• Massa

Ootko joku gero hupakko vai?

Masa on päättänyt omistaa tämän viikon ikääntymiselle, tuolle viikatemiehen niin yliarvostetulle lempiharrastukselle. Roikkuvia lihoja, väsyneitä naamoja, kadonneita ystäviä, ahdistusta ja alakuloa.
Pirteä Kerttu-Kaarina voi kutsua sitä myös Me Naiset- lehden sivuilla uudeksi elämänvaiheeksi ja paikaksi kasvaa ihmisenä. Kotiin tullessaan samainen botox-huuli oksentaa päivän ateriansa pois, jumppaa, meditoi ja suunnittelee lainan ottoa uuden ihoa korjaavan Juvenax-seerumin ostamiseksi. Mutta mitäpä jos makumme olisi erilainen? Mitä jos koko maailma kävisi kuumana 95-vuotiaisiin hottiksiin?

Rollaattorillaan ajeleva Unto on hämmentynyt. Netistä ei saa nykyään enää mitään tietoa. Selaimen avatessaan Unton kaihisiin silmiin pomppaa loputon määrä pop-up ikkunoita joissa kaikenlaiset miehet ja naiset haluavat tietää tämän elämän viimeisen seksikokemuksen. Onko Unto ollut vielä vanhemman miehen kanssa ja mitä tuli tehtyä. Millaisen namupalan kanssa voisi olla vielä kun ollaan lähempänä hautaa ja enemmän sairaita? Kirotut gerofiilit, Unto heristi nyrkkiään. Tulevat pilaamaan hauraan mielen puhtauden. On paljon niitä joiden mielestä kaikki gerot pitäisi tappaa. Menisivät jahtaamaan ikäisiään nuoria ja jättäisivät viattomat ukot rauhaan.

Viikonloppuisin on silti hyvä hulpakoida. Tai hummailla kuten nuoret nykyään sanovat. Kovasti ovat kohteliasta porukkaa. Tytöillä tukka palmikoilla ja kaikkea niinkuin ennen sotia oli tapana. Mutta ravintoloihin ei Unto kovasti halua lähteä. Niissä kun nuo nuoret pojanklopit yrittävät juottaa vanhoja miehiä minkä ehtivät. Ja kyllähän tuo tanssilattioiden ikuinen tanhu ja jenkka kyllästyttää. Hemmetin wannabe eläkeläiset. EKM (Elä Kerro Mummille) laittoi kuukausi sitten yläikärajaksi viisikymmentä, mikä pitää useimmat Unton kaverit kotosalla. Haurasta mieltä ja viattomuutta ei saa turmella, sanottiin selitykseksi. Hampaattomasta suusta lähti rääkäisy "Paskan marjat". Onhan jo aikojen alusta 50-vuotiaat sekstailleet keskenään. Eihän vielä tämän ikäisenä voi jahdata mitään 80-vuotiasta. Vasta sitten kun ollaan söpömpiä ja viattomampia. Joku tolkku tässä elämässä, Unto myönsi.

Eniten Untoa järkyttää EhtooSanomien kertoma uutinen. Porissa oli rietas ja häpeämätön koulupoika yrittänyt ahdistella Unton ikäistä miestä. Nykyhulpakkojen pitää odottaa vuoroaan, Unto valistaa. Tietävätköhän nuo kuinka inhottavalta vanhemmasta miehestä tuntuu sileän ja vähäkarvaisen pojan kosketus? Ne psyykkiset vauriot. Sellainen kunnon karvainen ryppysonni joutunut jonkun kammottavan pienen siloposken kähmittäväksi. Siinä ei edes monivuotinen terapia enää auta. Yli-ikäisen seksuaalisen ahdistelun yritys. Ei enempää eikä vähempää.

Unton ystävä Niilo yrittää olla kärsivällinen. Oikeasti Niilo on nimeltään Nico, mutta tuolla nimellä ei voi yksinkertaisesti liikkua netissä. Ihmiset luulevat alle parikymppiseksi eikä kukaan tule enää chatissa puhumaan. Niilo tutkii Setädeitin uusia jätettyjä ilmoituksia. Yli 55-vuotiasta seuraa ei saa hakea, joten suurin osa hakee MIN 54-vuotiasta. Silti Niilo ei halua valehdella. Hän odottaa jäljellä olevat 2 vuotta mielummin kuin huijaa. Yksinäisyys on kurjaa mutta kohtahan sitä komistuu. Sitä odotellessa Niilo on piilottanut My Documents and My Music and My Movies and My Windows- kansioon törkeän kuvan 78,5-vee pukinpartaisesta miehestä. Onneksi poliisi ei tiedä sitä.

Masa toivottaa kaikille kohtalotovereilleen hyvää ja iloista matkaa kohti hautaa tietäen että kaikki on aina kiinni omasta asenteesta. Tätinne lähestyy piakkoin omia vaihdevuosiaan. Tietty ajanjakso loppuu ja uusi ihmeellinen aika on aluillaan. Ja kuka nyt oikeasti haluaisi olla nuori, kaunis, himoittava ja kiehtova kun voi sätkiä kärsivänä sairaalan letkuissa kun hoitaja pumppaa kuona-aineita ulos ja sisään sinisellä johdolla. Vain hyvin pinnallinen ihminen kaipaa asioita joita ei voi saaada. Mutta onneksi kukaan meistä hyvistä yksilöistä ei vajoa niin alas. Me nautimme siitä että saamme uppoutua rauhasssa itseemme ja omiin ajatuksiimme. Hiihtää, samoilla metsässä ja vaikka vesijumpata. Ja illan päätteeksi voi ottaa kupin teetä jotta jaksaa nukkua hyvin yön ja herätä aamulla virkeänä taas ylös.

2 kommenttia

arkadas

22.4.2008 20:56

Ma(i)satäti on nyt kyllä ylittänyt itsensä ;) Loistavaa luettavaa, tässä on pyyhitty vesiä silmistä viimeiset kymmenen minuuttia. Vanheneminen on tietty taidetta, mutta sitä vanhenemista odotellessa, voi taiteestakin tehdä nautittavaa ;) Kiitos päivän nauruista. Sitähän tämä eläkeiän jälkeisen ajan odottelu on - nauramista itselleen ja omille kämmeilleen... Ja vähän toistenkin mokille...

Torontosta

23.4.2008 02:46

on kuin " one foot on a bananaskin ,and the other in the grave and it is pouring out"
Yes, postasema kirjoittaa hupaisesti.