteessa maahanmuuttajataustaisen monivammaisen naisen kanssa. Tärkeintä V:n mielestä on yhteistyö ja yhteiset päätökset. Ilman työryhmiä ei ole solidaarisuutta, Virve korostaa.

1) Suomessa ja muualla Euroopassa ei nyt oikein hommat pelitä. Poimikaa esille se kaikkein suurin ongelma ja esittäkää sanottavanne lyhyesti:

K: Ihmiset vaativat yhä uusia hyvinvointipalveluita, joihin ei yksinkertaisesti ole varaa. Väestö vanhenee, kilpailukyky heikkenee ja suomalaisen työn hinta on nostettu pilviin. Ilman mittavia verohelpotuksia kasvuyrityksille, kasvuyrittäjille ja kasvuyrityshenkisille laskusuhdanne ei lopu vielä vuosiin. Palkkojen laskeminen, eläkeiän nostaminen, työpäivien pidentäminen. Siinä avainsanoja siihen yhteiseen hyvään mitä yksityisyritteliäisyys on omiaan tuomaan meille kaikille.

P: Helsingin herrojen ja suvaitsevaikkojen korruptiopeli. Otetaan köyhien rahat ja maksetaan kansanedustajille tuplapalkkaa. Se mitä jää jäljelle lähetetään kreikkalaisille lusmuille tai turvapaikkaa hakeville huijarineekereille. Missä on tavallisen työtätekevän eronneen miehen oikeudet? Tää on suomalaisen yhteiskunnan alasajoa. Myydään kaikki mitä saadaan irti ja lahjotetaan loput ulkomaalasille huijareille. Kepulikonsteilla rikastutaan.

V: Epätasa-arvo eri muodoissaan. Positiivisen syrjinnän kohtaama vastustus, naiskiintiöiden saama kritiikki. Tarvitaan enemmän rahoitusta ja henkilöstöä tasa-arvon edistämishankkeisiin. Tarvitaan lisää työryhmiä, hankkeita ja projekteja. Piiloseksualisointi, piilorasismi ja piilohomofobia otettava huomioon arkielämässä. Heikompia suojeltava, halusivat ne suojelua tai ei.

2) Millainen on hyvä ihminen? Kuvailkaa sellaisen ihmisen piirteitä jota arvostatte:

K: Hyvä ihminen kantaa vastuunsa ja seisoo ikävienkin päätösten takana (joita toivottavasti kohta tulee). Ihailen suunnattomasti esim. Angry Birdsien kaltaisia kasvuyrittäjiä, joita maamme tarvitsee jatkossa yhä enemmän. Globaalissa taloudessa ei ole enää varaa peukaloiden pyörittelyyn vaan tulosta täytyy saada aikaan vaaditussa aikataulussa. Minä ainakaan en halua jättää omille lapsilleni vuosikymmenien velkataakkaa vaan kovalla työnteolla ja valtion menojen leikkauksilla vapautetaan lisäresursseja kasvuyritysten tukemiseen. Hyvä ihminen on tuottava ihminen.

P: Suomalainen ihminen on hyvä ihminen. Rehellistä kansaa ollaan me tavallinen kansa. Talvisodat ollaan sodittu, sotakorvaukset maksettu takaisin täysmääräisenä. Hyvä ihminen on ankara ja lakia
kunnioittava vanhan kansan ihminen. Helsingin Herrat nääkin on halunnu ulkoistaa. Tilalle on tuotu huijareita ja neekereitä. Mannerheim oli hyvä ihminen.

V: Hyvä ihminen on solidaarinen ja neuvotteleva ihminen. Sellainen ottaa toisten mielipiteet huomioon ja kunnioittaa erityisesti vähemmistöjen oikeuksia. Erityisen tärkeää on ettei hyvä ihminen sano tai tee mitään jonka joku heikommassa asemassa oleva voisi käsittää loukkaukseksi. Väärin ymmärretty huolimaton vitsikin voi jättää pahimmassa tapauksessa elinikäiset traumat. Varmuuden vuoksi meidän pitää olla erityisen varovainen miten esitämme asiamme. Hyvä ihminen varoo loukkaamasta toisia edes vahingossa.

3) Millaiselta näyttäisi unelmienne Suomi kymmenen vuoden kuluttua?

K: Se näyttäisi modernilta globaalilta markkinatalousmaalta. Se eläisi yhä enemmän viennistä, teknologiasta ja uusista innovaatioista. Olisimme yhä tiiviimmässä unionissa ja myöskin NATO:n jäseniä. Kalliiksi käyvän sosiaaliturvan raskaita rakenteita olisi purettu ja yritystoiminnalle olisi luotu kunnon puitteet. Se olisi Suomi, jossa ei enää tasapäistettäisi eikä kadehdittaisi menestyjiä vaan oltaisiin aidosti iloisia siitä, että työn hedelmistä nautitaan silloin jos niitä töitä on tehty.

P: Siinä suomessa olis laitettu loppu hyysäämiselle. Kehitysyhteistyötä tai maahanmuuttoa haluavat maksakoot omasta pussistaan. Oltais otettu markka takaisin. Helsingin herroilta vähintään kymmenen prosenttia palkasta pois ja siitä säästyneet rahat suoraan sotaveteraaneille. Muilta ihmisiltä suut säkkiä myöten. Jokainen on oman onnensa seppä. Ei sitä ennenkään tultu huutaen vaatimaan kaikenlaisia oikeuksia jos ei niitä ole ansainnu.

V: Suomi näyttäisi täysin samanlaiselta kuin mikä tahansa maa maailmassa globalisaation jälkeen. On aivan ihanaa olla mukana päättämässä kaikesta ja liittyä jokaiseen yhteiseen järjestöön, oli sen tavoitteet meidän etujen mukaisia tai ei. Me ollaan silloin itse kuitenkin mukana päättämässä ja yhteistyössä! Suomi vuonna 2023 voisi olla avoimen kosmopoliitti monikulttuurinen mosaiikki, jossa vähemmistöjen oikeudet olisivat oikeuksien keskiöiden keskiössä. Ei tupakoitaisi, ei juotaisi, ei harrastettaisi vastuutonta seksiä. Ihmisiä suojeltaisiin omalta itseltään ja omilta vastuuttomilta tarpeilta, jokaista tasapuolisesti.

4) Millainen on mielestänne tasa-arvoinen yhteiskunta? Miten heikompia tuetaan?

K: Sosiaaliturva pysyy pystyssä ainoastaan jos markkivoimat niin haluaa. Me voidaan maksaa niin paljon tukia kuin talous antaa myöten eikä sen enempää. Huonoina aikoina menoja täytyy karsia ja jokaisen on osallistuttava talkoisiin. Kuten Saulikin ansiokkaasti totesi niin nyt on yhteisvastuullisuuden aika. Kun ihan siihen samaan mitä ennen ei ole varaa niin kannattaa pitää suhteita yllä sukulaisiin ja naapureihin. Sen edestä löytää minkä taakseen jättää. Rasismi ja homofobia on nykyaikana huonoa PR:ää omalle bisnekselle.

P: Tasa-arvo on sitä että enemmistöä ei syrjitä. Maassa maan tavalla. Jos tulee jostain Afrikasta tänne vaatimaan hotelliasumista ja ilmasia taulutelkkareita niin voi painua takaisin banaanilaivalla. Ja peräaukko on tehty ulostamista varten. Luonnottomuuksien hyysäämisten sijasta lisää rahaa eläkeläisille ja sotaveteraaneille. Työttömille rahaa ainoastaan jos ne tekee töitä. Mitään lusmuja täällä ei elätetä. Se on sitä tasa-arvoa.

V: Odottelinkin koska täällä puhuttaisiin tärkeistä asioista eli tasa-arvosta. Tasa-arvo on sitä että kukaan ei millään tavoin tunne tulevansa loukatuksi tai kaltoin kohdelluksi. Moni vahingossakin sanottu voi tuntua toisesta vihapuheelta tai henkiseltä väkivallalta. Heteronormatiivinen ja miehiseen alistamiseen perustuva yhteiskunta ei voi koskaan toimia tasapuolisesti naisia, homoja ja maahanmuuttajia kohtaan. Olisi tärkeä pystyä yhteisesti EU-tasolla kiristämään syrjintää koskevaa lainsäädäntöä. Ruotsissa ollaan tässäkin edelläkävijöitä. Nyköpingin naistyöryhmä on esittänyt rasismista, seksismistä, hyväksikäytöstä ja päihteistä (* ei koske nuuskaa) vapaata kaupunkivyöhykettä perustettavaksi vuoteen 2015 mennessä.

5) Teillä on muutama rivi tilaa lähettää viesti Ranneliikkeen lukijoille. Mitä haluaisitte sanoa?

K: Kannattaa katsoa kenen joukoissa seisoo. Suomen ja Yhdysvaltojen välinen yhteistyö on koko ajan entistä tiiviimpää. Hillary Clinton ja monet muut liittolaisistamme ovat nostaneet homojen oikeudet suurvaltapolitiikan näyteikkunan keskiöön. Tällöin yksipuolinen suhtautuminen Palestiinan kysymykseen, keväällä tuleviin ennaltaehkäiseviin iskuihin Lähi-idän ongelmamaihin tai terrorismin torjunnan välttämättömiin siviiliuhreihin voi olla haitallinen signaali meren takaisille ystävillemme. Minulla on sitä paitsi yksi homonaapuri. Pinkki raha on hyvää bisnestä!

P: Aikuiset ihmiset voi mun puolesta tehdä keskenään mitä huvittaa. Turha sitä toisille on levitellä. Mutta lapsella pitää olla isä ja äiti että miehen mallia on. Kahdesta hintistä ei ole miehen mallia antamaan. Raamattukin niin sannoo vaikken kirkossa oo käyny vuosikausiin. Mitä siitä tulis jos ihmiset ja lehmät lisääntyis keskenään. Kun suvaitsevainen kaupunkilaisväki ilakoi paraateissaan paljain pyllyin eikä suomalaisia lapsia synny niin Helsingin herrat tuo Afrikasta neekereitä tilalle.

V: Lähetän paljon terkkuja ja haleja mun monille tutuille Ranneliikkeen sivustolla! Mulla on oma nimimerkki ja otan osaa yhteisiin keskusteluihin. Monta iltaa ollaan tyttöjen kanssa istuttu Nallessa ja muuallakin miettien keitä kohtaan me tunnetaan suvaitsevaisuutta ja ketkä taas on uhkana meidän tasa-arvolle. On tosi kiva huomata että varmaan puolet ranneliikkeen ihmisistä ajattelee asioista yhteisesti sovitulla samalla tavalla. Mutta näistäkin asioista varmaan riittää taas keskusteltavaa työväenopistolla ens keskiviikkona.

5 kommenttia

Rokkihomo

10.1.2013 17:59

"Virve elää rekisteröidyssä suhteessa maahanmuuttajataustaisen monivammaisen naisen kanssa".

Äh, hyi sua! Ja naurua päälle... Luen kunnolla ja kommentoin varmaan vielä mutta, heh heh.

Kauneuspilkku

10.1.2013 20:45

kiitos tästä!

Nermal

10.1.2013 22:54

Aivan loistava kirjoitus! Parasta on, että nämä parodiset puheenvuorot menisivät polittisessa keskustelussa aivan täydestä. Politiikka on itse parasta parodiaansa.

Torontosta

11.1.2013 02:56

"rahat suoraan sotaveteraaneille", ne ei tarvitse mitaan extra rahaa, heilla iso elake ollut aina. Ei heita ole montaa enaan.

Kolmoisritti

11.1.2013 03:42

Miksi pitää saada samaa rotua oleva lapsi keinohedelmöityksellä? Eikö saisi valita myös haluaisiko mulatin, puoliksi kiinalaisen tms.?